SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Franco Nero lesz az idei Operabál díszvendége

F-B Zsuzsi [cikkei] - 2009-02-16
A farsangi báli szezon utolsó hétvégéjén, február 21-én rendezik meg tizennegyedik alkalommal a Budapesti Operabált. A rendezvény díszvendége ebben az évben Franco Nero, olasz filmszínész, rendező, producer, forgatókönyvíró, aki közel fél évszázadot átlölelő románc után vette feleségül kedvesét.
Franco Nero lesz az idei Operabál díszvendége

Franco Nero, a 68 éves, még mindig gyönyörű kék szemű színész, a hatvanas években kezdett filmezni. Előnyös megjelenése, kitűnő fizikai adottságai figyelemre méltó jellemábrázoló képességgel párosultak. A "spagettiwesterneknek" köszönhette sztárrá válását (Django, Keoma), de számos más műfajban is bizonyította képességeit. Többek között játszott rendőrfelügyelőt (Mint a bagoly nappal), tanárt (Tisztes honpolgárok), ezredest (Mussolini végnapjai), festőt (Tristana), tábornokot (Még drágább az életed), és Koltay Gábornak köszönhetően Árpád vezér és Gellért püspök alakját is megformálhatta. (Honfoglalás, Sacra Corona). Legutóbbi filmje, az Almási Tamás rendezte Márió, a varázsló, melyben Nero játssza az elegáns és arisztokratikus Máriót, egy cipőgyár olasz tulajdonosának szerepét.

Franco Nero családi körbenMég 1982-ben így nyilatkozott szerepválasztásairól: "Ha megkérdezném Vanessa apját, (Sir Michael Redgrave) vagy Laurence Olivier-t, vagy John Gielgud-ot a színész mesterségről, akkor azt mondanák nekem, hogy egy bizonyos ponton választanom kell: sztár akarok-e lenni és egy halom pénzt keresni, vagy más és más szerepeket kipróbálva hosszabb és érdekesebb pályát szeretnék-e befutni." (Ami esetleg csak a végén hozza meg az elismerést.) Három nemzetközi filmfesztivál is életmű díjjal jutalmazta színészi munkásságát. (Art Filmfestival 1995, Los Angeles-i Olasz Filmkritikusok Díja 1999, Milánói Nemzetközi Filmfesztivál 2003)
1968-ban, a Camelot-ban nyújtott alakításáért Golden Globe díjra is jelölték, mint legígéretesebb ifjú színészt. A zenés darabban Sir Lancelot-ot alakította, és nem csak szerepe szerint szeretett bele a Guenevere alakját megformáló Vanessa Redgrave-be. Kapcsolatukból két év múlva megszületett fiuk, Carlo. A színésznőnek az előző házasságából már született két lánya, Natasha és Joely Richardson, akik szintén a színészi pályát választották. A híres színészdinasztiába csöppent Nero egy színész vőt is kapott.1994-ben ő kísérte oltárhoz Natasha Richardsont, aki Liam Neeson felesége lett.

A Kés/alatt című világhírű sorozatban gyakran láthatjuk az Oscar díjas Vanessa Redgrave-et együtt szerepelni Joely Richardson-nal. Szerepük szerint is anyát és lányát alakítanak. A Koltay Lajos rendezte Este c. filmben is hasonló szereposztásban, de a másik lányával, Natashá-val játszik. (A filmben még két világklasszis is feltűnilk: Glen Close és Franco NeroMeryl Streep, az általa megformált alak fiatalabb énjét pedig Mamie Gummer játsza, aki a valóságban a színésznő lánya)


Carlo Nero filmrendező lett. 2004-ben, az általa vászonra vitt A Láz c. filmben édesanyjának és Joely-nak is szánt egy-egy szerepet.

Amikor legutóbb, tavaly novemberben vendégünk volt Franco Nero, a Márió, a varázsló c. film bemutatója kapcsán megkérdezték, hogyan tartja magát formában. Azt válaszolta, hogy rengeteget sportol, teniszezik, focizik, és horgászik, amivel a lelkét is karban tarthatja. Igyekszik egészségesen étkezni, de a munka az, ami feldobja és kikapcsolja, és persze az unokái. Ők tartják fiatalon. Fotózni a mai napig nagyon szeret, főleg arcokat, gyerekek és idős asszonyok arcát, akik ugyan különbőzőek, de valahol mégis egyformák: tiszták és ártatlanok.

A Franco Nero és Vanessa Redgrave között lévő, közel fél évszázadot felölelő, hol lecsendesedő, hol fellángoló románc 2006. szilveszterén kötött házasságukkal teljesedett ki. A színésznő így vall erről:
"Nos, immár negyven éve ismerjük és szeretjük egymást. A feleségének szokott hívni, ezt mindig is szerettem. Ez az esküvő a tisztelet és szeretet ünnepe volt, a családdal és néhány nagyon közeli baráttal. Még az unokáimmal is táncolhattam! Csodálatos volt! Azt hiszem, negyven év után már ismered azt az embert, akit szeretsz és becsülsz. És én szeretem és tisztelem őt nagyon- nagyon."

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja