A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sólyom László a Sándor Palotában fogadta a JOBB VELÜNK A VILÁG! jótékonysági rendezvény szervezőit

Családinet - 2009-08-29
A napokban a Sándor Palotába látogattak a JOBB VELÜNK A VILÁG! 2009 jótékonysági rendezvény szervezői. A tavalyi hasonló esemény kezdeményezőihez, a sérült emberekhez idén csatlakoztak az erdélyi árva gyerekek és a magyarországi cigányság képviselői is, hiszen "mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen..."
Sólyom László a Sándor Palotában fogadta a JOBB VELÜNK A VILÁG! jótékonysági rendezvény szervezőit

A szervezők azért mentek a Sándor Palotába, hogy a 2009. október 18-án a Papp László Sportarénában megvalósuló eseményre személyesen is meghívják az elnököt. Az esemény fővédnökei: Sólyom László és felesége Erzsébet asszony, a védnökök pedig Göncz Árpád és Zsuzsa asszony, illetve Mádl Ferenc és Dalma asszony. Idén a rendezvény bevételével magyarországi hátrányos helyzetű gyerekeket támogatnak.
A találkozást óriási izgalom előzte meg, hiszen a küldöttek még soha nem jártak az Elnöki Hivatalban és egészen idáig abban a hitben éltek, hogy valószínű már nem is fognak. Ezen a napon viszont segítőkészségüknek és lelkesedésüknek köszönhetően egy álmuk vált valóra. Személyesen találkozhattak a Köztársasági elnökkel.

Az elmúlt évben a világon egyedülálló, új kezdeményezést indított el az értelmi sérültekből álló Nemadomfel Együttes, melynek tagjai azért fogtak össze, hogy rászoruló ép társaiknak segítsenek. Tavaly, 2008-ban egy rendhagyó, "paradigmaváltó" programot szerveztek sérült emberek a Papp László Sportarénában, sok más szervezettel összefogva. A rendezvény különlegessége az volt, hogy a koncert bevételével árván maradt ép társaikat támogatták.
(A Nemadomfel Együttest értelmileg akadályozott előadók hozták létre 2004-ben azért, hogy saját erejüket és tehetségüket latba vetve küzdjenek az előítéletek leépítéséért, a társadalmi empátia növeléséért. Első lemezük 2005-ben, második 2007-ben jelent meg az EMI gondozásában. Azóta a zenekar életéről Álomturné címmel többszörös díjnyertes film is készült. Az Együttes tagjai pedig 2006 decemberében - az esélyegyenlőségért végzett munkájukért - miniszteri kitüntetést kaptak.)

Az esemény kulcsüzeneteként fogalmazták akkor meg, hogy "Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy valaki másnak segítsen, csak örömmel és nyitott szívvel kell tekinteni a világ és mások felé!" A kitartó, heteken, hónapokon át tartó munka meghozta gyümölcsét. A hatalmas sikerű koncerten
11 és fél millió forintot sikerült összegyűjteni a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árváinak, amelyből Csíksomlyón hoztak létre egy új otthont.
A Papp László Sportarénában több mint 8000 néző gazdagodott nemcsak zenei, de spirituális élményekkel is. A sérült fiatalok Rúzsa Magdival, Révész Sándorral, Presser Gáborral, Kikivel, Várkonyi Attilával és még sok más neves előadóművésszel állhattak egy színpadon és énekelték együtt: "Soha nem adjuk fel!"
A kezdeményezés olyannyira sikeres volt, hogy a kijelentést később tettek is követték. A sérült fiatalok nem adták fel és eldöntötték, hogy idén az erdélyi árva gyerekekkel és a cigányság képviselőivel közösen ismét megszervezik a JOBB VELÜNK A VILÁG! 2009 rendezvényt. A bevételből hátrányos helyzetű gyerekeken segítenek.


"A fogyatékkal élő lelkes fiatalok valóban csak ritkán tapasztalható kitartásának szemléletformáló szerepe is volt, hiszen széles körű társadalmi összefogásra ösztönözte a magyar lakosságot.
A cél az volt, hogy a hátrányos helyzetű emberek, fiatalok és gyerekek átéljék azt, hogy van képességük hatni a környezetükre, van lehetőségük változtatni, jobbá tenni a körülöttük lévő világot"
- nyilatkozta Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője.

"2009-ben is kitűzött célunk, hogy megvalósítsunk egy a tavalyihoz hasonló rendezvényt, amelynek bevételéből egy a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását segítő programotindítanánk el. A Köztársasági Elnök elvi támogatása azt jelenti számunkra, hogy minden jószándékú, a szűkebb és tágabb környezetéért felelősséget érző emberre szüksége van társadalmunknak..." - nyilatkozta Papp Szabolcs a rendezvény (kerekesszékes) szóvivője.

Hazánkban megközelítőleg 600 000 fogyatékkal élő ember él. A fogyatékkal születő kisbabák fogyatékosságtípus szerinti megoszlása az eddigi tapasztalatok szerint különbözik egymástól, ugyanis a fiúk körében magasabb az értelmi fogyatékosok, alsó, felső végtag hiányából adódó fogyatékosságúak és az egyéb testi fogyatékosok aránya. A mozgássérültek és a gyengén látók hányada viszont a kislányoknál jellemzőbb.

A fogyatékkal élő fiatalok szempontjából a társadalmi elfogadásnak, figyelemnek óriási szerepe van. Többnyire úgy nőnek fel, hogy nem tekintik őket egyenrangú partnernek és nem remélnek tőlük semmit. Pedig megfelelő fejlesztéssel ezek a gyermekek ép társaikhoz hasonló életet tudnak élni, az önállóság sokkal nagyobb szintjét lehetnek képesek elérni, felnőttként munkát vállalhatnak, be tudnak illeszkedni a társadalomba.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja