SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Spárgás lepény sült csirkével

Kovácsné Süli Mónika [cikkei] - 2011-05-12
Tej- és tojásallergiások is bátran fogyaszthatják ezt az igazán különleges ételt.

Hozzávalók:

spargaslepeny21 doboz natúr szójajoghurt
1 nagy gerezd fokhagyma
50 dkg spárga
1 csomag fekete erdő sonka (nem használtam el az egészet)
1/4 piros kaliforniai paprika

lepény:

25 dkg liszt (fele finom liszt, fele teljes kiőrlésű)
1,5 dl víz
1/2 csomag szárított élesztő
1 teáskanál só
1 nagy csipet cukor
2 evőkanál olaj
1 evőkanál burgonyaszirom
1 késhegynyi aszkorbinsav

 

hús:

  • fejenként 1 nagy szelet csirkemell
  • kevés olaj

spargaslepenyA lepényhez a lisztet kimértem, mikrosütőben meglangyosítottam.  Az élesztőt, a cukrot elkevertem a langyos vízben. Amikor az élesztő megkelt a többi hozzávalóval együtt beletettem a lisztbe és összegyúrtam. Langyos helyen fél órát kelesztettem.

Közben a spárgát megmostam, majd a szárának az alsó fás részét letörtem. A sonkákat hosszában kettévágtam és 1 spárgára, 1 fél sonkát rátekertem. A joghurtba belereszeltem a fokhagymát és jól összekevertem. A paprikát kis kockákra vágtam.

Miután a tészta megkelt, még egyszer átgyúrtam, majd lisztes felületen tepsi nagyságúra nyújtottam úgy, hogy minden oldalán legalább 1 cm-es pereme legyen.

A tepsit kibéleltem sütőpapírral, beletettem a tésztát, megkentem a joghurttal, egymás mellé tettem a sonkába tekert spárgát, végül megszórtam a paprikával.

200 fokos sütőben, 25 percig sütöttem.
A húst felszeleteltem, megsóztam, és kevés olajon bordás serpenyőben kisütöttem.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Lázcsillapítás kisbaba korban, lázgörcs, tévhitek, népi gyógymódok - VIDEÓVAL

A csecsemők láza és lázgörcse sok szülő számára okoz aggódást, de fontos tudni, mikor számít a láz veszélyesnek, és hogyan kezelhető biztonságosan otthon. A megfelelő testhőmérséklet-mérés, a lázcsillapítás helyes alkalmazása és a lázgörcs felismerése mind kulcsfontosságú a baba egészségének védelmében. Cikkünkben Dr. Lakatos Lilla csecsemő- és gyermekgyógyász részletesen bemutatja, mire figyelj, és mikor kell azonnal orvoshoz fordulni.

5 étel, ami pajzsmirigy-alulműködést okozhat

Sok olyan növényi élelmiszert ismerünk, amelyet egészségesnek tartunk, de kockázatos molekulákat tartalmaz, amelyek felboríthatják a hormonális és anyagcsere-egyensúlyt. A pajzsmirigyhormon kritikus fontosságú a szervezet szinte minden sejtjének anyagcseréjéhez, és kritikus fontosságú az agy megfelelő fejlődéséhez a korai életben. Azoknál az embereknél, akik nem jutnak elegendő fehérjéhez vagy jódhoz az étrendjükben, nagy a golyva kialakulásának kockázata.

Szülinapja után maradt árva a négyéves kislány: szüleire a fürdőkádban találtak rá

Brazíliában, São José városában egy négyéves kislány árván maradt: szülei közvetlenül születésnapja után hunytak el a fürdőkádban.

Ma 83 éves Halász Judit színésznő és énekesnő, generációk nagy kedvence

83 éve ezen a napon, 1942. október 7-én született Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, valamint a Halhatatlanok Társulatának tagja, aki örökre beírta nevét a magyar kultúra történetébe.

Egészségre nevelés az iskolában, egészséges életmód otthon

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Aktív Iskola programjának egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a gyerekek a mindennapi mozgás mellett az egészséges életmód alapjait is elsajátítsák. A program elemei nemcsak a testnevelésórákon, hanem a közismereti órákban és az iskolai eseményeken is megjelennek, segítve a diákokat abban, hogy a mozgást, a helyes táplálkozást és a tudatos életvitelt természetesnek érezzék. A tapasztalat azt mutatja, hogy az iskolában szerzett élményekkel együtt a gyerekek hazaviszik az egészséges szemléletet is, és így azok a családok mindennapjaira is hatással vannak.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja