A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sajtos kosárkák

Családinet - 2009-07-10
Sajtos finomság többféle sajtból.
Sajtos kosárkák

Hozzávalók kb. 12-13 darabhoz:

15 dkg Grana Padano reszelve

10 dkg natúr krémsajt


10 dkg kéksajt reszelve (nekem most Dor Blue)

10 dkg ricotta jellegű túró (véletlenül kaptam olaszt kimérve a piacon)


Elkészítés:sajtos kosárka

A Granát sűtőpapírral bélelt tepsire szórjuk, kb. 8 centis köröket formálva. 180 fokon pár perc alatt csipkésre olvasztjuk, majd kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit meghülni, de nem megszilárdulni. Ekkor lapos eszközzel alányúlunk, és még képlékeny állapotában ráborítjuk egy formára, hogy annak az alakját felvéve elkészüljenek a sajtos alapok. Sajnos nekem egyetlen olyan poharam van, ami erre alkalmas, azzal elég hajszás tizenvalahány kosárkát elkészíteni, úgyhogy befogtam a cakkos szélű sütikiszúróimat, de azok nem az igaziak. Azazhogy igaziak lennének azok, csak akkor nagyobb körben kellett volna a reszelt sajtot elteríteni. Amikor a kosárkák kihültek, leszedtem a formákról őket, és kicsit bekerültek hűsölni a fridzsiderbe. Közben elkészült a belevaló: a krémsajtot összekevertem a ricottával és a roqueforttal, nem is kellett bele más ízesítés. Két kiskanál segítségével lapos gombócokat formáltam a masszából, mindegyik kosárkába tettem belőle, majd bazsalikom levélkékkel díszítettem.

Forrás:  fakanal.freeblog.hu

 


 


 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja