SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Meghalt a kislányunk...

Családinet [cikkei] - 2005-07-03
Tegnap éjjel meghalt a kislányunk, mielőtt még megszületett volna.
Meghalt a kislányunk...

Én azt gondolom, hogy ennek nem feltétlenül kellett így történnie! 
 
Nem tudom elfogadni azt a tényt, hogy amikor a Szent Imre kórházból erős  vérzéssel 25-26 hetes babával a hasában a páromat átszállították a Schöpf-Mérei Kórházba, akkor miért kellett több mint négy órát várni a  mentőre, hogy a Budapest Főváros szívében levő egyik kórházból, egy alig  10  percnyi távolságra levő szintén a Főváros szívében levő másik kórházba  átvigyék.  Mindezt olyan színvonalú gépjárművel, amelynek komfortfokozata megegyezik  egy platós teherautóéval. 
 
Szintén nem tudom elfogadni azt a tényt, hogy a gyermeküket váró anyákat,  beleértve a veszélyeztetett terheseket és a megműtött nőket, emberi fekvésre alkalmatlan ágyakra fektetik. 
 
Megítélésem szerint a Schöpf-Mérei Kórházban nem tettek mindent azért,  hogy  ezt a tragédiát elkerüljék. 

Nem tudom elfogadni azt a tényt, hogy a páromat nem nyilvánították  veszélyeztetett terhesnek. Annak ellenére sem, hogy a terhessége alatt  többször vérzett, ráadásul az első gyermekünk súlyos fejlődési  rendellenességekkel született, és erről a kezelést végző orvosok is  tudtak,  ezért ezt a terhességet mindenképpen veszélyeztetett terhességnek kellett  volna kezelni. 
 
Nem tudom elfogadni azt a tényt, hogy páromat, aki 2005. június 15-én  hajnali öt órakor vérzett, nem ultrahangozták meg, és ultrahangon nem nézték meg sem őt sem a babát, egy olyan kórházban, amely az egyik legjobban  felszerelt koraszülöttes kórház. A kezelést végző orvos a szerda hajnali  vérzésre, a rákövetkező hét hétfői napját jelölte meg, mint az ultrahangos  vizsgálat időpontját. Annak ellenére, hogy a kórház mozgó ultrahanggal is  rendelkezik. 
 
Számomra nyilvánvaló, hogy a baba halálában közrejátszott az, hogy 2005.  június 17-én, amikor párom délután kettőtől nagyon erősen vérzett,  ráadásul  friss vér volt a vizeletében, ami kifejezetten veszélyt jelent, akkor  hiába  értesítettük a nővéreket, egyetlen egy orvos sem vizsgálta meg órákon  keresztül. Az orvosa annak ellenére, hogy értesítették a vérzésről  eltávozott a kórházból. 
A méhszáj vizsgálatát az ügyeletes orvos végezte el, mivel párom Szent  Imre  kórházhoz tartozó nőgyógyászát felhívtam, és megkérdeztem tőle, hogy  természetes állapot-e, hogy egy négy órája vérző nőt nem vizsgál meg  orvos. 
Nyilvánvaló, hogy a Doktor Úr érdeklődésének köszönhető, hogy az ügyeletes  orvos a Schöpf-Mérei Kórházban megvizsgálta a páromat.  Mindez délután hat, hét óra körül lehetett. Ekkor még a baba élt.  Ultrahangos vizsgálat, azonban még ekkor sem történt. A párom a vizsgálat  után valamilyen infúziót kapott.  A később görcsös fájdalmai lettek. Ennek következtében került a műtőbe.  Itt  konstatálták, hogy a baba meghalt. Este 10-kor vették ki császármetszéssel  a  halott gyermekünket. 


A baba 1500 grammos volt. Gyönyörű szép. Soha sem fogom elfelejteni. Arca  szakasztott a kisebbik bátyáé, és vonásai az édesanyáé. Mindig elönt a  könny  amikor eszembe jut. 
 
Soha nem fogom megbocsátani, az orvosoknak, hogy nem végezték el az  ultrahangos vizsgálatot, és négy órán keresztül mindenféle vizsgálat  nélkül  a gyermekemet és a szerelmemet hagyták szenvedni.. Akkor is csak külső  ráhatásra csináltak valamit. A gyerek halálának okaként a vékony  köldökzsinórt és a méhlepény leválását nevezte meg az orvos. Véleményem  szerint, ezt egy időben elvégzett ultrahangos vizsgálaton észlelni lehetet  volna. Így egy időben végrehajtott császármetszéssel a gyermekünk  megmenthető lett volna. Minderre az idő bőven rendelkezésre állt.
 
Természetesen előfordulhat, hogy a kislányunk ennek ellenére meghal. De az  orvosok megítélésem szerint, közel sem tettek meg mindent a tragédia  elkerüléséért. Véleményem szerint, ez a tragédia nem következett volna be,  ha olyan mentalitású orvosok és személyzet kezeli a páromat, mint  amilyeneket megismertünk a HIETE Szabolcs utcai Kórházában a Koraszülött  Osztályon, a Kardiológiai Intézetben, illetve a SOTE I. számú Gyermek  Klinikájának Sebészetén. Örökké hálás leszek ez utóbb említett intézmények  dolgozóinak elsőszülött fiam meggyógyításáért. Az Isten áldja meg Őket!
 
De soha sem fogom megbocsátani a Schöpf-Mérei Kórház azon dolgozóinak,  akik  többet tehettek volna a kislányom életéért, és nem tették meg azt, ami  megítélésem szerint a kötelességük lett volna. 
 
Soha nem fogok megbocsátani önmagamnak sem, hogy két kicsi gyermekemmel,  miért jöttem el a kórházból miután a nővéreknek szóltunk, abban a  hiszemben,  hogy jön az orvos és megvizsgálja a vérzés okát. Hát nem jött. Ha tudom,  hogy bunkó tahó üvöltöző állatnak kellett volna lennem, hogy a vizsgálatot  elvégezzék. Akkor most primitív tahónak tartanának sokan. De élne a  kislányom. 
 
Thierry Ferenc 
Kelt: Budapesten, 2005. június 18-án

Ezt a levelet azért írtam, hogy mással ne történjen meg ugyanez. 
Tanuljanak  belőle! Ne bízzanak abban, hogy jön az orvos és segít! Nem minden orvos  jön.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja