A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

De mégis hogyan értsünk szót kiskamasz gyerekünkkel? - Nyereményjáték!

Családinet - 2020-08-28
 [X]

Vannak dolgok, amik szülőként lehetetlennek tűnnek. Végigaludni egy éjszakát egy újszülött mellett, nyugodtan meginni egy kávét egy totyogó mellett, szóhoz jutni egy bölcsis mellett, nem legóra lépni egy ovis mellett, nem megbolondulni egy kiskamasz mellett. És a sor szabadon folytatható.
De mégis hogyan értsünk szót kiskamasz gyerekünkkel? - Nyereményjáték!

Még a baba- és kisgyerekkorról rengeteg gyakorlati tippet találunk az interneten és sok tucatnyi könyv segít túllendülni kezdő szülői létünk nehézségein, a kiskamaszkorba szinte eszköztelenül lépünk be, és ott találjuk magunkat szemben egy új, és ismeretlen valakivel, aki hasonlít a gyermekünkre, de mégis egy teljesen új ember. 

A kiskamaszkor, amit a tudomány prepubertásnak nevez, egy viszonylag új keletű fogalom. Néhány évtizede foglalkoznak vele a kutatók, így válaszokból is viszonylag kevés ismert, a kérdésre mi is játszódik le pontosan a gyerekekben. Pedig ez lenne a kulcs. 

Az egyik napról a másikra megváltozó szemünk fénye nem a mi kifejezett és előre megfontolt szándékú bosszantásunkra válik kezelhetetlenné, hanem azért, mert olyan változások indulnak meg a testében, azon belül is kiemelten az agyában, amivel nem tud mit kezdeni. 

Barbara Tamborini és Alberto Pellai a fejlődő életkor pszichológiájának szakértőiként és két kiskamasz szüleiként megfelelő elméleti és gyakorlati tudás birtokában írtak kézikönyvet kamaszt nevelő szülő sorstársaiknak, melynek a Tinicunami címet adták.

Tinicunami borító

Az egyértelműen gyakorlatias kötet nem csak a gyerekekkel való hatékony kommunikációhoz ad kipróbált és működő tippeket, de segít saját szülői viselkedési modellünk feltérképezésében, és abban, hogy úgy tudjunk gyerekünk és magunk számára is jó szülők lenni, hogy közben nem szakadunk bele a tökéletesség hajszolásába. 

A könyv mintákon keresztül mutatja be, mit érdemes tennünk, és mit fontos messziről kerülnünk ahhoz, hogy kellő, de még biztonságos távolságot alakítsunk ki az épp szárnyait próbálgató, de még önálló repülésre képtelen gyermekünkkel. 

A szerzők minden fejezet végén egy kamaszokról szóló filmet ajánlanak, melyet közösen megnézve a család minden tagja közelebb kerül ahhoz, hogy megértse, mi zajlik a kiskamaszban. 

A könyvben teszteket is találunk, melyek segítenek feltérképezni a család, benne a szülők és a gyerekek valós állapotát, személyiségét, így könnyebb beazonosítani, mely bemutatott megoldások lehetnek működőképesek adott család életében. 

A Tinicunami nem egy száraz szakkönyv, sokkal inkább egy lépésről-lépésre útmutató a kiskamaszlélekhez, mely mentőövet nyújthat minden olyan szülőnek, aki úgy érzi, elsodorják a kamaszkor keltette érzelmi hullámok. 

„Reméljük, ez a kézikönyv az lesz Olvasói számára, aminek szántuk: amolyan bölcs és értő barát, akiben elveszhetünk, majd újra megtalálhatjuk magunkat, tudva, hogy nincs fárasztóbb, ugyanakkor szebb és izgalmasabb dolog a szülői létnél.”

Lapozz bele a könyvbe itt, nézd meg a tartalmat, olvasd el a bevezetőt: 
https://bit.ly/Tinicunami_beleolvaso

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre szeptember 6. éjfélig és a helyes megfejtést beküldők között kisorsolunk 1 példányt a Tinicunami c könyvből a Móra kiadó jóvoltából.

Sorsolás: 2020. szeptember 7.

A nyertest e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja