SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mit is akar a nő valójában?

Bús Tímea [cikkei] - 2013-06-07
A nők szerepe a társadalomban folyamatosan változik és alakul. Az emancipációval ma már a nők előtt is minden lehetőség adott a karrierépítésre és önmaguk megvalósítására. Ez az elsőre pozitívnak gondolt átalakulás és a nők előtt megnyíló lehetőségek tárháza azonban nemcsak pozitív változásokat hozott a nők életében. Ezáltal a nőkre sokkal több feladat hárul, és egyre több szerepben kell helytállnunk.
Mit is akar a nő valójában?

Mit is akar a nő valójában?

Egyre több nő ér el kiemelkedő karriert, egyre jobb és magasabb pozíciókat fogadnak el, és napjainkban ma már sokkal több a felsővezető nő, mint anyáink idejében. A közép- és felsővezetői kör rohamosan átalakul, és a nők is valódi managerekké válnak.

Ezeknek a nőknek folyamatosan bizonyítaniuk kell az üzleti világban. Megfelelni egész nap, koncentrálni, felelősségteljes döntéseket hozni napi 10-12 órában, nem ritkán 16 órában, ami valljuk meg, igazán nehéz feladat.

Hogyan tud harmóniát teremteni az életében egy magas vezetői beosztással rendelkező nő?

Hiszen az otthonteremtés a nő feladata, akármennyit is változott a világ. A nő feladata a család összetartása, az otthon melegének biztosítása. Ez a génjeinkben van, talán soha nem is fog megváltozni, és nem is szabad, hogy ez megváltozzon. Ha egy nő minden energiáját a munkájának rendeli alá, nagyon kevés ideje jut önmagára, a családjára és a gyermekeire. Lehet, hogy lelkiismeret furdalása lesz emiatt, gyötrődik, hogy nem törődik a párjával eleget, nem teljesít jól, mint nő, mint anya, viszont a munkából nem tud, vagy nem akar elszakadni, hiszen egyrészt felelőséggel jár az adott pozíció, másrészt anyagi biztonságot is nyújt.
 


Felmerül a kérdés: mit is akarnak a nők valójában? Hogyan tud egy nő igazi nő maradni? Hogyan tudja megteremteni a harmóniát az életében?

Valljuk be, ez nem könnyű feladat. Gyakran tapasztalatom, hogy manager hölgyek, nem tudnak, vagy nem akarnak alkalmazkodni, keményekké és túl határozottakká vállnak. Egész nap feszített munkatempót diktálnak önmaguknak, és bizony nehéz letenni a kesztyűt napi 10-12 óra után.

A rossz hír az, hogy a férfiak nem ilyen hölgyekre vágynak. A férfiak a nőies nőket szeretik. Az olyan nőket, akikben túlnyomórészt nőies tulajdonságok dominálnak: szelídség, kedvesség, odaadás és gondoskodás.

A jó hír, hogy a lelkünk mélyén mindenki igazi nő, csak a körülmények hatására változott meg. Ha már pontosan tudjuk, mit is akarunk, mi a célunk az életben, lehet változni és változtatni rajta.  Megtalálni azt a nőt, akinek születtünk! Az élet sokkal könnyebb lesz, ha visszatalálunk önmagunkhoz, a Nőhöz!


Fotó: www.foter.com

Bús Tímea


Bús Tímea
Duals Társkereső vezetője, párkapcsolati mediátor, életvezetési coach

Duals Társkereső
Párkapcsolati és válási mediátor
Egészség- és Életvezetési Tanácsadó, Coach
Mentálhigiénés Segítő Szakember
Az Európai Coaching Szövetség tagja

Elérhetőségeim:
Cím: Duals Társkereső Iroda
         1133 Budapest, Bessenyei u. 16. VII/4.
Telefon: 06-1/801-25-26
               06-30/508-18-17
               06-30/402-55-15
Honlap: http://www.duals.hu
http://www.bustimeacoach.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja