SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Főzzünk spárgából krémlevest és sonkás sajtost

Németh Ági [cikkei] - 2004-06-09
Szezonális Receptek

                                               Spárgakrém leves

 

Hozzávalók 4 személyre

 

50 dkg spárga

1 szál póréhagyma

2 db húsleves kocka

5 dkg vaj

1 dl tejszín

1 tojássárgája

petrezselyem

 

Elkészítés

A spárgát vékonyan hámozzuk meg mindig.

A leveskockát felforraljuk 1 l vízben, a hagymát megdinszteljük a vajon és hozzá adjuk a spárgát /ujjnyi darabokra vágjuk össze/, és a petrezselymet, majd felöntjük a levessel az egészet. A spárga kb  20 perc alatt megpuhul. Gyengén leturmixoljuk, és elkeverjük benne a tojássárgáját, felöntjük a tejszínnel. Ízesítjük sóval és borssal.  

 

 

 

                                  Spárga sajttal és sonkával

 

 

 Hozzávalók 4 személyre
 


1 kg spárga
1 
20 dkg vaj
1 teáskanál cukor
5 dkg liszt
 késhegynyi fehérbors
1 csokor apróra vágott petrezselyem
20 dgk főtt sonka
10dkg gouda sajt
 1  citromkarika

 

Elkészítés:

 

A spárgát vékonyan hámozzuk meg, de a csúcsát hagyjuk meg. Tegyünk forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy kis cukrot és  kiskanálnyi vajat, ettől finom puha lesz. Tehetünk a főző vízbe egy citromkarikát, mert így megmarad a színe. Kb 20 perc alatt kész van. Ügyeljünk arra, hogy a csúcsait ne lepje el a víz!! Állítva főzzük, mert így nem törik el a szára. Leöntjük róla a főző vizet és kivajazott jénai edénybe tesszük. A vajon megpirítjuk a lisztet és a spárga levével felengedjük, mártást készítünk belőle.

A jénai tálban a spárgát megszórjuk az apróra vágott sonkával, egy kis borssal meghintjük  beborítjuk a mártással, és ráreszeljük a  sajtot. Berakjuk az előmelegített sütőbe és a sajt olvadásáig sütjük. Burgonyakrokettal tálaljuk.

 

 

 

További receptek: www.origo.hu

                              www.gundel.hu

                              www.informed.hu

                              www.vital.hu

 

 

 

Anzsel
 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

„Anyaként már csak árnyéka vagyok önmagamnak” - Őszinte TikTok-videók arról, hogyan változik meg egy nő a szülés után

Egyre több anya mutatja meg a TikTokon, mennyivel másabb volt az élete - és külseje - a gyerekvállalás előtt. A 30 virális videóval illusztrált trend kendőzetlenül tárja fel: anyának lenni gyönyörű, de sok nő közben elveszíti önmagát.

Lövöldözés Grazban: kilenc halott egy iskolai támadásban, a támadó is áldozatul esett

Iskolai tragédia rázta meg kedden Graz városát: egy volt diák lövöldözni kezdett a BORG iskolában. A támadásban kilencen vesztették életüket, köztük maga az elkövető is. A helyszínre érkező mentőegységek és rendőrök órákig dolgoztak a káoszban.

Krónikus betegségben is javíthatja az életkilátásokat a mozgás

A rendszeres testmozgással kapcsolatban az elmúlt évtizedek nagy epidemiológiai és klinikai vizsgálatai elegendő bizonyítékát adták annak, hogy hatékonyan alkalmazható nem csupán a betegségek megelőzésében, de a terápia részeként, akár krónikus betegeknél is - mondja dr. Vágó Hajnalka, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Sportorvostan és Kardiológiai Tanszékének professzora.

Ingyenes hétvégével nyit a Lupa

Idén immár 10. alkalommal nyitja meg kapuit az ország legnagyobb, természetes vizű strandja, a Lupa Beach. A május 30-án induló nyitóhétvégén nem kell belépőt fizetni, mi több, pénteken, szombaton és vasárnap is nappali bulikkal és gyermekfoglalkozásokkal melegíthetünk be az idei strandszezonra.

Sokk a szülőszobán: béranyaként ikreket szült - de az egyik baba a sajátja volt

Jessica Allen, egy kaliforniai édesanya, béranyai feladatot vállalt egy kínai pár számára. Azonban a szülés után kiderült, hogy az egyik újszülött az ő és férje biológiai gyermeke. Ez az eset rávilágít a béranyaság ritka, de lehetséges komplikációira.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja