A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mert minden egy mosollyal kezdődik!

Családinet [cikkei] - 2016-06-20
Mindegy, hogy a tengerpartra vagy a Balatonra mentek nyaralni, de az is lehet, hogy otthonról kirándultok majd csillagtúraszerűen. Van egy játék, amit érdemes magatokkal vinni, bárhová is indultok a nyáron. A kis fémdobozba zárt kompakt játékarzenál, a ridikülödbe is elfér, és bármikor előkaphatod, akár dugóba keveredtek, akár délután sziesztáztok, vagy szimplán csak nevetésre vágytok.
Mert minden egy mosollyal kezdődik!

Játszunk anya!

Hurrá, végül is csak 38 fok van, és beállt az autópálya. Ez nem olyan vicces két kisgyerekkel meg egy kiskamasszal, útban a horvát tengerpartra. Persze már meghallgattuk az összes mesét, meg kétszer is az összes gyerek zenét. Barkochbáztunk, és fekete fehér igen nemet is játszottunk. Már majdnem mindent megettek, amit az útra készítettem, hiába, olyanok, mint a kis sáskák. Nem igazán tudom, mivel lehetne őket lefoglalni, hogy az idegőrlő várakozást átvészeljük, mivel ha még fél órát el kell töltenem összezárva a tikkasztó melegben a csemetéimmel, biztosan kihullik a maradék hajam is. Anya játszunk! – követeli a legkisebb. Mikor érünk oda? – kérdezi már vagy ezredszerre a középső. Végül a legnagyobb oldja meg a helyzetet, és előveszi a táskájából a Smiley gamest.
 

Praktikusan egyszerű

Igazi meglepetés, hogy mikre nem gondol ez a gyerek. A mosolygós játék ugyanis az én saját bejáratú kedvencem is, ha már társasról van szó. Először is rendkívüli a csomagolása. Egy kicsi alumínium dobozban rejtőznek a kártyák és a dobókockák, így nincs esélyük elveszni, a lapok nem gyűrődnek össze, nem szakad el a doboza, mint a többi kártyajátéknak a ki és bepakolás során, végül, de nem utolsó sorban egészen kis helyen, a táskámban is elfér.
 

Öt az egyben

Mi a legtöbbször unózni szoktunk, de szeretik, a keresd meg a leggyorsabban-t, a dominót, vagy amikor a memóriát is megmozgató „emlékezz rá kinél van”-nak elkeresztelt játékot játsszuk vele. A középső kedvence az igazi pörgős, hamisítatlan csapd le csacsihoz hasonló játék, amikor tényleg rá kell csapni az adott lapra, vagy ha lassúak voltunk, a másik kézfejére. Ez gyorsaságot és koncentrációt igényel, ahol a vörös kézfejek és a nevetés garantált. Aki pedig mindet ki akarja próbálni, bajnokságot is rendezhet a játékokból.
 

Nevetve fejleszt

Én leginkább azt szeretem benne, hogy sokat nevetünk együtt, szinte abbahagyhatatlan és megunhatatlan ez a kis játékcsomag. Külön öröm, hogy burkolt formában, de akár az indulatok és a konfliktusok kezelését is meg lehet tanulni, tanítani általa, és az érzelmeinket is ki lehet fejezni, meg lehet nevezni. Aminek pedig van neve, azt lehet uralni. A játékos formában megtanult érzelmeinken való uralkodás, pedig nagyon is jól jön a mindennapi életben, ez egyszer biztos.

Forrás: www.liliputjatek.hu /Smiley games/


NYEREMÉNYJÁTÉK!

Ha szeretnéd megnyerni tőlünk ezt a szuper játékot, nincs más dolgod, mint június 26. éjfélig helyesen válaszolni a kérdésekre, mi pedig másnap (június 27-én) kisorsoljuk azt a szerencsés nyertest, aki megkapja tőlünk.
A nyertes nevét kiírjuk a cikk aljára, és e-mailben is értesítjük őt.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja