A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az apákat is gyesre kötelezné az Európai Unió

Verzár Éva - 2009-02-25
Pár hónapra az apákkal is kipróbáltatná a gyest vagy a gyedet az Európai Unió, így megszűnne az az automatizmus, amely szerint a nő "kockázatosabb" munkaerő - adja hírül a Világgazdaság.
Az apákat is gyesre kötelezné az Európai Unió

Egy európai uniós tervezet szerint kötelező lenne az apáknak is elmenni gyesre, illetve gyedre, hogy javítsanak a nők munkaerő-piaci esélyein. Amennyiben az elképzelés bekerül az Európai Unió irányelvei közé, akkor Magyarország sem térhet ki előle - közölte hétfőn újságírók előtt Szűcs Erika munkaügyi miniszter.

A részletekről sajnos egyelőre még nincs több információ. Pongrácz Tiborné demográfus szerint ez pár hónapos időszak kevés arra, hogy az anyák munkahelyi foglalkoztatásán érdemi javulást lehessen tapasztalni, viszont elég ahhoz, hogy az apák is elveszítsék állásukat. Izlandon például az első kilenc hónapra fizeti az állam a gyereknevelést, ebből három az apát, három az anyát illeti, az utolsó háromról pedig maguk határoznak.
Forrás: HR Portal

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja