A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rakott karfiol

P. Amelie - 2011-05-31
Készíthető besamel mártással is, akkor sokkal lágyabb, szószosabb ételt kapunk.
Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • fél kg darált sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy fej karfiol
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 kk pirosarany
  • 1 kk mustár
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 1 bögre rizs
  • napraforgó olaj

rakott_karfiolA hagymát felkockázzuk, pici olajon megfonnyasztjuk.

Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, piros aranyat, felöntjük vízzel, épphogy ellepje, és készre főzzük.

Közben a rizst megpároljuk kétszeres mennyiségű vízzel, pici sóval, és sós vízben megfőzzük a szétszedett karfiolt is.


Ha elkészült a hús, egy tálban egymásra rétegezzük, előbb a hús, majd a rizs, ezt meglocsoljuk szafttal, erre jön a rózsáira szedett karfiol.

Két réteget készítünk, a tetejét leöntjük a reszelt sajttal elkevert tejföllel, és sütőben aranyszínűre pirítjuk.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja