SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mit csomagoljunk a táborba?

[cikkei] - 2005-06-19
Ki emlékszik már, mit vittünk gyerekként a táborokba? Pedig jó lenne, ha nem hiányozna semmi a gyerek csomagjából!
Mit csomagoljunk a táborba?

Ahol igazán odafigyelnek a szervezők, ott még szülői értekezletet is összehívnak, hogy minden lényeges dolgot megbeszélhessenek a szülőkkel (de legalább egy alapos összefoglalót küldenek levélben), így tudhatjuk, hogy az adott helyszínen, a tervezett programokhoz mikre van feltétlenül szükség, mit tegyünk be a gyereknek!

 

Mennyi és milyen ruhát csomagoljunk? Kérdés, hogy gyermekünk mennyire megbízható, mennyire önálló. Azt azért talán nem várjuk el tőle, hogy egy táborban is mosással töltse az időt, még ha képes lenne is rá, ezért célszerűbb legalább annyi darabot berakni, hogy minden napra legyen tiszta. (Ha nagyon nem bízunk a gyerekben, lehet napi adagokat előre csomagolni, így csak elő kell majd kapnia, és beleugrani a megfelelő öltözékbe!) Bár nyár van, azért rakjunk be rossz idő esetére is ruhát! Készüljünk a városnéző programokra is, és jó ha van náluk sportoláshoz való ruha is! (Cipő is)

A csomag a gyerek súlyához és erejéhez legyen méretezve!

 

Legyen egy tisztasági csomagja is. Az alapvető szappan, sampon, fogkefe, fogkrém, wc papír, papír zsebkendő bent legyen. Törülközőből lehet kettő is, ha strandolás is lesz a táborban. Jó, ha a zuhanyozáshoz is van papucsa a gyereknek, így megelőzhető a gombás fertőzés. Nyáron fel kell készülni a nap ellen is (fehérbőrűek különösen figyeljenek): napolaj, naptej, napozás utáni nyugtató krémek legyenek kéznél. Kullancsok, szúnyogok ellen is tegyünk be valamilyen krémet!

 

Kérdezzük meg, vihetnek-e a táborba saját játékokat, a szobait vagy inkább kinti játékokat fogják tudni kihasználni. Ha vihetnek, jelöljük meg, ne veszíthesse el könnyen, megismerje, melyik az övé (a divatos játékokból több is lesz a táborban, könnyen összetéveszthető)!

 

A mai gyerekeknek alapvető felszerelése a mobiltelefon. A legtöbb helyen nem is tiltakoznak ellene, de tanítsuk meg a gyereknek a biztonságos tárolást, a célszerű használatot. Akinek nincs telefonja kaphat telefonkártyát, vagy megbeszélhetjük, hogy majd mi telefonálunk neki (előre egyeztetett időpontban, hogy tényleg elérhető legyen), ehhez viszont tudnunk kell a tábor telefonszámát -  kérjük el időben!

 

Ha már összeállt a csomag, írhatunk egy listát, amit a gyerek is eltehet, de ha gondoljuk, magunknak is leírhatjuk. Azt kérjük a gyerektől, hogy a tábor végén ez alapján ellenőrizze, mindene megvan-e, bepakolt-e mindent.

 

Mennyi pénzt adjunk a gyereknek?

Talán ez a legnehezebb kérdés! Ha sokat adunk, lehet, hogy sok fölösleges dolgot fog megvenni, vagyis szórja a pénzt. Ha meg keveset, akkor az lesz a baj, hogy semmire nem elég, és ő csak sóvárogva nézi, hogy mi mindent vásárolnak a többiek. Most próbáljuk meg úgy felfogni, hogy úgyis elköltenénk mi is, hadd élvezze felhőtlenül a tábort. Adjunk neki annyit, hogy minden napra jusson egy fagyira, üdítőre, és valami apróság még beleférjen. Osszuk be együtt, hogy mennyi jut egy napra. (Megint: ha nem bízunk benne, hogy tényleg jól fog gazdálkodni, tegyük borítékba, írjuk rá melyik nap veheti elő) Egyébként is jó kis címletekben adni, ne a nagy pénzt kelljen felváltania. Sok helyen beadhatja a pedagógusnak a pénzét minden táborozó. Ők aztán apránként adják oda a gyerekeknek. Addig sem veszíti el, és biztos, hogy nem is költi, amíg a tanár vigyáz rá!

 

Amit minden táborban kérni fognak: orvosi igazolás, hogy a gyerek táborba mehet (közösségbe mehet, egészséges). Kell a tb-kártya (vagy a taj-szám, esetleg a kártya másolata), általában kérik a diákigazolványt is.

 

Az utazáshoz célszerű egy kisebb táskát telerakni az elemózsiával, innivalóval, így nem kell megbolygatni a nagy táskában a szépen elrendezett ruhatárat. (Ha szükséges ebbe tehetjük a gyógyszereket is, amik az utazáshoz  használatosak)

 

Ezek után már nincs más teendőnk, mint útjára bocsátani táborozó gyermekünket, és izgulni, míg épségben haza nem ér!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja