SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Babahoroszkóp 7. rész - Mérleg baba

Pagács György [cikkei] - 2011-10-25
Bizonyára minden szülő tudja, hogy gyermeke milyen csillagjegyben született, azt viszont már kevesebben tudják, hogy ebből eredően milyen tulajdonságok jellemzőek a gyermekre. Sorozatunkkal ebben szeretnénk segíteni...
Babahoroszkóp 7. rész - Mérleg baba

merlegA Mérleg tulajdonságokkal rendelkező gyermek sok vidámságot hozhat a házba. Mindig derűs, kedves és elbűvölő. Igyekszik mielőbb kommunikálni a környezetével, szereti a társaságot. Mivel mindent megtesz azért, hogy megkedveltesse magát, már korán hozzászokik ahhoz, hogy szimpatikus lényéből fakadóan meghódít másokat és elismerést arat. Szereti ha kényeztetik, de rossz néven veszi, ha késik az ebéd. Már csecsemőként is szereti a puha, simogató tárgyakat és színes holmikat.

Korán kiderül róla, hogy mennyire fontos számára a harmónia és a nyugalom. Esetleges családi feszültség esetén már egészen kicsi korától fogva békítő szerepet vállalhat. Nehezen viseli el a konfliktusokat, a döntési helyzeteket, így bármin képes hosszan elidőzni, hogy melyik ruháját vegye fel vagy melyik mesét szeretné hallani.

Mivel fontos számára a harmonikus családi környezet, jól érzi magát a családi sürgés-forgás hangulatában, a vendégeket és a rokonokat jól viseli. Kifejezetten érzékeny és figyelmes alkattal rendelkezik. Mindenkinek igyekszik a kedvében járni, de elvárja, hogy mindig legyen valaki, aki csak vele foglalkozik. Nem idegen tőle, hogy hízelgéssel, odabújással és sok mosollyal hódítsa el a felnőtteket. Egyedül hamar elunja magát, nem ismeri annak a lehetőségét, hogy társaság nélkül is lehet játszani. Amikor lesznek testvérei, sok problémája lesz abból, hogy nem tűri a kivételezést, hamar féltékeny lesz.

Kis szobája legyen kényelmes, barátságos és meleg kuckó. Szereti a szép és finom tárgyakat, különösen a tükröket, fodros függönyöket, díszpárnákat. Szekrényén vagy az asztalán szívesen látja a színes cserepes virágokat. Amire fintorog, azt távolítsák el a környezetéből, és engedjék, hogy maga rendezze be a szobáját, a lehetőségekhez képest. Amikor vendégek jönnek vagy mennek valahová, szeret sokáig készülődni,  engedjék, hogy több ruhából válasszon. Ezen a téren sokat és sokszor fog kérdezni, tanácsot kérni az édesanyjától. Biztassák egyéni döntésre, erősítsék benne az önálló akaratot, de minden kényszer nélkül. Ruhában a selymes érintésű és pasztell színvilágúakat kedveli. Amikor arra van szükség, hogy valakinek vigyázni kell rá, mert a szülei elmennek valahová, könnyű dolguk lesz, mert hamar összebarátkozik mindenkivel, nincs szükség szoktatási időre, csak az illető meséljen neki sokat.

A szépérzéke és kifinomultsága igényli, hogy játékai színesek, díszesek vagy azzá tehetőek legyenek. Kedveli az öltöztethető babákat sok-sok ruhával, hiszen azok közül mindig lehet válogatni, hogy mit adjon a babára. Rajong a társasjátékokért. Számára a családi összetartáson, a harmónián túl lényeges az is, hogy körülötte mindenki vidám legyen, és ez megoldható egy családi társasjátékban. A szabadtéri játékok közül szereti a tollaslabdát és a hablabdát. Nem szereti azt, ahol hamar ki lehet fáradni, számára a sport csak a kecses mozdulatok gyakorlása, a személyes kapcsolatok megerősítése. Ezért ne a győzelem felé hajszolják, helyette dicsérjék a kézügyességét, a szép megoldásait.

A kis Mérleg igen érzékeny, kifinomult lelkű apróság, akit az egyszerű döntéshelyzetek is képesek kiborítani. Hangulata alapvetően vidám és kedves, de mikor zűrbe kerül saját magával, szomorú, töprengő vagy szorongó lesz. Például két csúszda közül, melyiket válassza. Ilyen helyzetben nem szabad sürgetni, mert türelmetlenség miatt csak még feszültebb lesz, végül dacosan kierőszakolja, hogy más döntsön helyette.

Úgy tudják leginkább önállóságra nevelni, ha megszokja, hogy lehet önálló akarata. Kérdezzék sokat, hogy megismerjék az állásfoglalását. Erre kiváló alkalom a közös étkezés. Érzékenysége és szégyenlőssége miatt nem mindig fog nyíltan fogalmazni, és kimondani azt, ami a fejében jár, ezen sokat segíthet a meséltetés vagy a rajzoltatás. Rá kell szoktatni, hogy a hibáiról nyíltan beszéljen.



A szülők jelentősen fejleszthetik gyermekük egészséges konfliktuskezelő-képességét, csökkenthetik a veszteségfélelmét, ha arra bátorítják, hogy véleményét bátran és következmények nélkül nyilvánítsa ki. Ösztönös harmóniavágya az, ami megakadályozza abban, hogy nyíltan elutasítson másokat. Ezért gyakran magába fojtja ellenszenvét, ami lelki és testi problémákat okozhat nála. Egyedül könnyen elunhatja magát, barátai között annál inkább elemében van. Neki találták ki a szülinapi gyermekzsúrokat, a társas játékokat vagy a táncot. Kedvelheti a másokkal közösen űzhető, ám nem túlságosan durva sportokat.

Babahoroszkóp 1. rész - Kos baba
Babahoroszkóp 2. rész -Bika baba
Babahoroszkóp 3. rész - Ikrek baba
Babahoroszkóp 4. rész - Rák baba

Babahoroszkóp 5. rész - Oroszlán baba

Babahoroszkóp 6.rész - Szűz baba
Babahoroszkóp 8. rész - Skorpió baba
Babahoroszkóp 9. rész - Nyilas baba
Babahoroszkóp 10. rész - Bak baba
Babahoroszkóp 11. rész - Vízöntő baba
Babahoroszkóp 12. rész - Halak baba

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja