A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hahó Együttes: Tyúkhúr - Lego dalpremier és nyereményjáték!

Családinet - 2018-03-13
 [X]

A Hahó Együttes Honeybeast, Quimby, 30y, Soerii & Poolek, Maszkura és a Tücsökraj, Ocho Macho, Belmondo vagy épp Supernem dalokat gondolt újra a macskákról, a vakációról, a fociról, a legóról, az állatokról és a falusi lagzikról. Sokszor nem is gondoljuk, hogy mi jár a gyerekek fejében, Kardos-Horváth János azonban zseniálisan beléjük lát - természetesen ehhez három gyermeke is hozzájárul.
Hahó Együttes: Tyúkhúr - Lego dalpremier és nyereményjáték!

Volt egyszer egy Anyám tyúkja című, gyerekeknek szóló műsor a Petőfi rádióban, Janó vezetésével. Itt az eredeti előadókkal közösen mutatta be a most lemezre kerülő szerzeményeket, így lett Tyúkhúr a lemez címe. Érdemes a dalszövegeket böngészni, mert vicces és kreatív alkotások születtek, amelyek az ismert dallamok miatt a gyerekek és a felnőttek számára is élvezhetőek:
http://www.zeneszoveg.hu/album/6831/haho-egyuttes/tyukhur-album.html

Hahó Együttes - Tyúkhúr album

Az Ocho Macho Jó nekem című dala vitathatatlanul az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar slágere. Halljátok?
„Útra kel a holddal éjjel a lelke / És minden álma teljesül / Szabad, aki mondja és azt álmodja / Valaki a ketrecéhez ül. / Jó, jó, jó, jó, de jó nekem / Macskám van, de nem akármilyen!”

A Soerii & Poolek Valahol messze című dala elrepít bennünket egy varázslatos univerzumba, mindez a gyerekek világában vidéki lagzivá változik, ahol sátor, pogácsa, jókedv és tánc, menyasszonytánc, s a nagy mulatság után a gyerek szerint „Anya is, Apa is maradjon fekve, Pihenés kell nekik, buli volt”.

Tarján Zsófi zseniális énekhangja színesít a korábban már klipes és sokak által kedvelt Apa a legnagyobb hős című dalt, amely arról szól, hogy tulajdonképpen mindkét szülő ugyanolyan nagy hős a gyerekek szemében. (Klip itt)

Igazi mulatós lett ebből a slágerből, amely a koncerteken is a legnagyobb bulit hozza. Az óvodai ballagást bemutató nóta is felkerült a lemezre. Az alapja a Quimby legnagyobb slágere, a Most múlik pontosan.

A Belmondo: Mikor című dalából, remek áthallással egy csapásra a Lego lett. Melyik szülő ne tudná, hogy milyen érzés rálépni a szétszóródott legódarabkákra? Erre a dalra hamarosan videóklip is készül majd.

 

DALPREMIER!

Nálunk hallgathatod meg először a Lego című szerzeményt a Hahó Együttes Tyúkhúr albumáról!

A 30y Bogozd ki című dalában Jencikének kell fára másznia, hogy visszaszerezze a labdát a mókustól, hiszen aki felrúgja, annak le is kell hoznia azt. „szóval Jencike fára mászol, Jencike mehetsz érte.. kérd a mókuscsaládtól, énekelj egyet érte..”

Laczkfi János költő Bedili című verséhez Kardos-Horváth János, az együttes frontembere (korábban a Kaukázus énekese) írt bájos dallamokat, melyeket hamarosan képi megjelenítésben, klip formájában is élvezhetünk.

Az év legjobb időszakáról, a felhőtlen vakációról szól a Kispajtás, amely a nyaralást, a kirándulást, a sátrazást és a kalandokat meséli el, hiszen nincs annál jobb a gyerekek számára, mint az az időszak, amikor nem kell tanulni, csakis az élményekre koncentrálni.

Marge, aki a Váratlan nyár című szerzeménye ihlette a nótát: nyár és fesztivál a felnőttek, túra és kalandok a gyerekek szemével.

Mit tehet a szülő, ha a gyerek semmi mást nem akar enni, csak pizzát vagy például ropit? Ez utóbbit veszi alapul a Konyha zenekar szerzeményére írt dal.

Az állatok világa eddig sem állt távol a Hahó Együttestől, hiszen nem csak az öko-tudatosság miatt jelennek meg a dalaikban, hanem mert egyszerűen ők is nagy állatbarátok. Kanalasgém, papagáj, tigris, kutya, szamár, majom, darvak. Az állatok napja elevenedik meg a Supernem Hova megy ki? című átiratában, amely Papp Szabival zseniális alapszövegére íródott.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre március 19. éjfélig, és a helyes megfejtést beküldők között Hahó Együttes ajándéktárgyait (hűtőmágnes, matrica, Rózsi néni, sok a szatyor CD) sorsolunk ki.

Sorsolás: 2018. március 20.

A nyertesek nevét kiírjuk a cikk alatt és emailben is értesítjük őket.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja