A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sajttal, sonkával töltött pulyka

Családinet [cikkei] - 2009-06-08
Az alábbi egy remekül variálható recept, hétköznapi vacsorának ugyanúgy megteszi, mint különleges töltelékkel felturbózva ünnepnapokra.
Sajttal, sonkával töltött pulyka

Hozzávalók:

kb 60-65 dkg pulykamell szeletpulykatekercs

3 szelet jó minőségű sonka

1 tubus krémsajt

3-4 kelkáposzta levél

 

Elkészítés:

A hentest megkértem, úgy vágja le a húst, hogy abból aztán szép, nagy kinyitható szelet legyen. Nagyon profin csinálta, a fél húsvágó deszkát beborította a hús, amit vágott. Rám várt a feladat, hogy viszonylag vékonyra klopfoljam, és ez többé-kevésbé sikerült is. Ekkor megsóztam a húst, tekertem rá egy kis borsot, majd az előzőleg sós vízben 2-3 percig előfőzött, lecsöpögtetett kelleveleket ráterítettem. Erre rányomtam a tubus krémsajtot, végül pedig a sonkaszeleteket is rátettem. Szorosan feltekertem a húst, kiolajozott fóliára fektettem, amit szaloncukorszerűen alaposan, sorosan betekertem. 200 fokon sütöttem 25-30 percig, majd kibontottam a fóliából és csinosan felszeleteltem.  Rizs és savanyúság került mellé.

Forrás: http://fakanal.freeblog.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja