SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hatékony stresszűző módszerek kimerült, leharcolt édesanyák számára!

Családinet [cikkei] - 2018-08-10
Az elmúlt évben a gyereknevelés során az édesanyák közel 70 százaléka legalább egy alkalommal rendkívül stresszes időszakot élt át.
Hatékony stresszűző módszerek kimerült, leharcolt édesanyák számára!

A stresszel leginkább az a baj, hogy ha sok ideig állandósul, akkor láncreakció indul be a szervezetben, és különböző betegségek alakulhatnak ki.  Ezért kell mindent bevetni, hogy csökkenjen az édesanyákra nehezedő feszültség és stressz!

Lássuk az 5 leghatékonyabb módszert!
 

1. Meditálj!

Ha úgy érzed, hogy tele van a fejed millió gondolattal, akkor keress egy csendes helyet, főként mikor a gyerekek alszanak, és pár percig meditálj. Lélegezz mélyeket, szabadulj meg a negatív gondolataidtól, ami önmagában már megnyugvást eredményez. Sok anyuka reggel meditációval indítja a napot, így jobban fog telni az egész napja, energikusabb, vidámabb lesz.
 

2. Nevess sokat!

A nevetés elűzi a stresszt, mivel serkenti a boldogsághormonok termelődését. Törekedj arra, hogy a humor része legyen az életednek, így könnyedén mentesülhetsz a stressztől.
 

3. Öleld át a gyerekeidet

Tudományosan bizonyított, hogy az ölelés boldogságot okoz, ezért kapd el a gyerkőceidet, és alaposan ölelgesd meg őket, így egyből jobb kedvre derülsz, sőt még a kapcsolatotok is erősödni fog.
 

4. Mozogj!

A sport, az aktív életmód eltereli a figyelmed a stresszről, a gondokról, ezért pattanj kerékpárra és tekerj egy jót, vagy menj el úszni. Sok nőnek segít a jóga, ezért azt is érdemes lenne kipróbálni.
 

5. Tedd hangulatosabbá a lakásodat, kertedet

Rendezd át a lakásodat, vegyél egy új szőnyeget, függönyt, engedd, hogy a nap beáramoljon a szobákba, hallgasd a kedvenc dalaidat, és ha lehetőséged van, ültess a kertedbe virágokat, zöldségeket, mert ezek feldobják a napot, még ha fárasztóak is.

Forrás: filantropikum.com
Indexkép: maxpixel

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja