SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Családosok és párkapcsolatban élők előnyben?

Kisiván Krisztina [cikkei] - 2020-06-03
Kimehetünk. Bizonyos feltételek mellett újraindul az életünk egy része. Izgalmas, hogy mi vár most ránk.
Családosok és párkapcsolatban élők előnyben?

Már úgy megszoktuk, hogy többen otthon maradtunk és otthonunkban kellett feltalálni magunkat. Ujjongással élik meg azok, akik az elvesztett munkájukat visszakapják. Óvatosan kell visszatérnünk és meg kell előbb szemlélni, hova is tartunk.

Több hosszú héten át különböző megpróbáltatások értek mindannyiunkat. A testet-lelket megrázó, felbolygató helyzetet ki-ki körülményeinek megfelelően lassan elfogadta, alkalmazkodott. Mire jutottál közben? Volt valami, ami új lett a belső világodban? Lelassultál, átalakultál? Most pedig vegyük fel egyből a régi tempót? Szerintem ez nem fog menni. Hagyj időt magadnak, hogy megnézd, milyen lett a világ. Figyeld meg előbb, milyen lesz a világ mostantól.


A fejlődés elkezdődött

Korábban jött el az a fejlődési igény is, mely önmagunkkal kapcsolatban amúgy is, előbb-utóbb megérkezik az életünkbe. Ebben a tekintetben most a családosok és párkapcsolatban élők előnyben vannak, de azok előtt is le a kalappal, akik egyedül küzdöttek a korlátozások idején.

Ez nem művészet és jó lenne, ha nem is harc lenne.  A lélek és szellem fejlődése nem a tökéletességre való törekvést jelenti. Kihívás lehet? Igen és sokszor nem is könnyű az önuralom, kontroll, amikor önmagunk szabályozásáról van szó, nem másokéról. Itt nem egy megtanulható technikáról, valamiféle mágikus pálca-gyakorlatról van szó. Ez egy másfajta kihívás. Lelki, érzelmi szinten nem lehet semmit elérni erőszakosan, főként nem fejlődést. Vannak sablonok, technikák és gyakorlatok, melyek eszközként szolgálhatnak és segíthetik a fejlődni vágyót abban, hogy magával kapcsolatban több megismerésre és felismerésekre jusson.

A pszichológia, coaching és a rajzvizsgálati eszközök mély betekintést nyújtanak az életedbe, lelkedbe, gondolataidba. Rajzolni bárki tudhat, nem csak a tehetségesek kiváltsága. Minden fontos élettér témára ki lehet térni, mint pl. a család, párkapcsolat, munka. Önmagad feltérképezése az egyik legizgalmasabb utazás.


A lelki fejlődés, az érzelmi intelligencia fejlődése egy út

Egy folyamat, melynek eredménye, a valódi önmagunk megismerése lehet. Hatása érezhetővé válik a hétköznapjaidban, a hozzáállásodban a viszonyulásodban, párkapcsolatban és bizony a munkahelyi és baráti kapcsolatokban is nyomot hagy, illetve beindít folyamatokat.

Lehet, hogy vannak, akik azt gondolják, hogy a bennünk lévő változás-igénynek köze van a bolygókhoz, táplálkozási szokásokhoz, szabályok követéséhez, vallási irányzatokhoz, bizonyos elveket követő csoportokhoz. Legyen úgy, ha Te így szeretnéd hinni.

Mindenképp jó tudni, hogy akkor léphetsz az önfejlődés útjára, ha befelé figyelsz, megfigyelsz, és önmagad felé fordulsz. Akkor megtanulod követni azokat a gondolatokat, amik valóban megszabadítanak minden olyan mellék hangtól, elvárásoktól és szabályoktól, amelyeket életed során mások és Te magad raktál rá.

Bátorság és elhatározás kell hozzá, ezen alapul, hogy elérhesd az új céljaidat, azt, hogy megismerd azt az igazi énedet, akivel már régóta szeretnél megismerkedni, csak rejtőzik. Ha él benned egy vágy, az jó, a fejlődésnek alapja, tedd ezeket a vágyakat megvalósíthatóvá azzal, hogy célokká alakítod, és először csak az egyes részeit. Az a tapasztalatom, hogy az emberek nyitottak és őszinték akarnak lenni, és be akarják engedni az életükbe azt, ami nekik jó. Ha ezt megengeded magadnak, akkor megtetted az első lépést önmagad felé. Ha segítségre van szükséged, akkor légy bátor és nyugodtan keress fel olyan szakembert, akiben megbízol.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: StockSnap / pixabay

 

Kisiván Krisztina


Kisiván Krisztina
life coach-mediátor-rajzvizsgálati szaktanácsadó

Elérhetőségeim:
E-mail: info@livecoach.hu
Honlap: www.livecoach.hu
Telefon: +36-70-628-2026

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

- A túlsúlyos emberek száma 1975 óta világszerte megtriplázódott.1 - 2016-ban több mint 1,9 milliárd túlsúlyos nagykorút regisztráltak, ezek közül 650 millió elhízottat, azaz olyanokat, akiknek 30 felett volt a testtömegindexük.2 - A túlsúly miatt számos betegség fejlődhet ki: szívbetegségek, stroke, 2-es típusú cukorbetegség, a rák bizonyos fajtái, de az idő előtti elhalálozás is jellemző a túlsúlyos emberekre.3
A szerkesztő ajánlja