A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Almával töltött csirke, párolt zöldségekkel

Családinet - 2009-05-25
Nem kíván sok előkészületet ennek a receptnek az elkészítése. Mindent bele a sütőzacskóba, és már sülhet is a csirke.
 Almával töltött csirke, párolt zöldségekkel

Hozzávalók 3-4 főre:

1 nagyobb tanyasi csirke,
2 nagyobb savanykás alma,
1 nagy marék aszalt szilva,
1 vöröshagyma,
só,
1 sütőzacskó

Elkészítés:

A bontott csirkét megmo Almával töltött csirke, párolt zöldségekkelssuk, majd törlőkendővel felszárítjuk róla a nedvességet.
Kívül-belül átkenjük vékonyan sóval.
Az almát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
A hagymát szeletekre vágjuk.

Az alma felével, a szilva felével, és egy kevés vöröshagymával megtöltjük a csirke belsejét.
A lyukat fogpiszkálóval megtűzzük.
A csirkét sütőzacskóba tesszük, és mellé dobáljuk a maradék zöldséget, gyümölcsöt.
Előmelegített sütőben készre sütjük.

Látni fogjuk a színén, ha készen van. De kb. 40 perc minimum szükséges.
Ha készen van, a zacskóban lévő zöldségeket, a kisült szafttal, és tejszínnel leturmixolunk. Ha kell, kevés vízzel hígítjuk a mártást.
Párolt zöldségekkel, és a mártással tálaljuk.

Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja