SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sikeres aszfaltteszt a pesti rakparton

Családinet [cikkei] - 2006-06-12
A 3. Gatorade Futógála és Görkorcsolya Futam résztvevőit ragyogó napsütés fogadta vasárnap délelőtt a pesti rakparton.
Sikeres aszfaltteszt a pesti rakparton

Reggel 9 órakor vette kezdetét a program a görkorcsolya futammal, ahol a résztvevők a rakpart teljesen új aszfaltját egy közel 5 kilométeres szakaszon tesztelhették oda-vissza, összesen 9,5 kilométert megtéve. 10 órakor állhatott rajthoz az 5 km-es, 11 órakor pedig a 10 km-es futás mezőnye. A több száz fős szurkolósereg 1800 sportolónak tapsolhatott az első igazi nyári délelőttön.

A reggeli készülődésben már korán feltűnt a Magyarországon élő finn görkorcsolyázó, Frondelius Raimo alakja. Az ő személye mindig garancia a jó eredményre, s erre ezúttal sem cáfolt rá. A rakpart lejtős részén haladva sebessége elérte a 42 km/órát, a Szabadság hídi fordítónál ideje 8 perc 25 másodperc volt, s végül 16:42-es eredménnyel érkezett a célba, jócskán megelőzve versenytársait: “Körülbelül nyolc éve görkorcsolyázom. Nagyon jó volt az új aszfalton görkorizni, ezt azt hiszem bárki más is alátámasztaná, és az időjárás is kedvezett ennek a mai versenynek. Őszintén remélem, hogy jövőre megismétlődik ez a futam és még többen leszünk a rajtnál. Ezt a mai versenyt most ízelítőnek is felfoghatjuk, évek óta nem volt itt ilyesmi, szerintem még nemzetközi versenyt is lehetne itt szervezni.”

A hölgyek közül elsőként Szőlősi Boglárkának tapsolhattunk, akinek mindössze 18 perc 26 másodpercre volt szüksége a győzelemhez.

A futók első versenyszáma, az 5 km-es táv  10 órakor rajtolt. A tavalyi címvédő,  a TFSE atlétája, Nagy György vezette a mezőnyt a célba 15:31-es időeredménnyel: “Odafelé hátszélben, visszafelé pedig szembeszélben futottunk, így a visszafelé vezető futam nehezebb volt. Debrecenben lesz július végén az 5000 méteres országos bajnokság és ott szeretnék egy számomra jó időt futni. Nem vagyok elégedett a mostani eredményemmel, 15:31-et futottam, a cél viszont 15 percen belül lett volna.”- hallhattuk a győztestől. Őt követte Czabán Máté 8 másodperccel lemaradva, míg a dobogó harmadik fokára ezúttal a New York maratonira készülő Kárász Zakariás állhatott fel.

A nap főtávjára, a klasszikus tízesre 11 órakor került sor. Az indulók Szentgyörgyi Katalin ötszörös Európa-bajnok középtávfutó rajtlövésére startolhattak. Míg az első célba érkezőnek, Tóth Tamásnak 30 perc 51 másodpercre volt szüksége a táv megtételéhez, addig a rakparton végignyúló futókígyó 1 óra 25 perc alatt fogyott el. Nagyon jó volt a pálya, visszafelé volt egy kis szembeszél és Zsolt elég erős iramot diktált az elején. A fordító után egy kicsit visszább vettünk, ekkor a harmadik és a negyedik helyen futók feljöttek ránk, 7 kilométernél elkezdtük nyomni és itt az utolsó 50 méteren dőlt el, hogy ki lesz az első. Legközelebb a jövő héten állok rajthoz, a Kékes Csúcsfutáson.” – nyilatkozta a dobogó első fokára fellépő atléta. Stépán Zsolt, aki mindössze 5 másodperccel szorult a második helyre, a következőket mondta el: “A pálya jó volt: klasszikus dunaparti terep, észak-nyugati széllel. Ez utóbbi lefelé segítette a versenyt, visszafelé megfogta a mezőnyt. Nagy csatára volt kilátás, a 6. kilométernél már lehetett látni, hogy Tamás és köztem dől el az első két hely. Körülbelül 4 kilométernél elfutottunk és a szembeszélben elkezdtünk taktikázni. Ekkor a mezőny eleje is elért minket, majd az utolsó két és fél kilométeren beleerősítettünk. Kicsit hosszú hajrát vállaltam, Tamás frissebb volt a végén és meg tudott verni.”

A hölgyek versenyében az oroszlányi Kostyál Ágnes diadalmaskodott: “Jó volt a verseny, bár a fordító után végig szembeszél volt és ez nehezítette a futamot. Örülök a győzelemnek, de igazság szerint időt jöttem futni, amit viszont nem sikerült teljesíteni 37:30-at szerettem volna és 37:58 lett a vége.” Az óbudai futókör atlétanője Ladányi Tímea még újonc az elitfutók között, ezért második helyezése nagy meglepetés. “Nagyon jó volt az idő és kellemes volt a szél, pláne a tegnapi időjáráshoz képest. Erős volt a mezőny, a Kostyál Ági elment előttem egy kilométernél, a többieket pedig én hagytam le, illetve zömmel fiúk között futottam. A következő versenyem a Nike félmaraton lesz, idén először futom ezt a távot.”

Eredmények
Görkorcsolya futam 9,5 km
Férfiak
1. Frondelius Raimo (Kori2000) 16:42
2. Szomor Gergely (Budapest) 18:21
3. Simó Ferenc (Budapest) 18:24
4. Potor Szilveszter (Kori2000) 18:29
5. Török Imre (MAFC) 19:10
6. Görgényi András (Kori2000) 19:34
Nők
1. Szőlősi Boglárka (JSE) 18:26
2. Bántó Erzsébet (Kori2000) 19:34
3. Kerékgyártó Anett (Kori2000) 19:35
4. Molnár Dorottya 22:28
5. Újvári Zsuzsanna (BKDSE) 23:01
6. Nagy Kinga 25:49

5 km
Férfiak
1. Nagy György (TFSE) 15:31
2. Czabán Máté (BEAC) 15:39
3. Kárász Zakariás (LESI) 15:58
4. Musszer Roland (Kiss Árpád VDSE) 16:11
5. Szabó Attila (Kistarcsai VTK) 16:27
6. Schweigert Árpád (MAC) 16:50
Nők
1. Baló Barbara (ORTRI) 17:31
2. Tóth Zsófia (ORTRI) 17:54
3. Ali Dóra (Mezőkövesdi triatlon) 19:45
4. Hajdu Rita (Futóklub Dunaújváros) 20:35
5. Ágoston Zita (Dunaújváros) 21:50
6. Faragó Mária (Gigant Triatlon TC) 22:11

10 km
Férfiak
1. Tóth Tamás (Misi SC) 30:51
2. Stépán Zsolt (MAC) 30:56
3. Soós Dániel (Budapest Honvéd SE) 31:20
4. Szekeres Attila (Hunyadi DSE) 31:21
5. Emmer Attila (Vasas) 32:14
6. Ilisz Pál (DAC) 32:16
Nők
1. Kostyál Ágnes (ORTRI) 37:58
2. Ladányi Tímea (Óbudai Futókör) 40:42
3. Fehértói Zoltánné (Váci Forma SE) 41:28
4. Tóthné Stupián Anikó (VEDAC) 41:41
5. Danyiné Varga Ilona (Budapest Honvéd SE) 41:54
6. Rácz Zsuzsanna (Budapest Honvéd SE) 42:36

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja