A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ajándék ötletek feng shui módra

Enczmann Éva [cikkei] - 2013-12-17
A karácsonyi előkészületek a legtöbb ember számára jelentős problémát okoznak. A nagy rohanás, a tömeg mely a bevásárlóközpontokban fogad bennünket idegessé tesz mindenkit és mire eljön a szenteste, belefáradunk az egész előkészületbe.
Ajándék ötletek feng shui módra

A karácsony ünnepe a szeretetről, az odafigyelésről  szól. Az ajándék nem a nagyságától vagy az értékétől lesz a megfelelő. Ha azt szeretettel és odafigyeléssel választjuk ki, mindennél többet jelent.

Adok Önöknek néhány tippet, mellyel személyre szólóan szerezhetnek örömet családtagjaiknak, barátaiknak, szeretteinek.

Ha szeretnének igazán személyre szóló ajándékot választani vagy készíteni, netán egy szép ruhadarabot szeretne vásárolni, vagy épp a megfelelő dísztárgyon gondolkodik, és nem tudja eldönteni a színét, formáját, anyagát milyen lenne a legmegfelelőbb, akkor segít Önnek a GUA szám.

GUA SZÁM: elsődleges vagy alkati szám; amely megmutatja a személy születési csillagának a tulajdonságait, ami a születési évben jelen volt, s amely az alaptermészetet és a képességeket határozza meg.
Az egyes számokhoz az öt elem egyikét tudjuk hozzárendelni, amelyhez tartozó színek, formák erősítenek bennünket és környezetünket. Ennek segítségével könnyebb kiválasztani a megfelelő darabot.

Hogyan is számoljuk ki a Gua számot?

Férfiaknál:
A születési év utolsó két számjegyét adjuk össze, amíg nem kapunk egy számjegyet. Pl. 1978-as születési évnél: 7+8=15, majd 1+5=6
Majd az így kapott számot vonjuk ki 10-ből. Pl. 10-6=4
Az így kapott szám lesz a személy GUA száma, a példánkban az úr GUA száma 4 lesz (4-es fa).

Nőknél:
A születési év utolsó két számjegyét adjuk össze, amíg nem kapunk egy számjegyet. Pl. 1978-as születési évnél, 7+8=15, majd 1+5=6
Majd az így kapott számot vonjuk ki 10-ből. Pl. 10-6=4
Majd következő lépésben megnézzük, hogy a kapott számhoz mennyit kell hozzáadnunk, hogy 15 legyen. Pl. 4 + 11 =15. Jelen esetben 11 –et kell hozzáadnunk. Ha a szám kétjegyű, akkor összevonjuk, és így kapjuk meg a 2-es föld GUA számot. Jelen esetben a hölgy GUA száma 2-es föld.

Fontos, hogy ha olyan személynek választunk ajándékot GUA szám szerint, aki 2000 után született, akkor 9-ből kell kivonnunk a számot. Ez érvényes mind a női, mind a férfi GUA szám számításánál!

Az egyes számokhoz, elemekhez tartozó színek, formák, és anyagok a következők:

Tűz elem száma: 9-es
Színei, formái: piros, bordó, lazac színek, ezek árnyalatai, hegyes háromszögű formák, embert, állatot ábrázoló szimbólumok.
Anyagai: kagyló és műanyag.

Föld elem számai: 2, 8, 5
Színei, formái: sárga, barna, narancssárga színek, ezek árnyalatai, négyszögletes formák.
Anyagai: kövek, ásványok, homok, agyag.

Fém elem számai: 6, 7
Színei, formái:  fehér, szürke, fémszínek, ezek árnyalatai, kerek, íves formák.
Anyagai: fémek.

Víz elem száma: 1-es
Színei, formái: sötétkék, fekete színek, ezek árnyalatai, hullámzó formák.
Anyagai: folyadék, tükör, üveg.

Fa elem számai: 3, 4
Színei, formái:  zöld, világoskék színek, ezek árnyalatai, álló téglalap alakú formák.
Anyagai: növények, fák, textilek.

Személyes szám alapján praktikus, a személyiséget erősítő ajándékokat tudnak választani. A továbbiakban megtudhatják, hogy az egyes számokhoz kapcsolódóan a választott személye, milyen személyiségjegyekkel rendelkezik.

GUA számok szerepe az emberi jellemekben

 • FA-elem = 3, 4
  A fa eleműek általános jellemzői: minden irányba mutató és terjedő energia szimbóluma is, mely a növekedés, gyors fejlődés, kiterjedés a magasságok, a teremtő erő és újító erő kifejezője is. Jellemzői még a jóindulat, nagy dolgok jelölője, naggyá válás, bőség és bőkezűség. Az illető tűr egy darabig, egyszer csak kirobban nagy erővel, mint a villám (ezért hozzá tartozik a menydörgés, átmeneti gyors vihar, villámlással).

  Kreatív típusnak fontos, hogy mindig legyen mit csinálnia, és amíg kreatív a munka addig érdekli csak, mert agya állandóan jár a kreativitásokon és azt mielőbb szeretné is megvalósítani. Mozgékony, optimista, pozitív, nyitott, kilóg a sorból, a különlegességeket szereti, jó szervező, lakberendező, építész, rugalmas, szereti az új dolgokat.
  Mivel nem mindenki nyitott, ezért az ő nyitottságát tolakodónak vehetik némelyek jó, ha figyelnek a környezet érzéseire is, ellenálló, erős képzeletvilággal rendelkezik. Ide tartozik még a tavasz, a kezdet, a virágzás ugyan akkor a rombolás is.

  A 3 GUA számú fa egyén jellemzői: Idevonatkoznak a fa általános leírásai, és még: nyitott, extravagáns, szokatlan, különleges dolgokkal veheti körbe magát, mind tárgyak mind emberek szempontjából is. Jó, ha aktivizálja, csiszolja kommunikációs készségét.

  A 4 GUA számú fa egyén jellemzői: változó véleményét mindig az utolsó beszélgetőpartnerhez alakítja, az érzelmek fontosak számára, bizalom gerjesztőek, jó szervezők, a mozgás fontos neki, sok terve van, egyszerre több dologgal foglalkozik.
   
 • TŰZ-elem = 9
  A hozzátartozó személynek eléggé ellentmondásos jellemzői vannak. Energiát ad, szenvedélyes, lázba hoz, ugyanakkor felgyújthat, hirtelen lobbanékony. Melegével átmelegít, de ugyanakkor fel is emészthet. Kifogyhatatlan energiaforrás, ösztönző, lendületes és izgató, jellemző még rá a férfiasság, harciasság, erő, bátorság, agresszió.
  A nap tulajdonságai is megtalálhatóak nála: megvilágosodás, világos gyors gondolkodás, művészi hajlamra érzéke van, szereti a szépet, a sok növényt, lehet, hogy több a laza kapcsolata, de kevesebb az igaz barátja.

  A minőségi dolgokat szereti jó a zenei érzéke, a kommunikációs eszközökhöz (tv-rádió) közel áll. Mivel jó a kommunikációs készsége ezért reklámszakmában, a marketingben elöl jár.
   
 • FÖLD-elem = 2, 5, 8
  A hozzá tartozó személy általános jellemzői mindhárom számban, így vagy úgy, de megtalálhatóak.
  Biztos alapot nyújt, melyben szilárd és stabil jellemet mutat, melyben kemény munkával táplálja a családot. Titokzatos, sokszor megmagyarázhatatlan dolgai is vannak, de mások megsegítésére is hivatott.
  Hozzá tartozik a fegyelem, törvény, keménység, kitartás, a becsület. Negatívuma a lassúság és a fejlődést vissza is húzhatja, leköthet, óvatos mozgást indukál, de jelképezhet ugyanakkor gyarapodást, termékenységet is.


  A 2 GUA számú föld egyén jellemzői: szakmai területen hangsúlyt kap a földdel kapcsolatos munka. Szelíd, segítőkész, odaadó jó férj, munkabírása jó, eladói munkakör, szociális munkák pl. ápolói is való hozzá, a földdel való érintkezés pl. séta a szabadban jó neki.

  Az 5 GUA számú föld egyén jellemzői: igényli a sok információt, ezt be is gyűjti, de így feszültség halmozódhat fel nála. Kapcsolataiban előfordulhat a nagy korkülönbség mindkét irányba. Közvetlen, odafigyel dolgokra és el is intézi, amit tud. Ő a mindent tudó, mindent tudni akaró erős jellem, de uralkodó, makacs, csökönyös is tud lenni, határozott, minden úgy legyen, ahogyan ő akarja, de közben sértődékeny is.

  A 8 GUA számú föld egyén jellemzői: nagy munkabírású, józan logikával rendelkezik, sok tapasztalatot gyűjt, melyekből a tanultakat felhasználja, megbízható, egyszerű gondolkodású, zárkózott, új dolgoknak először ellenáll, más véleményt elutasít, az egyszerű, de érthető dolgokat szereti. Jogaiért harcol, munkaterületen - lehet ügyvéd, bíró, kutató.
   
 • FÉM-elem = 6, 7
  A fém elem általános jellemzői mindkét GUA számú személyben megtalálhatóak. Az öt elem közül ez a legszilárdabb jellem, mely befelé mozduló energia, megszilárdít, összehúz. Érdeklődéssel figyeli az anyagi világ szépségeit, ezért önmagából is kihozza a szépséget, jóságot, erkölcsösséget. Negatív aspektusban lehet erőszakos és pusztító is, de ez ritkább esetben. Különben az üzleti siker és nyugalom kifejezője. Negatívitása a túlzott versenyszellem.


  A 6 GUA számú fém egyén jellemzői: okos, tudja, hogy mit akar, vezető típus, szigorú véleményén nehezen változtat, hagyománykedvelő, igazságérzete fejlett, családcentrikus. Szereti a kihívásokat s az ebben rejlő feszültségeket, stresszt. Idealista, figyeljen oda, hogy amit mind valósítsa is meg, és mások akaratát is vegye figyelembe.

  A 7 GUA számú fém egyén jellemzői: szabad, független, nehezen kötelezi el magát, szereti az élet nyújtotta örömöket élvezni, társaságkedvelő, kedves, önnáló munkavégzésű, vezető típus, a dolgaiba másnak nem enged beleszólni. Jó kommunikációs készséggel rendelkezik, vidám, szépérzéke fejlett, de gyűjtögető típus, az antik dolgokat is szereti, ügyesen elintéz mindent. Kicsit önmarcangoló is, idő kell, míg valakit kegyébe zár.
   
 • VÍZ-elem = 1
  A víz rendelkezik a legfontosabb elemi energiával a feng shuiban, mivel a gazdagsággal, bőkezűséggel azonosítható. A mozgó vízenergia, mely minden rést és teret kitölt, s rengeteg éltető erőt "csít" termel az "élet vére" mondják az ősi kínaiak, minden élet feltétele.

  Lehet lágy és csendes, mint egy kis patak, de lehet vad tomboló vihar is. A víz éltet mindent, ami van, de türelmes, kitartó munkájával a legkeményebb ellenállást (sziklát is megrepeszti). Jellemzői még az utazás, tájékozódás, fürgeség, mozgás, találékonyság, ügyesség, valamint a jó írás és beszédkészség, bölcs és intellektuális, de erőszakos is lehet.
  Az ide tartozó személyeknek rengeteg az energiájuk. Jellemzi őket a művészi készség, írói véna, kreativitás, jó hallás, és lehetnek szenvedélyesek, de nem hűtlenek. Társaságban is egyedül érezhetik magukat. Ha túl sok a víz, vigyázni kell, mert elönthet mindent.

Bízom abban, hogy ezekkel az ötletekkel hozzájárulhatok ahhoz, hogy a megfelelő ajándékot tudják választani szeretteiknek és teljessé tudják varázsolni ezáltal az ünnep hangulatát!

Kívánok Önöknek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Szerencsében, Szeretetben, Boldogságban Gazdag Új Esztendőt!

Fotó: hin255 - FreeDigitalPhotos.net

Enczmann Éva


Enczmann Éva
Neurofeedback Tréner, Feng Shui szakértő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/393-76-24
E-mail: info@neurofeedback-agytrening.hu
info@fengshui-harmonia.hu
Honlap: https://www.neurofeedback-agytrening.hu/
http://www.fengshui-harmonia.hu
https://transpersonal.hu
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja