SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ízesített olajok és grill fűszerek

Németh Ági [cikkei] - 2004-05-24
Gyógynövényeket és fűszernövényeket egyaránt használhatunk olaj ízesítésére, és készíthetünk saját ízlésünk szerint grill fűszerkeveréket..

 A gyógynövények olajos illatosítása nem csak az aromaterápiában és a masszásban tesz jó szolgálatot, de a konyhában is kiváló.

  A szép üvegekben lévő olajok még díszítik is a konyhánkat.

 

Az olajok ízesítésére használatos növények: babérlevél, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, rozmaring, majoránna, paprika, fokhagyma.

 

Elkészítés: Nagyon kell ügyelni arra, hogy mindig friss, egészséges növényeket válasszunk. Nem szabad sérült növényt használni, mert elromlik az olaj tőle. Gondosan kell megmosni és alaposan meg kell szárítani. /lógatva szárítsuk, ha nem tapadnak össze a szárak és nem hajlik a növény, biztosan kiszáradt/.

Az üveget alaposan ki kell mosni / mint a befőzésnél/, és ki kell szárítani, mert az olaj nem keveredhet vízzel.

Az olajba szánt növényt kössük kisebb csokorba, és úgy tegyük az üvegbe. A növények szárát mindig vágjuk rövidebbre, mint az üveg szája, így szépen lebegni fog a növény az olajban. Minél szélesebb szájú üvegeket alkalmazzunk, hogy ne sérüljenek meg a növények. Mindig jó minőségű olajat használjunk, megéri.

Négy- hat hét után összeérik az olaj és a fűszernövény. Az olaj átveszi az illatát, aromáját, és kitűnő olajos fűszeres öntetet kapunk. Az üvegeket ne feledjük felcímkézni.

 

 Grill fűszerek:

 

Kakukkfű: sültek, zöldségek fűszere. 

Bazsalikom: salátákat, sülteket, halakat, pulykamellet, padlizsánt fűszerezünk vele

Majoránna: grillcsirke és más szárnyasok fűszere

Bors: mindenféle húsokat, zöldségeket fűszerezhetünk vele 

Szegfűbors: birkahúsok fűszere

Rozmaring: sültek, birka, gomba fűszer /vigyázni kell mert nagyon intenzív az íze/

 

Készíthetünk saját ízlés szerint grillfűszert, több szárított növény keverékéből. Adhatunk hozzá köménymagot, chili paprikát, fokhagymát, természetesen a só nem maradhat ki. Általános fűszerkeverék: só, bors, köménymag, fokhagyma, rozmaring.

A húsokat minden esetben a fűszerezés előtt ajánlatos mustárral bekenni, mert így porhanyósabb lesz.

Itt az ideje, hogy felkészüljünk a nyáresti grillpartikra.                                                                   

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Felfoghatatlan tragédia: egy hatéves fiú okozta egy újszülött halálát a kórház szülészeti osztályán

Egy hatéves kisfiú felügyelet nélkül kószált egy francia kórház neonatológiai osztályán, ahol halálos baleset történt: leejtett egy koraszülött babát, aki néhány nappal később belehalt sérüléseibe. A kórház, a család és a hatóságok most próbálják feltárni, hogyan történhetett meg mindez.

Dráma a horvát aquaparkban: tragédia egy vízi csúszdán

Egy békésnek induló családi nyaralás végzetes tragédiába torkollott a horvátországi Rab szigetén, amikor egy 21 hónapos kislány kicsúszott édesapja karjaiból egy vízi csúszdán.

Hátborzongató tragédia: Négyen is meghaltak, miután egy csecsemőt magára hagytak a tűző napon egy ház előtti füvön

Drámai mentés, megrázó családi tragédia, hatalmas összefogás - szívszorító eseménysorozat egy kisvárosban.

"MINDEN NŐI MELL ALKALMAS A SZOPTATÁSRA" - Ez a videó megváltoztatja, amit a szoptatásról gondoltál

Ha te is azok közé tartozol, akik éjjelente azon izgulnak, hogy "mi van, ha nem lesz elég tej", "mi van, ha nem megy", vagy "mi van, ha pont úgy járok, mint anyukám"... akkor Bocskainé Irci üzenete mindent megváltoztat.

Ha ilyen popcornt vettél, ne fogyaszd el, rákkeltő lehet!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja