SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Roquefortos burgonyasaláta

Családinet [cikkei] - 2009-06-11
Roppant egyszerű és gyors krumplisaláta, amely az egész család kedvence lesz.
Roquefortos burgonyasaláta

Kissé túlérett roquefortot kaptam a héten, ami bár nagyon finom volt, gyorsan fel kellett dolgozni, nehogy önszántából távozzon a hűtőből más, sajtoknak talán kellemesebb égtájak felé. Készítettem belőle roquefortkrémet - amivel az Estiskola májusi versenyén harmadik helyezést értem el -, és ezt a roppant egyszerű, gyors krumplisalátát.rokfortos

Hozzávalók:

fél kg krumpli
egy fej hagyma
majonéz
tejföl
mustár


bors
ecet
cukor
roquefort

Elkészítés:

A szokásos módon ecetes salátalevet készítek: hideg vízbe először cukrot, majd sót szórok, amikor feloldódtak, ecettel savanyítom a salátalevet. Itt nincsenek mennyiségek, sajnos sok kísérletezéssel, érzésre kell elkészíteni. A krumplikat megfőzöm a héjukban, majd amikor puhák, leszűröm, meghámozom, és még forrón karikára vágom, és ezzel a lendülettel az ecetes salátalébe pottyantom őket, ebben fognak kihülni. Karikázok rá egy fej vöröshagymát is - jó vékonyan! -, és a lehető leghosszabb időre magára hagyom a krumplit, hadd szívja jól magába a salátalevet. Közben elkészítem a tartásmártást - bevallom, most tubusos majonézből készült, mustárral, pici porcukorral feljavítv, tejföllel higítva -, és szűrőkanállal átrakom a krumplit a mártásba, közben alaposan lecsöpögtetem. Mehet bele a hagyma is természetesen. Alaposan átforgatom a szószban, morzsolok bele és rá roquefortot, kicsit borsozom, ha kell, utánaízesítem, és újhagyma karikára vágott zöldjével díszítem.

Forrás:http://fakanal.freeblog.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja