A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy korgógyomrú nyugdíjas elmélkedései!

Hidegh Sándor [cikkei] - 2013-03-05
Ül a legnagyobb kisebbség, a nyugdíjasok képviselője, egy kellemesen 15 fokra temperált szobájában, az idei, trendi viselet szerint beöltözve: síruha plusz két pokróc, alatta egy marék kifizetetlen számla, hogy onnan is melegítse valami.
Egy korgógyomrú nyugdíjas elmélkedései!

Más nem lévén nyomogatja a távirányító gombját, de mint annyiszor most is csalódnia kell. Az egyik csatornán a politikusok játszanak, „Hátulsó pár, előre fuss!” játékot, a többiek igencsak jó napidíjért alszanak, vagy újságot olvasnak, akik pedig nem láthatóak, azok kint esznek, isznak a büfében.

Tovább kapcsolgatva az unos-untalan, már minden csatornán játszott szappanoperák tömkelege.

Végül rátalált egy főzőcske műsorra, ahol természetesnek veszik, hogy minden néző hatalmas felszabadítható pénzösszeggel rendelkezik, és ehhez mérik a bemutatandó ételek beszerzési árát.

Mindjárt meg is tetszik neki a „cápa steak”, amit éppen készítenek.
Boldogan kiált: „Egy életem, egy halálom, addig nem dobom fel a talpam, amíg nem eszem egy kis cápahusit!”. Gyerekkorában körbezavarták a téren VIII, ker.-ben, ha a vasárnapi cápahúst (amely minden magyar szocialista dolgozónak járt, csak úgy) nem akarta megenni.

Az egyszerűbb beszerzési módja ennek az ízletes húsnak, ha az ember meghívatja magát Ausztráliába, mert ott állítólag úszkálnak a cápák, csak ki kell egyet kapni a farkánál fogva. Az őslakosság szerint ez nem egy tuti dolog, mert általában a cápa jön ki jól a buliból! Jobbik esetben az ember kezével a szájában úszik el! Aztán lehet utána kiabálni, hogy „Adod vissza!”, de a balgája nem tud magyarul.

Ezért aztán nincs más megoldás a beszerzésére, mint a drágább megoldás!  Körül kell nézni a cápafarmokon, esetleg örökölni az amerikai nagybácsitól, vagy  „Úgyis jön a nyugdíj!” felkiáltással megvenni  a hozzávalókat! (Legfeljebb kikapcsolják a villanyt.)

Ha begyűjtöttük a cápa húst, nincs más hátra, mint előre, fel a kötényt és a sapkát, irány a konyha!

Cápasteak grillen!

Hozzávalók:

  • 4 db cápaszelet
  • 2 ek citromlé
  • 1 cs. petrezselyem
  • 2 ek olaj
  • 1db nagyobb sárgarépa
  • 1db cukkini
  • 8 db burgonya
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítése:
A cápahúst megfűszerezzük, meglocsoljuk citromlével, rászórjuk a petrezselymet és érlelődni hagyjuk. A répát, cukkínit ferdén felkarikázzuk, a burgonyát felnegyedeljük, ezeket grillrácsra helyezzük, sütés közben olajjal locsolgatjuk.

De ébredjünk fel az álmodozásból, a félhavi nyugdíjba kerülő egyszeri étel helyett, inkább a mindennapok táplálkozását kell megoldanunk!Annak, aki financiális okokból nem szereti a halat, azoknak meg kell próbálni a következő ötleteket.

Éhségérzet elleni szer:
A rooibos, másik nevén afrikai vörös tea eltér a többi teától. Koffein nincs benne, ezért fogyasztása egészséges, és több jótékony hatását is ismerik. Mélyvörös színű, édesítés nélkül is íze édesebb, mint a fekete teáé. Fogyasztható a nap 24 órájában, mivel napközben élénkít, este pedig nyugtat.

A vörös földi rekettye nagyon sok antioxidánst tartalmaz. A rooibos is ebből készül. Az antioxidánsnak köszönhetően lassítja a bőr öregedési folyamatait, a tartalmazott ásvány anyagai egészségmegőrző hatása is bizonyított. Fájdalomcsillapító és görcsoldó hatását pedig a benne található kalciumnak, fluornak, mangánnak, cinknek és magnéziumnak köszönhetjük. Antiallergén, gyulladásgátló, csökkenti az éhség és szomjúságérzést. Az őslakosok ezt használják a forró sivatagon való átkelés közben.

Nos, a különbség csak annyi, hogy itt nálunk maximum a nagykörúton kell átkelni, bár a gyomor korgása az hasonló.  Az íze nem rossz, nem tartalmaz koffeint, így állítólag nincs káros hatása. Erre mondják „A puding próbája…”

Hamis Kaják!
Most amikor egyre kevesebb pénz csörög az ember zsebében, érdemes előszedni a nagymama háborús szakácskönyvét! Biztosan sokaknak visszaköszön, de az eltelt évek alatt minden háziasszony bizonyára tett hozzá valamit a saját szájíze szerint, és talán így alakult ki a mai változat.

A Hamis ételek receptjét már publikálták ezen a portálon, ezeket már nem írnám le még egyszer.

A RECEPTEK ITT TALÁLHATÓAK

(Kipróbálás előtt nem árt Dr. Zacher telefonszáma iránt érdeklődni!)


fotó: http://piqs.de/

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja