SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hatékony stresszűző módszerek kimerült, leharcolt édesanyák számára!

Családinet [cikkei] - 2018-08-10
Az elmúlt évben a gyereknevelés során az édesanyák közel 70 százaléka legalább egy alkalommal rendkívül stresszes időszakot élt át.
Hatékony stresszűző módszerek kimerült, leharcolt édesanyák számára!

A stresszel leginkább az a baj, hogy ha sok ideig állandósul, akkor láncreakció indul be a szervezetben, és különböző betegségek alakulhatnak ki.  Ezért kell mindent bevetni, hogy csökkenjen az édesanyákra nehezedő feszültség és stressz!

Lássuk az 5 leghatékonyabb módszert!
 

1. Meditálj!

Ha úgy érzed, hogy tele van a fejed millió gondolattal, akkor keress egy csendes helyet, főként mikor a gyerekek alszanak, és pár percig meditálj. Lélegezz mélyeket, szabadulj meg a negatív gondolataidtól, ami önmagában már megnyugvást eredményez. Sok anyuka reggel meditációval indítja a napot, így jobban fog telni az egész napja, energikusabb, vidámabb lesz.
 

2. Nevess sokat!

A nevetés elűzi a stresszt, mivel serkenti a boldogsághormonok termelődését. Törekedj arra, hogy a humor része legyen az életednek, így könnyedén mentesülhetsz a stressztől.
 

3. Öleld át a gyerekeidet

Tudományosan bizonyított, hogy az ölelés boldogságot okoz, ezért kapd el a gyerkőceidet, és alaposan ölelgesd meg őket, így egyből jobb kedvre derülsz, sőt még a kapcsolatotok is erősödni fog.
 

4. Mozogj!

A sport, az aktív életmód eltereli a figyelmed a stresszről, a gondokról, ezért pattanj kerékpárra és tekerj egy jót, vagy menj el úszni. Sok nőnek segít a jóga, ezért azt is érdemes lenne kipróbálni.
 

5. Tedd hangulatosabbá a lakásodat, kertedet

Rendezd át a lakásodat, vegyél egy új szőnyeget, függönyt, engedd, hogy a nap beáramoljon a szobákba, hallgasd a kedvenc dalaidat, és ha lehetőséged van, ültess a kertedbe virágokat, zöldségeket, mert ezek feldobják a napot, még ha fárasztóak is.

Forrás: filantropikum.com
Indexkép: maxpixel

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja