A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sajtos cukkini lepénykék kukoricával és olívával

Családinet - 2009-07-09
Finom és egészséges cukkini lepénykék kukoricával és olívával. Könnyen és gyorsan elkészíthető recept.
Sajtos cukkini lepénykék kukoricával és olívával

Hozzávalók:

cukkinilepény3 db cukkini

1 tojás

2 evőkanál liszt

1 csapott teáskanál sütőpor

egy cső főtt kukorica, amiről késsel levágtam a szemeket

egy csokor petrezselyem apróra vágva


néhány szem magozott (fekete) olívabogyó

néhány sajtkocka (nekem most kecske- és tehéntej keverékéből készült horvát sajt került bele)

zsemlemorzsa

só, bors

a sütéshez olaj

Elkészítés:

A cukkinit meghámoztam, lereszeltem, és besózva állni hagytam egy órát. Ezután nagyon alaposan kicsavartam (elámultam, hogy milyen kevés reszelék lesz három cukkiniből...), hozzákevertem a kukoricaszemeket, a felaprított olívabogyókat, a petrezselymet, hozzáadtam a tojást, a lisztet és a sütőport is, majd alaposan megborsoztam. Sózni nemigen kell, de ha aggódunk, hogy sótlan lesz, kóstoljuk meg a masszát és korrigáljunk, ha szükséges.  Összekevertem a hozzávalókat, és nagyobbacska gombócokat formálva belőlük, mindegyik közepére dugtam egy sajtkockát, betakartam masszával, prézlibe forgattam, és meleg, de nem túl forró olajban sütni kezdtem őket. Lassú tűzön süssük, hogy amennyire csak lehetséges, átsüljön a közepe is.

Hagymás paradicsomsalátával tálaltam.

Forrás: http://fakanal.freeblog.hu

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja