SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

LÜK - Játszva leszel okosabb!

Családinet [cikkei] - 2018-04-19
 [X]

Mi ez?
A L(ogika) Ü(gyesség) K(itartás) Európa legnagyobb múltra visszatekintő fejlesztő termékcsaládja. 50 év pedagógiai tapasztalatára építő, játékos készségfejlesztő rendszer, mely egyesíti magában a játszva tanulás önfeledt örömét és gyors eredményét. Kompromisszummentes megoldást jelent az igényes készségfejlesztő játékot kereső családok számára. A tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti: megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó gondolkodás.
LÜK - Játszva leszel okosabb!

 

Miért hasznos?

A nyolcvanas évek óta egyre több kutatás bizonyítja, mennyire meghatározóak a későbbi tanulási képességek szempontjából az első néhány évben szerzett tanulási élmények, ezért a szülők mind nagyobb része kezeli hangsúlyosan már az óvoda előtt és alatt is gyermeke játékos fejlesztését. A kicsiket érő számtalan hatás mellett fontos szempont számukra, hogy a tanulás természetes, játékos formában, mintegy észrevétlenül történjék. Mindezt együtt biztosítja az óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt ideális LÜK termékcsalád 3 és 14 éves kor között. A LÜK a legfontosabb képességeket fejleszti, óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt ideális eszköz.

  • Segítségével az óvoda játékossága továbbvihető az iskolai oktatásba.
  • Játékba bújtatott tanulást biztosít.
  • A visszahúzódóbb gyerekeket is motiválja, mert a kicsi önállóan ellenőrizheti tudását, és korrigálhatja az esetleges hibát, így csökken a kudarcélmény és a frusztráció.
  • Az egyénileg végezhető ismétlések stabil tudást, biztonságérzetet nyújtanak.
  • Egyéni vagy csoportos felhasználása is lehetséges.

LUKLUKLUKLUK
 



Hogy kell használni?

A játék egy önellenőrzést segítő biztonságos, kemény műanyag ellenőrzőtáblából, az ún. LÜK OKOSTÁBLÁ-ból (hat, illetve az iskolásoknak tizenkét műanyag lapocska) és a hozzá választható, több mint 100, különböző témájú füzetből áll. A tábla egyszeri megvásárlása után szabadon válogathatnak a legkülönfélébb tematikájú füzetekből a gyermek érdeklődésének, fejlesztési igényeinek függvényében. A 24-32 oldalas füzetek egyszerű, következetes, könnyen követhető felépítésükkel a készségfejlesztés ideális eszközei.
 

Kinek mit?

BambinoLÜK – a legkisebbeknek

Bambino füzetek okostáblával

Az óvodáskorú gyerekeket ötéves korukig a manipuláció öröme mozgatja leginkább - mindent megfognak, minden cselekvést vagy cselekvéssorozatot fáradhatatlanul ismételnek, az ismétlés által tanulnak, ez jelenti számukra az örömöt, és erősíti biztonságérzetüket is. Fontos időszak ez a szem-kéz koordináció és az ujjak finom mozgásainak - a későbbi íráshoz és olvasáshoz szükséges adottságok - fejlődése szempontjából. Mindezek ismeretében fejlesztették ki a BambinoLÜK termékcsaládot. A gyorsan megoldható, egyre nehezedő feladatok egyidejűleg fejlesztik a gyerekek logikai készségét, szókincsét, tér- és időbeli, ok-okozati összefüggések felismerését, illetve a műanyag lapocskákkal történő játék biztosítja a kézügyesség fejlesztését.

PocketLÜK - mikor érünk már oda?
PocketLÜK füzetA műanyag táblára rögzített cserélhető füzetke feladatait a műanyag vázon levő kis karok segítségével oldhatja meg a gyermek és ellenőrizheti azok helyességét. A zsebnyi méretű, 24 oldalnyi szórakoztató feladat hasznos és okos társ lehet utazáskor, várakozáskor.

MiniLÜK - játszva is lehet

A LÜK termékcsalád a német nyelvterület közoktatásában elterjedt oktatási segédeszköz, az oktatás szerves részeként intézményesült az elmúlt évtizedekben. A magyar pedagógusok közreműködésével készülő fejlesztőfüzetek - több mint százféle LÜK füzet kapható - az új Nemzeti Alaptanterv szerinti követelmények figyelembevételével dolgozzák fel az anyanyelv, a matematika, az idegen nyelv témaköreit, illetve kínálnak rengeteg ötletes logikai, koncentrációfejlesztő feladatot, iskolai tananyaghoz kapcsolódó segédletet, játékot.

Ezek egyben tematikus foglalkoztató kiadványok, rejtvényfüzetek - tantárgyhoz kapcsolódóan is -, melyekkel megoldható a tanórai differenciálás, színesíthető a napközis foglalkozás, és játékká válik az otthoni gyakorlás.

Mini füzetek okostáblával

Legfontosabb jellemzőjük a kompetenciaközpontúság, ami a gyerekek különböző adottságait és a pedagógusok eltérő igényeit egyidejűleg szolgálja.

  • Osztályonként és tantárgyanként elérhető feladatsorok.
  • Részképességeket fejleszt.
  • Egyéni vagy csoportos felhasználása is lehetséges.
  • Otthoni és iskolai gyakorlásra egyaránt alkalmas.
  • A szabályok egyszerűek, gyorsan megtanulhatóak.
  • A feladatok fokozatosan nehezednek.
  • Jól hasznosítható a differenciált oktatásban is, a különböző nehézségi szintű feladatok variálásával.


ORSZÁGOS LÜK-bajnokság

Évről évre mintegy 10.000 kisiskolás vesz részt a LÜK-bajnokságon, mely országszerte minden általános iskolában meghirdetésre kerül.

LÜK-bajnokság

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja