A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Anyahoroszkóp: a Nyilas anya

Családinet [cikkei] - 2020-02-14
Hogy viselkednek szülőként az egyes csillagjegyek szülöttei? Mik azok a tulajdonságok, amik anyaként előnyt vagy épp hátrányt jelentenek? Most megtudhatod az Anyahoroszkópból.
Anyahoroszkóp: a Nyilas anya


Anyahoroszkóp: A Nyilas anya (november 22-december 21.)


Soha nem állsz le

Ha a Nyilas jegyében születtél, egészen biztos, hogy a gyerekeidnek egy percük sincs unatkozni! Folyamatosan keresed az izgalmat, a kalandokat, tágítod a látóteredet. Gyerekeid már azelőtt elkezdik a világjárást, hogy külön repülőjegyet kellene váltanod számukra. Benne vagy minden játékban, és folyton azon töröd a fejed, milyen élményeket szerezhetnétek közösen.


A világpolgár

A Nyilas jegy szülötteinek hazája az egész világ. Sok nyelven beszélsz, és ezt fontosnak tartod a gyerekeid taníttatásában is, akik egyébként is valószínűleg több humuszt és sushit esznek otthon, mint rántott húst. Úgy gondolod, a világ tele van rejtett szépségekkel, és alig várod, hogy a családoddal együtt fedezhesd fel ezeket.


A gyerek helye nem otthon van!

Téged aztán nem akadályoz a gyerek semmiben. Ha valahová el szeretnél jutni – színház, kirándulás, közös borozgatás a barátnőkkel –, egyszerűen viszed magaddal. Úgy gondolod, a gyereknek is jót tesz a közös élmény, és az, ha belekóstol a felnőttek világába.


Lazán kezeled az életet

A humorérzéked a legnehezebb helyzetekben sem hagy cserben. Jöhet bármilyen kihívás, tudod, hogy ha felülről nézed, meg fogsz tudni vele birkózni. A gyerekeidnek is azt tanítod, hogy elkeseredés helyett mindig nézzék az élet napos oldalát, és merjék kinevetni a nehézségeket.


Tapasztaljon csak a gyerek!

Nem hiszel a szigorban. Úgy gondolod, a legjobb a gyerekeknek, ha tapasztalati úton tanulnak, ezért engeded őket kipróbálni a mások által veszélyesnek tartott vagy helytelenített dolgokat is. Szórakozzon, játsszon, figyelje meg a saját és a környezete reakcióit, ebből sokkal többet tanul, mint bármilyen prédikációból – véled.


Bölcsesség

Jegyed fő jellemzője a becsület és a magasabb rendű megismerés. Az élethosszig tartó tanulásban hiszel, és arra törekszel, hogy megismerd a legfőbb igazságot. A gyerekeket okosabbnak tartod a felnőtteknél, ezért adsz a véleményükre. Ha valamit meg szeretnél tanítani nekik, azt Szókratész módszerét követve rávezető kérdésekkel teszed, így lehetőséget adsz nekik arra, hogy elgondolkozzanak az élet nagy dolgain, és maguk adják meg rájuk a választ.


Lassíts!

Az anyaság mindemellett számos nehézséget tartogat számodra, ugyanis egész lényedtől idegen a következetesség, a nyugalom és a csendben ülés – ami sajnos alapvető része kellene, hogy legyen a gyereknevelésnek. Problémát okoz számodra a napirend tartása, és nem érted, miért probléma, ha össze-vissza időpontokban teszed le őket aludni. Számodra kínszenvedés órákig építőkockázni vagy kisautót tologatni a szőnyegen, pedig gyermekeidnek erre is szükségük lenne.


Gondold át, mielőtt kimondod!

A Nyilasok büszkén hirdetik, hogy ami a szívükön, az a szájukon, de ezt azért kétszer is át kéne gondolnod, miután anyává váltál. Nem biztos, hogy jó benyomást keltesz az óvodában, ha a Maci csoport minden tagja a te gyerekedtől tanul káromkodni. Az sem feltétlenül szerencsés, ha a szexualitásról teljesen kendőzetlenül beszélsz előttük, akkor is, ha nem is kérték. Egyszerűen vannak olyan oldalai egy szülőnek, amiket jobb, ha rejtve őriz a gyerekei elől.

Kíváncsi vagy, mi jellemző a többi csillagjegy szülötteire? Olvasd el Anyahoroszkópunkat!

Kép: DarkWorkX / pixabay

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja