SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hiába gazdagok, semmit sem hagynak a gyerekeikre: inkább eladományozzák a pénzüket

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-11-18
Természetes, hogy mindent meg szeretnénk adni a gyerekünknek, bármilyen anyagi helyzetben is vagyunk. Így vannak ezzel azok a sztárok is, akik éppen a gyerekeik érdekében döntöttek úgy, hogy nem hagyják rájuk az örökségüket, sőt, van, aki karácsonyi ajándékot sem vesz. Azt szeretnék, ha gyerekeik megtanulnák a pénz értékét és azt, hogy azért keményen meg kell dolgozni. Sting, Ashton Kutcher, Elton John és Gordon Ramsay csak néhány példa a hollywoodi hírességek közül.
Hiába gazdagok, semmit sem hagynak a gyerekeikre: inkább eladományozzák a pénzüket

Éppen így akarják megóvni őket

Első hallásra talán érthetetlen, hogy egy dollármilliomos miért nem akar örökséget hagyni a gyerekére, aki ezután nagyon kényelmes életet élhetne luxuskörülmények között. Éppen ez az, amitől tartanak a szülők. Hiszen számos példát láttunk már arra, hogy a fiatalok nem tudnak mit kezdeni a temérdek pénzzel, és könnyen a drog áldozatává válhatnak. Ráadásul ha minden az ölükbe pottyan, akkor semmi sem ösztönzi őket a munkára, nem tanulják meg a pénz értékét.
 

Sztárok, akik nem hagynak örökséget a gyerekeikre

Ashton Kutcher és Mina Kunis

Két gyerekük van és egyáltalán nem tervezték, hogy rájuk hagyják az örökségüket.

"Minden vagyonunkat eladományozzuk majd. Wyatt és Dimitri nem szerepelnek a végrendeletünkben. Nem szeretnénk, hogy csak lógassák a lábukat, de ha van egy jó üzleti tervük, abba szívesen befektetünk" – írja a Just Jared.


George Lucas

A Star Wars atyja is jókora vagyonnal rendelkezik, mégsem tervezi, hogy a gyerekeire vagy az unokáira hagyja a pénzt. Oktatásba szeretne fektetni.

"Azt szeretném, ha egy olyan világban élhetnénk, ahol mindenki egyenlő vagy egyenlő esélyekkel indul. Ezért fektetem a pénzem az oktatás javításába. Ezáltal az unokáim és dédunokáim jövőjét is jobbá teszem."

Sokkal jobbá, mintha kizárólag őket illetné a vagyon – gondolja George Lucas.


Gordon Ramsay

Öt gyereke van de a vagyonát nem hagyja rájuk. Állítja, hogy az összes pénzéért keményen megdolgozott és ezt várja el a gyerekeitől is. Ha a gyerekei étteremben dolgoznának, akkor egy másik séfnél kellene kopogtatniuk, ő ugyanis nem segít nekik a munkahelyi tapasztalatban sem.

"Nem rossz szándékból teszem ezt, hanem éppen azért, hogy ne rontsam el őket."


Sting

A legendás rockzenésznek hat gyereke van: három fia és három lánya, akiknek maguknak kell majd kikaparniuk a gesztenyét.

"Már nagyon korán megmondtam nekik, hogy nem fognak tőlem örökölni, mert minden pénzemet elköltöm. Büszke vagyok rájuk, hogy megértették és sosem kérnek tőlem semmit."
 

Elton John

Az énekes úgy nyilatkozott, hogy a gyerekei születése előtt nagyon szórta a pénzt, aztán rájött, hogy van ami sokkal fontosabb mint a pénz.

"Egy perc is többet ér a gyerekekkel, mint a házunk, a lemezünk vagy egy híres festményünk. Természetesen szeretnénk őket támogatni, de nem akarjuk tönkretenni az egész életüket azzal, hogy ezüstkanalat adunk a kezükbe."


Mark Zuckerberg

A Facebook atyja körülbelül 72 milliárdos vagyonnal rendelkezik, feleségével együtt azonban többször kifejtették, hogy a pénzüket eladományozzák.


Jackie Chan

A világhírű színész, producer és harcművész becsült vagyona 2020-ra 370 millió dollár volt, ezzel az egyik leggazdagabb színész a világon. Úgy nyilatkozott, hogy a vagyona felét jótékonysági célra költi majd.

Fiáról korábban ezt mondta: "Ha képes rá, akkor megkeresi a saját pénzét. Ha nem, akkor csak az enyémet pazarolná el."

Indexkép: Foto-Rabe képe a Pixabay-en

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja