Klasszikus angol pulykasült recept karácsonyra

Családinet - 2014-12-17
A Mi kerüljön az asztalra karácsonykor? című cikkünk receptje.
Klasszikus angol pulykasült recept karácsonyra

​Hozzávalók:

  • 1 db egész, megtisztított pulyka
  • 20 dkg vaj
  • őrölt feketebors
  • 20 dkg bacon
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 3-4 evőkanál szárnyashúsleveslé
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 teáskanál zsemlemorzsa
  • 1.5 teáskanál zsálya
  • 1 kg kolbász (sütni való, nyers)
  • 1 teáskanál mustár

1. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd keverjük össze a zsályával, zsemlemorzsával és 1-2 evőkanál forró vízzel.

2. A kolbászokból nyomjuk ki a húst, és keverjük el a hagymás keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a mustárt. Ha szeretjük az édesebb ízeket, akkor adhatunk a töltelékünkhöz 1-2 kockára vágott almát, esetleg aszalt szilvát vagy mazsolát is.

3. Töltsük be a pulykába a tölteléket, majd tegyük egy tepsibe a húst, és sózzuk, borsozzuk a bőrt, majd kenjük meg vajjal, és tegyük rá a bacon csíkokat. Vigyázzunk, ne tegyünk túl sok sót, mert a szalonna is sós!

4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, majd alufóliával letakarva tegyük be a pulykánkat, és a sütő alsó harmadában süssük 40 percig. Ez után csökkentsük a hőmérsékletet 170 fokra, majd süssük továbbra is lefedve kb. 3,5 órán át.

5. Ha ez megvan, vegyük le a fóliát, és süssük aranybarnára úgy, hogy közben időnként meglocsoljuk a pecsenyelével. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és takarjuk le alufóliával.

6. A pecsenyeléből és az alapléből készítsünk szószt, úgy, hogy kis lángon főzve keményítő hozzáadásával besűrűsödjön. Ezt kínálhatjuk a hús mellé. Ideális burgonyapürével és párolt zöldségekkel. 



Kép: Wikipedia

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.
Advertisement