SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Utolsó pillanat az alakformálásra

Családinet [cikkei] - 2012-07-02
A nyár közepén még sokan szeretnének megszabadulni a fölös kilóiktól, ezért különféle gyorsdiétákhoz folyamodnak. Holott a koplalásnak és a csodát ígérő termékeknek gyakran több káruk van, mint hasznuk. Hart Nikolett, az Oxygen Medical humánkineziológusa a hosszútávú fogyás titkairól és hasznos "trükkökről" beszélt.
Utolsó pillanat az alakformálásra

A jojó-effektus a szervezet „okos” válasza

A legtöbb villámkúrával az a baj, hogy a drasztikus megvonások csak rövid távon hoznak eredményt – igaz, akkor látványos lehet -, hosszútávon az esetek döntő többségében azonban megjelenik a jojó-effektus, vagyis a gyors visszahízás. Ennek hátterében az „okos” szervezet reakciója áll. Ugyanis, amikor a szervezet azt érzi, hogy kevesebb kalóriához jut, magasabb hatásfokra kapcsol és igyekszik minél több kalóriát elraktározni az ínség miatt. Ezért, amint visszaállunk a normál kalória-bevitelre, azt tapasztaljuk, hogy jobban hízunk, mint korábban. Ráadásul az emberek többsége kifejezetten egészségtelenül diétázik, így akár komolyan is árthat a szervezetének. Erre utaló figyelmeztető jelek például a rossz közérzet, a depresszió, a hajhullás, a köröm töredezése, a bőrproblémák.

Az anyagcsere felgyorsítható

Az átgondolatlan fogyókúrákba tehát nem érdemes belemenni, van azonban néhány olyan „trükk”, amelyek kissé felgyorsíthatják az anyagcserét, így hatékonyabbá tehetik a megreformált életmódot. Íme, néhány hasznos tipp:

  • Reggelizzünk!
    Ha kihagyjuk a reggeli első étkezést, lelassul az anyagcserénk, és tápanyag híján a szervezetünk nem tud optimálisan működni. Ezért érdemes egy kis időt szánni a reggelire, amely ideális esetben fehérjét is tartalmaz. Ez ugyanis aktiválja a noradrenalin termelését, ezáltal növeli a szívverést és fokozza az éberséget. Ráadásul a fehérjét lassan emésztjük meg, így a vércukor- és energiaszintünk stabil marad.
  • Aludjunk eleget!
    Mivel a kialvatlan, fáradt szervezet anyagcseréje lassul, óhatatlanul is több zsír halmozódik fel a bevitt táplálékból. Tehát érdemes odafigyelni, hogy legalább 7 órát aludjunk minden nap.
  • A munka mellett is mozogjunk!

    A napi 8-10 órás ülés nem csak lelassítja a zsírégetést, de hosszú távon mozgásszervi problémákat is okozhat. Amikor csak lehet, álljunk fel és járkáljunk, például telefonálás közben, így kissé felfokozhatjuk az anyagcserét.
  • Oldjuk a stresszt!
    A stressz miatti alváshiány és az evési-kényszer hatással lehet a pajzsmirigyünkre is, amely olyan hormonokat termel, melyek szabályozzák az anyagcserét, a testhőmérsékletet, a szívritmust és számos szervet. Innen pedig egyenes az út a súlygyarapodáshoz és/vagy a depresszióhoz. A megfelelő stresszoldó módszerek – elsősorban a mozgás – tehát nem csak fogyasztanak, de a pajzsmirigyet is optimális működésre késztethetik.

Kúra helyett életmód

Egyre többen elfogadják, hogy a fogyókúrák helyett életmódváltásra van szükség! Hosszú távú eredményt csak az hoz, ha új elvek és étrend szerint, új időbeosztással élünk, hogy a rendszeres mozgás is beleférjen a mindennapokba.

- A személyre szabott életmód-program azoknak is segíthet, akik már sokszor, sokféle módon próbáltak fogyni. – hangsúlyozza Hart Nikolett, az Oxygen Medical humánkineziológusa. -  Miután ezt a programot csakis a gondos állapotfelmérésre lehet alapozni, így kizárhatóak a kockázati tényezők és kiderülhet, mi a legoptimálisabb edzés- illetve étrend. Onnantól már „csak” kitartásra van szükség, az eredmény pedig biztosan várható.

www.oxygenmedical.hu

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja