SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Babamentés a természetesség nevében

Engel Zita [cikkei] - 2015-02-23
Ha körülnézünk egy játékboltban, és tüzetesebben megvizsgáljuk a kislányoknak szánt baba felhozatalt, csak szörnyülködhetünk, milyen hiperszexualizált sminkkel és ruházattal bocsátják őket forgalomba. Óriásira rajzolt, kifestett szemek, felduzzasztott csókos ajkak, hatalmas lobonc, cédás ruházat.
Babamentés a természetesség nevében

Egy amerikai kisvárosban élő anyukának, Spohie Singh-nek, elege lett abból, hogy „normális” babákat már nem is lehet kapni, ezért akcióba lendült.

A boltban megvett használt, sérült babákat nem adja oda rögtön gyermekének, hanem először átalakítja azokat, vagy, ahogy ő fogalmaz, megmenti őket szörnyű sminkjük börtönéből. 
A játékokat először levetkőzteti, oldószerrel letisztogatja a fejeket, majd új, a hajszínnek megfelelő hétköznapi arcokat rajzol rájuk. Egy kicsit apróbb szem, egy-két szeplő, egy keskenyebb szájból előbukkanó hamis fogsorocska sokkal természetesebbé és egyedivé teszi a kis alakokat, mint amilyenek a túlsminkelt változataik voltak.
Az új kinézethez új
frizura is jár, majd az édesanyja által kötött és vart ruhákba bújtatva már rá se lehet ismerni az új dizájnt kapott játékokra.
Ezeket a hétköznapi, de modern kinézetű babákat már nyugodtan gyermeke kezébe adhatja.

Sophie, tudósként, csupán hobbiból kezdett el foglalkozni az átalakításukkal, de ez az időtöltés mostanra hivatássá, sőt megélhetési forrássá nőtte ki magát. Ha elkészült egy darab, gyakran kiviszi a szabadba, mert ott szereti lefényképezni alkotásait, majd egy előtte-utána fényképpel megosztja a képeket egy közösségi oldalon. A kezdeti egy-két ezres rajongótábor mára már több mint százezer főre duzzadt. Mivel sokan kérdezték, hol tehetnének szert egy ilyen babára, az átalakított játékokat ma már korlátozott számban, online lehet megrendelni.

Íme, néhány előtte-utána fénykép gyűjteményéből:

Forrás: http://treechangedolls.tumblr.com/
Kép:http://treechangedolls.tumblr.com/

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja