SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Karácsonyi készülődés a harmónia, szeretet jegyében

Fáczányi Dóri [cikkei] - 2011-12-13
Felgyorsult világunkban egyre kevesebb időnk van megpihenni, magunkban lenni, meghallani a csendet, szeretteinknek minőségi figyelmet szentelni. Rohanunk, idegeskedünk, aggódunk. Kiábrándító módon, a boltokban már október végén megjelenik a karácsonyi dekoráció, az árusítás... először láttam, hogy a halottak napi gyertyákat egyszerre pakolták ki a karácsonyi díszekkel az áruházban... elég kiábrándító látvány volt. Mert szerintem mindennek megvan az ideje, a módja, csak mi ezt már elfelejtettük.
Karácsonyi készülődés a harmónia, szeretet jegyében

angyalkaSzámomra másról szól az ünnep…

Az ünnephez díszbe kell öltöztetni magunkat, a szívünket, a lelkünket, az otthonunkat. Otthonunk díszbe öltöztetését kezdhetjük egy alapos takarítással, lomtalanítással. A tértisztítás is ennek a folyamatnak a része, amikor a megrekedt energiák helyett fényt hívunk be lakásunkba. Otthonunk fokozatosan öltöztessük „ünneplő ruhába”. Az első dísz, amely jelzi az ünnep közeledtét, az adventi koszorú.

Ahogy halad előre az idő, előkerülnek a karácsonyi égősorok, ablakdíszek, ajtókopogtatók.

A lakásban igyekezzünk melegséget,  barátságos hangulatot teremteni. Ha tartunk minden szezonra más-más anyagú, színű párnahuzatokat, amiket tudunk cserélgetni, takarókat, terítőket, gyertyákat, akkor már önmagában ez a pár dolog meg tudja változtatni a lakás hangulatát.

Téli estéken égessünk minél többször mécsest, gyertyákat, (a sómécses gyertyatartók mecsesvagy sólámpák pozitív hatással vannak az egészségünkre és a kedélyállapotunkra is.)

A gyertyának egyébként is tisztító hatása van. Illóolajok közül karácsonyi hangulatot áraszt a narancs, fahéj, alma, szegfűszeg, vanília, mézeskalács, fenyő, ánizs, rozmaring… Amikor az ember egy ilyen illatú lakásba belép, elvarázsolódik, elfelejti a gondokat. A feng shuiban az öt elem tana szerint a fém elem és a víz elem, amelyhez az ősz és a tél kötődik, mint évszak.

Tehát használhatunk sok fehéret, aranyat, ezüstöt, bronzot, kéket a díszítéshez.

kandallo feher_arany_szoba

Hogy ne torlódjanak össze a tennivalók nagyon, javaslom, írjuk össze magunknak egy kis jegyzetfüzetbe, beosztva az időnket, így elkerülhetjük a káoszt, és biztos, hogy senki és semmi nem fog kimaradni.

diszparnaAjándékok: Nem minden a pénz… apró ötletek, kézzel készített ajándékok, amik személyre szabottak.

A harmónia fontos része az ünnepnek, a külső mellett a belsőnkkel is foglalkozzunk. Vegyünk egy meleg, illatos fürdőt, nézzünk meg egy szép filmet, szánjunk időt a meghitt pillanatokra, egymásra. Sétáljunk egy nagyot kint a szabad levegőn, hogy a sok ránk rakódott energia ki tudjon tisztulni. Menjünk, igyunk egy jó bögre forralt bort a karácsonyi vásárban, miközben gyönyörködünk az ünnepi forgatagban. Ne sajnáljuk magunktól az időt, üljünk be egy cukrászdába egy finom meleg kakaóra, sütire… 
 
Tanuljuk meg szeretni magunkat, és a többi embert, tanuljuk meg, hogy a dolgok, teendők megvárnak  minket, viszont vannak fontos pillanatok, amik mellett nem érdemes elrohanni, mert ha megállunk egy percre, és szánunk rá időt, akkor észre fogjuk venni, hogy mindig, egész évben karácsony van.

Mindenkinek szép,örömteli készülődést kívánok az ünnephez!
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja