SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A hosszú élet jelképei

Enczmann Éva [cikkei] - 2013-02-01
A kínai emberek élettörekvése oly erős, hogy ennél fogva sokkal több szimbólum kapcsolódik a hosszú élet fogalmához, mint bármely más a kínai hitrendszerben előforduló fogalomhoz. Emellett már csak a boldogulás és anyagi jólét jelképei kerülnek valamennyire közel hozzá.
A hosszú élet jelképei

A hosszú élet nagyon fontos létrehozandó szerencse. A kínaiak számára az istenek mindig számukra fontos törekvést jelképeznek. Így van istene a jólétnek, az egészségnek és a boldogulásnak. Luk, Fuk, Szau. Ők a három csillag istenei. Három bölcsnek is szokták nevezni őket.

Fuk a boldogság istene, aki egy fejjel magasabb a másik kettőnél, és mindig a kettő között áll. Luk a rang és a befolyásosság Istene, az erő és a tekintély jelképe.

A legnépszerűbb istenség a hosszú élet istene, Szau. A hosszú élet istene barátságos öregember nagy széles homlokkal, sétabottal a kezében, amibe a sárkány szimbólumát vésték. Balkezét ezen a boton nyugtatja, míg jobb kezében a hosszú élet jelképét, egy őszibarackot tart.
Szau-t gyakran ábrázolják festményeken vagy kerámiákon. Általában őzzel és fenyőfával a háttérben, melyek ugyancsak a hosszú élet szimbólumai. A fenyőfák segítenek kiűzni életünkből a boldogtalanságot.

Ez a három Isten mindig együtt van és magukban hordozzák a gazdagságot, a sikeres fiú utódok ígéretét, a jólétet, a nyugalmat, az egészséget, és hogy mindig legyen bőséges ennivaló a háznál.
Leginkább ebédlőben a bejárattal szemben, vagy egy kandalló párkányon helyezzük el ezeket a szimbólumokat.


A kínaiak jelképrendszerében a hosszú élet és jó egészség másik szimbóluma a bambusznövény. Ha van kertünk, akkor szerencsés annak keleti részén egy bambuszligetet kialakítanunk. Ha lakásunk van, akkor nappalink keleti részére helyezzünk egy szép csavart bambuszt. Így egyben segítjük az energia körkörös, ill. spirál irányba történő áramlását is.

A hosszú élet egy másik nagyon kedvező szimbóluma az őszibarack. Együnk sok őszibarackot a jó egészségért!
Ha képet szeretnénk elhelyezni lakásunkban, akkor olyat keressünk, amin öt vagy kilenc barack van. Az ötös számnak az ereje a balszerencse legyőzésében segít, míg a kilences szám az ég és a föld teljességét jelzi.

Egy másik nagyon jelentős szimbólum, mely jó szerencsét és egészséget hoz a ház lakóinak, a teknős. Szimbolizálja a hosszú életet, és akár élő kedvencként valóságos csodát tesz az otthon szerencséjével.
Én magam is lakásom északi részén tartom az akváriumot, melyben Kaszper nevű teknősöm nagyon jól érzi magát.
Az északi terület a karrier területe is.  Az észak égi támogatását jelzi. Egyben segít bevonzani a munkalehetőségeket és a szerencsét. Nos, munkában nem szűkölködöm, ezt elmondhatom! Azt tanácsolom mindenkinek, ha netán munkátokban, vagy egy új állás megszerzésében nehézségeitek adódnak, helyezzetek élő teknőst, vagy teknős szimbólumot lakásotok, otthonotok északi részére. Meg fogjátok látni napokon, heteken belül a kedvező lehetőségek meg fognak találni.


fotó: http://piqs.de

Enczmann Éva


Enczmann Éva
Neurofeedback Tréner, Feng Shui szakértő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/393-76-24
E-mail: enczmanneva@gmail.com
Honlap: https://www.neurofeedback-agytrening.hu/
http://www.fengshui-harmonia.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja