A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sztárok fociztak az esélyegyenlőségért

Singola Edit - 2009-06-25
Esélyegyenlőségi futball mérkőzésen léptek pályára a hazai hírességek "Hogy a Nap mindenkire egyformán süssön!" címmel. A Médiaválogatott és az erre az alkalomra összeverbuválódott "Esélyegyenlőségi válogatott" játszott egymás ellen, de együtt, a nemes célért.
Sztárok fociztak az esélyegyenlőségért

esélyAz Esélyegyenlőségi válogatottban egyaránt volt roma, külföldi származású, idős, fiatal, színes bőrű és szélsőséges zenei irányzatot képviselő, mégis együttes erővel harcoltak a győzelemért és az esélyegyenlőségért. Sőt, a mérkőzés játékvezetője Török Károly futbal bíró mellett Dollenstein János kerekes székes kosárlabdázó volt. A Médiaválogatott tagjai (Szebeni István, Babicsek Bernát, Lui mágus, Keller Sándor, Bobák Róbert, Földesi János) ugyan alaposan megizzasztották az Esélyegyenlőségi válogatottat, de végül győzött az Esélyegyenlőségi csapat (Farkasházy Tivadar, Ricky, az Anti Fitness Club tagjai, Sabrina, Kembe Sorel, Erik, a No Thanx énekese) a büntető rúgások után.
foci
Bár az Anti Fitness Club együttes neve épp nem arra utal, hogy a csapat szeret sportolni, de Balázs (dobos) és Miki (basszus gitáros) elárulta: szoktak mozogni, a nemes célért pedig különösen szívesen léptek pályára. Még úgy is, hogy Mikinek hetek óta fáj a lába.

„A csapat nevével ellentétben igenis szeretünk sportolni, főként a focit kedveljük. Éppen ezért nem is volt kérdéses, hogy örömmel csatlakozunk az Esélyegyenlőségi csapathoz, főként most, hogy néhány hete megverték zenekarunk énekesét, Tomit a fura külseje miatt. Egyébként is fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet az esélyegyenlőségre, egy ilyen eset után pedig egyenesen kötelességünk. Miki, a basszus gitárosunk ugyan nemrég megsérült, mert csúnyán beverte a lábát, de ezért az ügyért még így is szívesen focizott” – árulja el Balázs, az Anti Fitness Club dobosa.
Tivadar
Farkasházy Tivadar hozzászokott, hogy ha pályára lép, általában ő a rangidős. Szerencsére ezt nem szokták kihasználni, persze ehhez kell az is, hogy korát meghazudtolva focizik. Ugyan a meccsen egyszer az arcába kapta a labdát, de ez csupán a véletlennek volt köszönhető. Az egyedüli nőként pályára lépő Sabrina – aki a kezdő rúgást végezte el – nem mestere a futballnak, de ügyesen passzolta gyakorlott csapattársainak a labdát. Kisó – aki párját, a No Thanx énekesét, Eriket kísérte el – is örömmel vetette volna magát a játékba, hiszen imád sportolni és szívesen tesz az esélyegyenlőségért, de egy fontos megbeszélés miatt hamar el kellett mennie. Így nem eriktudott labdába rúgni, de a meccs közben drukkolt Eriknek, sőt bátorításként meg is masszírozta.Szebeni István, a Duna TV műsorvezetője rajong a sportért, ezért elkötelezett harcosa a mozgás-gazdag életmódnak, emellett pedig roppant fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet egymás elfogadására.

„Igenis tiszteletben kell tartanunk embertársaink igényeit, szokásait, még akkor is, ha az nem egyezik a saját életfelfogásunkkal. Nem lehet korlátozó tényező, hogy valakinek milyen a bőrszíne, a nemzetisége, politikai nézete, stb… Ha ez mégis meghatározók, akkor tenni kell ellene. A Médiaválogatott és az Esélyegyenlőségi válogatott azért lépett pályára, hogy felhívjuk a figyelmet: mozogjunk minél többet, és fogadjuk el egymást”
- mondja Szebeni István.


 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja