A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

3 verseskönyv ovisoknak, amivel nem foghatsz mellé - Nyereményjáték!

Családinet - 2020-08-28
 [X]

Bóbita, Bóbita táncol, körben az angyalok ülnek... Weöres Sándor örökbecsű verse mint egy kedves, gyerekkori mantra, szinte minden mostani szülő fejében ott van. De elővehetnénk Nemes Nagy Ágnes, Gazdag Erzsi, Varga Katalin, Zelk Zoltán, Szabó Lőrinc vagy épp Tamkó Sirató Károly gyerekverseit, amik mind úgy simulnak be gyerekkorunk szép és felejthetetlen emlékei közé, mint a nagymama pihe-puha csokoládés piskótájának íze, amit a mai napig érzünk a szánkban.
3 verseskönyv ovisoknak, amivel nem foghatsz mellé - Nyereményjáték!

Ahogy a dalokkal, úgy a mondókákkal, gyerekversekkel is egy különleges belsőséges hangulatot teremtünk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a manapság újra felfedezett népi mondókák, amik fejlesztő hatását számos foglalkozáson élvezhetik már a néhány hónapos csöppségek anyukájuk ölében. 

Mivel a 3 év alatti gyerekek még kevésbé fogékonyak a hosszabb felolvasott mesékre, a versek, mondókák kiváló társak lehetnek a korai beszédkészség fejlesztésben. Amellett, hogy örömteli perceket szerzünk az apróknak, játékosan, mégis semmihez sem fogható hatékonysággal építjük gyermekünk szókincsét, melynek óvodában, később az iskolában hatalmas hasznát veszi. A választékos önkifejezés ugyanis az iskolai sikerek egyik alapja. 

Mondókás, verses gyerekkönyveből rengeteget találni a polcokon, mi most azt a hármat válogattuk össze, amiknek tényleg ott a helye minden óvoda és kisgyermeket nevelő család könyvespolcán: 

Cini-cini muzsika

Szülőként még saját gyerekkorunkból is emlékezhetünk a Cini-Cini muzsikára, melybe T. Aszódi Éva, a Móra Kiadó legendás szerkesztője válogatta össze korosztályokra bontva a népköltészet és a ma már klasszikussá vált kortárs költők gyerekverseinek színét-javát.

Cini-cini muzsika

A több mint 500 gyerekverset és mondókát tartalmazó kötet töretlen népszerűségét mutatja, hogy 2019-ben jelent meg a 24. kiadása, ma is örömmel forgatják szülők, pedagógusok és persze a gyerekek is, akikhez Bálint Endre bájos rajzai még közelebb hozzák ezt a könyvet. 

Zsubatta 

2005-ben jelent meg napjaink egyik legkedveltebb kortárs írója, Nyulász Péter első könyve: Zsubatta címen. A szerző legkisebbeknek szóló mondókáit saját gyerekeivel való közös játék közben írta, majd logopédus felesége tanácsára kötetbe gyűjtötte, így készült el egy új szemléletű, hiánypótló beszédfejlesztő mondókáskönyv. A Zsubatta hihetetlenül egyedi humorra és leleményességgel kalauzolja el a legkisebbeket, hogy együtt fedezzék fel a hétköznapi élet csodáit. Szaloncukor lányok, csokinyuszi úrfik, utcabál, dátha, kirándulás és önmagát elmosó tányér.

Zsubatta 

Ritmusfejlesztő, nyelvtörő, diszlexia megelőzésére alkalmas, mindennapi és mozgással kísérhető versek, és sok-sok olyan ritmus, amivel a kicsik hamar megtanulják, hogy beszélgetni a világgal, öröm. 

Diridongó

A Móra Kiadó 70. ünnepi évének következő kiemelt kiadványa egy kifejezetten ovisok számára készült gyűjtemény, melybe 70 év gyerekverseiből válogatta össze a legszebbeket Szlukovényi Katalin költő, a kiadó szerkesztője.

Diridongó

A kortalan klasszikusok, mint Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Gazdag Erzsi vagy Zelk Zoltán mellett olyan klassz kortársak is helyet kaptak a kötetben, mint Szabó T. Anna, Lackfi János, Varró Dániel, Kiss Ottó, Keresztesi József, Miklya Zsolt, Nyulász Péter vagy Gáti István. 

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megjelent 5 tematikus részből álló verseskönyvet Láng Anna bámulatos illusztrációi teszik varázslatosan meséssé.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre szeptember 6. éjfélig és a helyes megfejtést beküldők között kisorsolunk 2 példányt a Diridongó c. verses kötetből a Móra kiadó jóvoltából.

Sorsolás: 2020. szeptember 7.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja