A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sajtos - tejszínes husi

P. Amelie - 2011-06-01
Nagyon finom, füstös-fűszeres szósz lesz körülötte, amihez szerintem a juhtúróval töltött gomba illik leginkább.
Sajtos - tejszínes husi

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 30 dkg füstölt sajt
  • 30 dkg ementáli sajt
  • ½ liter tejszín
  • 1 nagy doboz tejföl
  • bors
  • mustár
  • csíkozott bacon

sajtos_tejszines_csirkeA csirkemelleket felszeleteljük, sóval, borssal, mustárral ízesítjük és egy fél óráig állni hagyjuk. Minimális  forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk.

A sajtokat lereszeljük, beleforgatjuk a melleket. A tejszínt és a tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a húsból kifolyt pecsenyelevet és a kihűlt olajat.

Egy jénai tálba öntünk egy kicsit a tejszínes keverékből, leteszünk egy réteg húst, rászórjuk a maradék sajt felet, majd rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére baconcsíkokat helyezünk, előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.

2011. ápriisi pályázatra beküldött recept.


 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja