A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Feng Shui módszerek - Repülő csillag Iskola

Enczmann Éva [cikkei] - 2013-10-03
A Feng Shui filozófiai alapjait az ősi Kínában tették le, amelyet a taoizmus, a Ji-Csing, az öt őselem tana, a jin-jang elmélet, és a csi áramlás ismerete képez. A kialakult Feng Shui Iskolák ezeken a tanokon alapszanak.
Feng Shui módszerek - Repülő csillag Iskola

Legősibb irányzat a Forma Iskola. Lakhelyünk, házunk kiválasztása során alkalmazható leginkább. Ebben az esetben figyelembe vesszük a domborzatot, a tájat, a hegyek és folyók alakját, utakat és a lakóhely közötti összefüggéseket.

A leginkább elterjedt irányzat (Kr. előtt 200) a tradicionális Iránytű Iskola, melyet házak, lakások, irodák, üzletek harmonizálásánál lehet alkalmazni, valamint segítségével, személyre szabott tanácsokat lehet nyújtani. Gyakorlata a nyolcszögű báguá térképen és a kilenc részre osztott lo shu négyzeten alapul. A kilenc szám bűvös négyzetben való elrendezéséről úgy vélik a kínaiak, hogy a világegyetem kulcsát jelenti és ezért segítségével magunk felé fordíthatjuk a szerencsét.

A BHS Iskola (Black Hat School, bágua vagy háromajtós módszer) egy új irányzatot képvisel, amely csupán 40 éves múltra tekint vissza és a Feng Shui egy nyugatiasított, leegyszerűsített módszerét takarja. Amerikában az egyik legkedveltebb módszer.

A számomra legtökéletesebb módszer a Repülő csillag Iskola módszere. Használatával elkészíthető a ház horoszkópja, mely megmutatja energiáit térben és időben. Ezzel a tudással képesek vagyunk a lehető legösszetettebben meghatározni azt, hogy a lakásban, házban élőket milyen hatások érik.
A lehetőségeket, amellyel nap, mint nap találkoznak és szembesülnek. Ez egy ősi kínai módszer, melynek semmilyen más tanban és vallási irányzatban nincs megfelelője.

A kínaiak felismerték, hogy az épület helyének megválasztása mellett nagyon fontos szempont, hogy mikor épült. Tehát nem csak térben, de időben is pozícionálniuk kell a házat, lakást, irodát.
Ezt abból figyelték meg, hogy amíg egy dinasztia a ház felépítését követően meg tudta őrizni anyagi javait, addig két - három generációval később az utódok elvesztették mindazt, pedig ugyan ott éltek. Ennek okán arra következtettek, hogy az épület életritmusa is hatással van a benne élők életére. Ebből a tapasztalatból fejlődött ki a Repülő csillag módszer.

A feng shui asztrológiában kilenc fő bolygóállását és a jang energia érkezési irányát vizsgálva tudjuk meghatározni, hogy egy adott házban vagy lakásban hogyan állnak a pozitív és a negatív hatású csillagok.  
A bolygómozgások minden évben, hónapban, napon és órában változnak. A ház megépítésekor, azaz születésekor, amikor felkerül rá a tető, kap egy asztrológiai jelzést, ami a Repülő csillag energetikai alaptérképe.

Ahhoz, hogy pontosan előre jelezzük, hogy adott időszakban az élet egyes bizonyos területén, az épület valamely helyiségében a benne lakó vagy dolgozó ember milyen hatásoknak van kitéve, mindig meg kell vizsgálnunk a berepülő éves, havi, vagy napi csillagokat is.  Innen kapta a módszer a Repülő csillag elnevezést. Ezekből azt is meg tudjuk határozni, hogy az ott élők körében mennyire jellemző az emberi harmónia, illetve a pénz áramlása mennyire biztosított.

A kilenc bolygó közül csak három sugároz jó energiát, a többi negatív hatású. A feladatunk az, hogy a pozitív energiájú csillagokat lendületbe hozzuk, a negatív hatású csillagokat orvosoljuk, negatív hatásukat csökkentsük. Így lehetőségünk nyílik arra, hogy javítsunk a lakók vagy a vállalkozások helyzetén.

Az energiák optimalizálását következő cikkemben, néhány esettanulmányon keresztül fogom bemutatni.

Szeretettel várom vissza olvasóimat!

Fotó: Roman Malanchuk - 123rf.com

 

Enczmann Éva


Enczmann Éva
Neurofeedback Tréner, Feng Shui szakértő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/393-76-24
E-mail: info@neurofeedback-agytrening.hu
info@fengshui-harmonia.hu
Honlap: https://www.neurofeedback-agytrening.hu/
http://www.fengshui-harmonia.hu
https://transpersonal.hu
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja