A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hatékony stresszűző módszer kimerült, leharcolt édesanyák számára

Családinet [cikkei] - 2020-06-04
A Mental Health Organization által 2018-ban készült felméréséből kiderül, hogy az édesanyák közel 70 százaléka a gyereknevelés során az elmúlt évben legalább egy alkalommal rendkívül stresszes időszakot élt át.
Hatékony stresszűző módszer kimerült, leharcolt édesanyák számára

A stresszel leginkább az a baj, hogy ha állandósul, akkor láncreakció indul be a szervezetben, és különböző betegségek alakulhatnak ki. Ezért kell mindent bevetni, hogy csökkenjen az édesanyákra nehezedő feszültség, stressz.
 

Az 5 leghatékonyabb stresszoldó módszer


1. Meditálj!

Ha úgy érzed, hogy tele van a fejed millió gondolattal, keress egy csendes helyet, amikor a gyerekek alszanak, és pár percig meditálj. Lélegezz mélyeket, szabadulj meg a negatív gondolataidtól, ami önmagában már megnyugvást eredményez. Sok anyuka reggel meditációval indítja a napot, így jobban fog telni az egész napja, energikusabb, vidámabb lesz.


2. Nevess sokat!

A nevetés elűzi a stresszt, mivel serkenti a boldogsághormonok termelődését. Törekedj arra, hogy a humor része legyen az életednek, így könnyedén mentesülhetsz a stressztől.


3. Öleld át a gyerekeidet

Az ölelés tudományosan bizonyított, hogy boldogságot okoz: kapd el a gyerkőceidet, és alaposan ölelgesd meg őket! Egyből jobb kedvre derülsz, sőt, még a kapcsolatotok is erősödni fog.


4. Mozogj!

A sport, az aktív életmód eltereli a figyelmed a stresszről, a gondokról - pattanj kerékpárra és tekerj egy jót, vagy menj el úszni. Sok nőnek segít a jóga, ezért azt is érdemes lenne kipróbálni.


5. Tedd hangulatosabbá a lakásodat, kertedet

Rendezd át a lakásodat, vegyél egy új szőnyeget, függönyt, engedd, hogy a nap beáramoljon a szobákba, hallgasd a kedvenc dalaidat, és ha lehetőséged van, ültess a kertedbe virágokat, zöldségeket, mert ezek feldobják a napot, még ha fárasztó is.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Filantropikum.com
Kép: Photographee.eu / shutterstock

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja