SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A feldúlt kisgyermekkel a saját nyelvén kell beszélni - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2016-01-19
Az egytől öt éves korig terjedő időszak nagy érzelmi kihívások elé állítja a szülőket, és sok-sok nevelési kérdést vet fel. Dr. Harvey Karp, kutató-gyermekorvos szerint az egyik legfontosabb dolog, hogy meg kell tanulnunk kisgyermeknyelven beszélni.
A feldúlt kisgyermekkel a saját nyelvén kell beszélni - Nyereményjáték!

A szülők gyakran úgy beszélnek a kisgyerekekkel, mintha ők kisméretű felnőttek lennének. Ebből viszont elég sok gond adódik Dr. Harvey Karp, a nagysikerű gyermeknevelési tanácsadó, kutató-gyermekorvos szerint. A legboldogabb baba című első kötetében már megszokott módon a kisgyermekek nevelésével kapcsolatban is érdekes alapgondolatra fűzi fel tanácsait második könyvében.

A legboldogabb kisgyermek kiindulópontja, hogy Harvey Karp meglátása szerint a kisgyermekek olyanok, mint az ősemberek, kezdetlegesen mozognak és cselekszenek és ez igaz a beszédükre is. Éppen ezért ha bonyolult, hosszú körmondatokban beszélünk hozzájuk, amikor éppen fel vannak zaklatva, ellentétes hatást érhetünk el, és csak fokozzuk frusztrációjukat. Azt is mindig érdemes figyelembe venni, hogy a kisgyermekek agyában még az érzelmekért felelős jobb agyfélteke működik hangsúlyosabban és még magasabb fokozatba vált egy kiélezett helyzetben. Ez azt eredményezi, hogy a bal agyfélteke, ami a racionális döntéskért felelős, szinte teljesen elnémul. Ilyenkor csak úgy érhetjük el, hogy figyeljen ránk a gyerekünk, ha az ő nyelvén kezdünk el beszélni vele. Ez azt jelenti, hogy egyszerű, pár szavas mondatokat használunk, sok ismétléssel. Természetesen ezzel még nem oldottuk meg a különböző nevelési helyzeteket, hanem ahhoz kaptunk kulcsot, hogy egyáltalán esélyünk legyen elkezdeni a kommunikációt.

Dr. Harvey Karp a kis vadember és kisgyermeknyelv elméletén túl a gyorséttermi szabályt is felveszi a nevelési eszköztárba, mely azon alapul, hogy legelső lépésként vissza kell tükröznünk a gyermekünk érzéseit. Csak ha látja, hogy értjük, min megy keresztül, akkor tudunk udvarias diplomataként továbblépni a gyakran kompromisszumos megoldás felé. Ha ezt ötvözzük a kisgyermeknyelvvel, már nagy eséllyel rövidre zártunk egy komolyabb hisztit.

Mindezen túl számos további lehetősége van a szülőknek a harmonikusabb együttlét és a gyermekek érzelmi táplálásának megteremtésére, és Karp doktor sok használható fegyelmezési javaslatot is kínál. Részletes útmutatót ad az általa zöldlámpásnak, sárga lámpásnak és piros lámpásnak nevezett viselkedések kezelésére, melyek könnyen beépíthetők a nevelési eszköztárba.

Az általa írt második könyv, A legboldogabb kisgyermek már magyar nyelven is kapható. 
 

Néhány fontos tanács egy boldog kisgyermek neveléséhez

  1. Segít, ha úgy gondolunk a gyermekünkre, mint egy kis vademberre.
  2. Ismernünk kell gyermekünk alaptermészetét.
  3. Legyünk csemeténk nagykövete, viselkedjünk diplomataként!
  4. Minden nap gyakoroljuk a gyorséttermi szabályt!
  5. A feldúlt kisgyermekkel a saját nyelvén kell beszélni.


A szerzőről

Dr. Harvey Karp huszonöt éve praktizál gyermekorvosként és gyermekfejlődés-specialistaként. A Kaliforniai Los Angeles Egyetem (UCLA) Orvosi Fakultásán a gyermekgyógyászat adjunktusa, akinek Santa Monicában magánpraxisa is van. Országosan ismert gyermek-egészségügyi és környezeti szakértő, és szaktekintély szoptatási kérdésekben. Feleségével és lányával Kaliforniában él.

Szerző: Dr. Harvey Karp
Cím: A legboldogabb kisgyermek
Kötés: ragasztókötött
Oldal: 304 oldal
ISBN: 978-963-12- 3197-7
Ár: 3 740 Ft

Tartalom: A könyv gyakorlati útmutatót ad ahhoz, hogyan váljon a 8 hónapos és 5 éves kor közt lévő gyermekünkből együtt működő, jól nevelt és türelmes kisgyermek. A fegyelmezési módszerek bemutatása mellett jutalmazási javaslatot is ad: apróbb ajándékokkal meg lehet jutalmazni a gyermeket, ha jól viselkedik.


NYEREMÉNYJÁTÉK!

A gyerekeknél az egytől öt éves korig terjedő időszak nagy érzelmi kihívások elé állítja a szülőket, és sok-sok nevelési kérdést vet fel. A könyv segítséget nyújt ezeknek a nevelési kérdéseknek a megoldásában.

Ha szeretnéd megnyerni ezt a hasznos könyvet, nincs más dolgod, mint helyesen válaszolni az alábbi három kérdésre január 25. éjfélig, január 26-án pedig kisorsoljuk azt a két szerencsés nyertest, akik megkapják tőlünk.
A nyertesek nevét kiírjuk a cikk aljára, és e-mailben is értesítjük őket.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja