A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Anyahoroszkóp - Vízöntő anya

Családinet [cikkei] - 2020-02-14
Hogy viselkednek szülőként az egyes csillagjegyek szülöttei? Mik azok a tulajdonságok, amik anyaként előnyt vagy épp hátrányt jelentenek? Most megtudhatod az Anyahoroszkópból.
Anyahoroszkóp - Vízöntő anya


Anyahoroszkóp: a Vízöntő anya (január 21 - február 19.)
 

Laza anya vagy

Te vagy az az anya, aki mindig képben van a legújabb filmekkel, könyvekkel és kütyükkel kapcsolatban, aki ismeri a mai kamasz szlenget - sőt, használod is, és még csak nem is tűnik furcsának a te szádból. Szívesen töltik veled az idejüket a fiatalok, mert sok közös van bennetek - te és az ősanyaság köszönő viszonyban sem vagytok.

Stílusos vagy, kamasz lányod szívesen turkál a cuccaid között, és veszi kölcsön időnként a ruháidat. Szívesen mesélsz a fiatalságnak órákon át legendás történeteket a lázadó kamaszkorodról. Meg vagy róla győződve, hogy “az élet iskolája” legalább olyan fontos tapasztalatokat nyújt a gyerekek számára, mint a középiskola (amit általában egyébként is előszeretettel kritizálsz). Szívesen és nyugodtan viszik majd haza hozzád barátaikat, barátnőiket, haverjaikat, bármilyen “furák” legyenek is: tudják, hogy tőled nem kell rosszalló méregetéstől, kritizáló megjegyzésektől tartaniuk. Szereted is a kamaszok társaságát: mindig megtaláljátok a közös hangot, és úgy érzed, megfiatalodsz mellettük. Rózsaszín hajjal, kitetoválva és új piercingekkel is nyugodtan térnek majd haza - nem kell amiatt aggódniuk, hogy megrökönyödsz az új külsejükön.


Teher alatt nő a pálma...

Nem vagy az a típusú anya, aki még 20 éves gyermekét is kiszolgálja, és úgy dédelgeti, mintha baba volna: sokkal fontosabbnak tartod az önállóságra nevelést, és “teher alatt nő a pálma” jeligére hivatkozva nem is kíméled őt. Mindezt persze csakis az ő érdekében teszed: s végül talpraesett, önbizalommal teli gyermekek kerülnek ki a kezeid közül, akik képesek arra, hogy kezükbe vegyék a saját sorsukat.
 

Élni és élni hagyni

Nem sokat törődsz mások véleményével, igazi független egyéniség vagy - s a gyerekeidet is erre bátorítod. Nagyon hasznos tulajdonság ez abban a korban, ahol az internetes zaklatás, a névtelen, sértegető kommentek komoly károkat okozhatnak a gyermekekben, ha a szívükre veszik az őket ért sértéseket. Hála a mintának, amit rajtad keresztül látnak maguk előtt, önbizalommal teli, igazi egyéniségekké válnak majd ők is.
 

Empátiát csepegtetsz a gyerekekbe

Empatikus vagy és alapvetően szereted az embereket, így a toleranciára való tanítás már babakoruktól fogva jellemző a családodban. Arra is figyelmet fordítasz, hogy felelősséget vállaljanak a tetteikért, és óvják a környezetüket is. Szabadidőtökben akár önkéntes munkát is vállaltok együtt - és ők ez ellen nem is tiltakoznak.

Nagyszerű szervező vagy, szívesen osztogatod a feladatokat, csak ne vidd túlzásba! Melletted a gyermekeid is a társaság központjává válnak, és szívesen szervezkednek majd ők is a kortársaik között. Életrevaló kölykök lesznek, az biztos!


Fékezz!

Levegős jegy vagy, akit bármikor “felkaphat a szél”. Ezért a kiszámíthatatlanság is az életed része, mész az ösztöneid után, gyakran változik a hangulatod és az érdeklődési köröd is. Az nem hátrány, ha folyton valami újért tudsz lelkesedni, de tartsd szem előtt azt is, hogy gyermekeidnek az állandóságra és kiszámíthatóságra is szükségük van. Nehéz kiegyensúlyozott gyermeket nevelni, ha évente költöztök, vagy az újabb és újabb hobbijaid miatt borul a megszokott családi kerékvágás.


Ne akarj tökéletes anya lenni

Szétszórt vagy, lázadó és fontos számodra a szabadság, függetlenség is. Ezért ha úgy tervezed, hogy mindent egyedül oldasz meg, hogy minden nap főzöl három fogást, hétvégén sütit sütsz, kertészkedsz, fejlesztő játékokat találsz ki gyermekeid számára, jelmezt varrsz, de még az uzsijukat is te sütöd minden hajnalban frissen, ha olyan rendet és tisztaságot szeretnél egyedül fenntartani több gyermek mellett is, ahol akár a padlóról is lehetne enni - akkor hamar eluralkodik majd rajtad az érzés, hogy csapdában vagy, amiből ki kell törnöd. Engedj az elvárásaidból magad felé, szervezd meg és oszd fel - ehhez amúgy is jól értesz - az otthoni feladatokat, és törekedj az egyensúlyra az élet minden területén.
 

Szabadság!

Sokoldalú személyiséged révén lehet, hogy saját vállalkozásod van, esetleg aktivista vagy, ezért általában mozgalmas a porontyaid gyermekkora, és sokat tanulhatnak tőled - vagy akár csak melletted is - az életről. Hamar megtanítod nekik, hogyan gondoskodjanak magukról, és álljanak ki magukért. Sok szabadságot biztosítasz számukra, és arra bátorítod őket, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból. Ha gyermeked Ikrek, Mérleg vagy Vízöntő, úgy örömmel kihasználja majd ezt a szabadságot, a többi jegy szülötteinek azonban kicsit határozottabb irányításra van szükségük szüleiktől.

Élvezed az életet, izgalmas személyiség vagy, aki könnyedén alakít ki igazán jó barátságot gyermekeivel - amellett, hogy a gyeplőt sem engedi el, és nem szűnik meg szülő lenni.

Kíváncsi vagy, mi jellemző a többi csillagjegy szülötteire? Olvasd el Anyahoroszkópunkat!

Kép: DarkWorkX / pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja