A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Babahoroszkóp 6. rész - Szűz baba

Pagács György [cikkei] - 2011-10-18
Bizonyára minden szülő tudja, hogy gyermeke milyen csillagjegyben született, azt viszont már kevesebben tudják, hogy ebből eredően milyen tulajdonságok jellemzőek a gyermekre. Sorozatunkkal ebben szeretnénk segíteni...
Babahoroszkóp 6. rész - Szűz baba

szuzSzűz gyermek a nagy álmodozó, lágy természettel rendelkezik. Sokat alszik, ne aggódjanak, az álmok hasznára válnak. Ragaszkodik hozzá, hogy a szülei vagy a testvérei vigyázzanak rá és állandóan babusgassák. Örül, ha minden a kényelmét szolgálja, ha minden azért történik, hogy ő még jobban érezze magát. Könnyen sírva fakad, ha valami nem úgy történik, ahogy szeretné. Finom lelke megkívánja a kitüntetett figyelmet. Szívesen van otthon, jól érzi magát a megszokott környezetben. Óriási szüksége van szülei jelenlétére. Játékai közül a macikat kedveli a legjobban, elképzelhetetlen, hogy evéskor vagy alváskor ne legyen a keze ügyében. A családi fészek megnyugtatja rendkívül érzékeny lelkét.

Korán elkezd majd beszélni, a szóalkotás csupán kaland lesz számára.  Mivel kicsi az önbizalma, engedjék barátkozni a társaival. Játék közben is mindig vigyázni fog a ruháira, ezek legyenek divatosak, de igen egyszerűek. Játékok közül szereti a babákat vagy a katonákat, süt és főz nekik vagy éppen rendet fog tenni körülöttük, de szívesen segédkezik a kertben vagy a lakásban is. Nagyobb korában kedveli majd azokat a dolgokat, ahol gyűjtögethet mindenféle apróságot és ahol azokat mindig rendezgetheti valamilyen szisztéma szerint.

Kevés az önbizalma, segítsenek neki, hogy erősödjön, biztassák, hogy közeledjen másokhoz. Alapvető fontosságú, hogy a szülők őszinteségre neveljék a gyermeküket. Ez sokszor nehézségbe ütközik, de a nem kívánatos hajlam a valóság kiszínezésére súlyos gondokat okozhat a későbbiekben. Kiskorától kezdve ösztönözni és jutalmazni kell minden elfoglaltságot, amely a képzeletét alkotóan serkenti.

Rendkívül logikusan gondolkodik és örül ha ok-okozati összefüggéseket fedez fel. Szeret valamely rendszer alapján dolgokat csoportosítani. Ajánlatos olyan játékokat választani számára, amelyekkel az alapvető adottságait fejlesztheti. Ezt a gyermeket kell legkevésbé fegyelmezni, sőt nem szabad tilalmakkal, utasítgatásokkal terhelni, mert maradéktalanul engedelmeskedik. A túlzott önfegyelem és szófogadás a személyiség fejlődésének és képességei szabad kibontakozásának gátja lehet.

Idegen emberekkel szemben félénk és tartózkodó, de ha biztonságban érzi magát, könnyen kerülhetnek konfliktusba másokkal. Ennek az az oka, hogy határozott elképzelése van arról, hogy mi a helyes és mi nem, ezért másokat nagyon kritikusan szemlél. Kiváló a megfigyelőképessége, ami szókimondással párosul. Ezért a vendégségre mindig fel kell készíteni, mert könnyen kellemetlen megjegyzéseket fog tenni valakikről. Ő nem akar ezzel rosszat, csak a véleményét közli. Az óvodához sokáig kell szoktatni, mert a nagyobb gyermekközösség megijeszti és könnyen zárkózott lesz. Aranyos és kedves gyermek lesz, aki mindig a helyére viszi a játékokat még mások után is. Szívesen tartózkodik az óvó néni közelében és a kezdeti bizonytalanságok után hamar elkezdi nevelni a többieket. Esténként, elalvás előtt beszélgessenek vele sokat a napi eseményekről, ezáltal jobban feldolgozza azokat és nyugodtabban fog aludni.


Babahoroszkóp 1. rész - Kos baba
Babahoroszkóp 2. rész -Bika baba
Babahoroszkóp 3. rész - Ikrek baba
Babahoroszkóp 4. rész - Rák baba

Babahoroszkóp 5. rész - Oroszlán baba
Babahoroszkóp 7. rész - Mérleg baba
Babahoroszkóp 8. rész - Skorpió baba
Babahoroszkóp 9. rész - Nyilas baba
Babahoroszkóp 10. rész - Bak baba
Babahoroszkóp 11. rész - Vízöntő baba
Babahoroszkóp 12. rész - Halak baba

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja