SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Jobban szeretek dolgozni, mint otthon lenni a gyerekekkel, mert az könnyebb" - egy anya vallomása

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-02-28
Egy anya a TikTok-on osztotta meg a gondolatait arról, hogy szerinte miért sokkal könnyebb dolgozni, mint otthon lenni a gyerekekkel.
"Jobban szeretek dolgozni, mint otthon lenni a gyerekekkel, mert az könnyebb" - egy anya vallomása

Egy nehéz éjszaka után mindig inkább a munkát választaná

Egy ausztrál anya a TikTok-on beszélt arról, hogy szerinte sokkal nehezebb főállású anyának lenni, mint dolgozni. 

Mint mondta, ő már mind a kettőt megtapasztalta, mert a gyerekei születése után idővel visszament dolgozni. 

Videójában arról beszélt, hogy egy-egy nehéz éjszaka után szívesebben választaná a munkát.
 

@imperfectalignment If I had a choice between staying at home with the kids or working after a rough night ... I would choose a work day EVERY TIME #workingmum #defaultparent #parenting #mumlife #secret #tipsandtricks #fyp ♬ original sound - Sarz

 

A nő hozzátette, hogy azért szereti jobban a munkanapokat, mert olyankor hallgathat podcastokat utazás közben, nyugodtan ihatja meg a kávéját, és felnőttekkel is tud beszélgetni. Ráadásul amikor dolgozik, akkor alig várja, hogy hazaérjen a gyerekeihez - írja a DailyMail. 

De amikor a gyerekeivel tölti a napját, akkor onnantól kezdve, hogy felkel, egészen addig, amíg este le nem fekszik, meg sem áll. Az nem zavarja, hogy néha napokig nem beszélget felnőttekkel, de a folyamatos konfliktusok, az állandó készenlét és az, hogy mindig mások igényeit kell kiszolgálnia, nagyon elfárasztja. 


A videója nagyon megosztotta az embereket

A nő videóját rengetegen kommentelték. Sokan egyetértettek vele: volt, aki azt írta, hogy a munka számára olyan, mintha szabadságon lenne az anyaságban. Más úgy fogalmazott, hogy érezhetően jobbak lettek a napjai, amikor visszament dolgozni, mert a két gyerekkel otthon lenni nagyon kimerítő volt már. 

Akadtak azonban olyanok is, akiknek nagyon nem tetszett a nő véleménye. Ők olyanokat írtak, hogy inkább vigyáznának a gyerekeikre, minthogy egy stresszes munkahelyre bejárjanak, vagy hogy már egyáltalán nem szeretnének dolgozni, mert otthon lenni a gyerekekkel sokkal jobb. 

Egy korábbi, kétezer ember bevonásával készült amerikai felmérés szerint az anyaság két teljes állásnak felel meg, miközben a nőknek magukra csak 1 órájuk marad naponta, a 14 órás munkaidő mellett.

Indexkép: Depositphotos.com

Olvasd el ezt is: 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja