SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

7 okos módja a gyereknevelésnek - tanuljunk a zsidó kultúrából!

Családinet [cikkei] - 2016-12-06
A zsidó szülők imádják a gyerekeiket! A szeretet, amellyel a csemetéiket nevelik, határtalan. Egyetlen nemzet sem rendelkezik ilyen magas szintű gyereknevelési kultúrával, mint amilyen a zsidóké.
7 okos módja a gyereknevelésnek - tanuljunk a zsidó kultúrából!

Természetesen a pszichológusok ezekben a módszerekben is találnának hátrányokat, bár mindenképp az előnyére szolgál, hogy a zsidó gyerekek sosem szűkölködnek a család szeretetében és figyelmében.

1. Sose értékeld alul a gyereked! Egy zsidó anyuka nem mondja azt a gyerekének, hogy rossz. Ő inkább így dorgálná meg: „egy ilyen jó gyerek, mint te, hogy tudott ekkora csínyt tenni?”
A gyereknek nincsenek hiányosságai, és nem is szabad lenniük – ez vezérli a zsidó szülőt a gyereknevelésben, s bár lehet, hogy ő tud róluk, sosem teszi nyilvánvalóvá azokat.

2. Biztosíts a gyereknek egészséges szabadságot. A zsidó gyereknevelés két ellentétes pillérre épül: a gyerek szabadságára és a szigorú szabályokra. A zsidó szülők nem fognak kiakadni amiatt, hogy a gyerek a drága parfümöt a macskára önti, vagy, hogy összefirkálja a falat az anyuka legdrágább rúzsával! Ők inkább abból csinálnak perpatvart, ha a kicsik pimaszkodnak és szemtelenkednek a náluknál idősebbekkel.

3. Dicsérd meg a gyereket, bármilyen alkalomból! Egy anya mindig büszke a gyerekére. A dicséret pedig már a létezésének első napján elkezdődik. A zsidó anya a legapróbb sikerekre is felfigyel, és szétkürtöli a családban, ha a csemetéje krikszkrakszolt egy pálcikaembert a papírra, vagy kiejtett egy új szótagot. A lényeg: a gyereknek tudnia kell, hogy ügyes. Ez ösztönzi őt a további jóra.

4. A szülő felelős a gyereke viselkedéséért! A zsidó szülők szentül hiszik, hogy minden véletlenül kiejtett szó és minden meggondolatlan cselekedet a gyerek előtt visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Éppen ezért, a szülő kiváló példakép a gyerek számára, és maximálisan felelős a tetteiért.

5. A kölcsönös szeretet és a tisztelet a gyermek pszichés egészségének a kulcsa. A zsidó hagyományok szerint a család alapja a férj és a feleség – az apa és az anya. Ezért már kiskoruktól fogva arra nevelik a gyereket, hogy az apa elsősorban az anyára figyel, és fordítva. Ha a gyerek látja, hogy a szülők szeretik és tisztelik egymást, biztonságban érzi magát. Az ilyen viselkedés pedig példaértékű a gyerek számára, amit ő is továbbvisz a saját családjába.

6. Tanulj meg szülőnek lenni! A szülői mesterség addig tanulható, míg az első gyerek megszületik. A lány, amikor férjhez megy, már készen áll az anyaságra. A legfontosabb karrier számára a ház és a család. Ha startból úgy állsz hozzá a gyerekvállaláshoz, mint teherhez, az olyan is lesz! Izraelben például iskolákban tanítják az apa- és anyaságot, hogy sikeres, boldog gyerekek kerüljenek ki a családokból!

7. Tanítsd meg a gyereket arra, hogy jól szervezze meg az idejét. A zsidó gyerekeknek fogalmuk sincs, mit jelent a lustálkodás vagy unatkozás! Már kiskoruk óta ahhoz szoktatják őket, hogy elfoglaltak legyenek. Ez számukra a legtermészetesebb életforma.

Forrás: Filantropikum.com
Fotó: https://commons.wikimedia.org

Ez is érdekelhet:

Olvasd el az alábbi cikkeket is a témában!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja