A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Baconos - zöldfűszeres juhtúróval töltött gomba

P. Amelie - 2011-05-31
Bár eredetileg köretnek készült, egy gyors vacsoraként főétel formájában is megállja a helyét.
Baconos - zöldfűszeres juhtúróval töltött gomba

Hozzávalók:

  • 30 dkg juhtúró
  • snidling
  • újhagyma
  • póréhagyma
  • bors
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg csíkozott bacon

baconos_toltottgomba

A gombákat megtisztítjuk, a szárát kiszedjük. A baconcsíkokat pici kockákra vágjuk, (3 darabot félreteszünk a gombák tetejére) ropogósra pirítjuk.  A zöldfűszereket apróra vágjuk és elkeverjük a juhtúróval. Borsozzuk, igény szerint picit sózzuk, beleforgatjuk a kisütött bacont. 

A keveréket beletöltjük a gombafejekbe, a tetejére baconcsíkokat helyezünk, előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja