SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Biztos mindent megtettél gyermeked egészségéért?

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-03-07
 [X]

Amikor kivisszük a szabad levegőre gyerekünket, azt gondolhatjuk, hogy milyen sokat tettünk az egészségéért. Pedig az a levegő nem biztos, hogy tiszta is. Súlyos, néha visszafordíthatatlan következményei lehetnek annak, ha rendszeresen rossz minőségű levegő vesz minket körül. Hogy tudjuk mégis megóvni ettől gyerekünket, ha nagyvárosban élünk? Ebben segít most Dr. Hidvégi Edit gyermek-és felnőtt tüdőgyógyász.
Biztos mindent megtettél gyermeked egészségéért?

 

Szabad levegő vagy tiszta levegő?

Óvodaválasztás előtt megkérdeztem a játszótéri anyukákat, hogy ki melyik óvodát ajánlja, hol családias a légkör és hol érzik magukat a legjobban a gyerekek. Aztán rájöttem, hogy nem ez az egyetlen szempont, hanem az is, hogy az óvoda mennyire van forgalmas helyen. Hiszen mindennap kint lesznek majd a levegőn.

Dr. Hidvégi Edit gyermek-és felnőtt tüdőgyógyász szerint nagyon fontos különbséget tenni a szabad levegő és a tiszta levegő között. A kettő ugyanis nem mindig ugyanaz. A természetben általában jó a levegő, de ha nagy forgalmú út mellett sétálunk, az a levegő biztosan nem tiszta.


 

A szakértő tanácsai:
 

1. Kerüljük a sétát azokban az időszakokban, amikor megnő a légszennyezettség!
 

Ha magas a szállópor-koncentráció, és erre a híradásokban is figyelmeztetnek, akkor ha tehetjük, minél kevesebbet legyünk kint gyerekünkkel a szabadban. A szakértő szerint a légúti betegeknek kell a legjobban vigyázniuk. Hozzátette, hogy a szennyezőanyagok lakáson belüli belégzése is ugyanolyan káros lehet, gyulladásos hörghurutot is eredményezhet.
 

2. Szellőztessünk!

Különösen a téli időszakban megszaporodhatnak a baktériumok és a vírusos fertőzések, ezért a tüdőgyógyász azt javasolja, hogy rendszeresen szellőztessünk. Gyerekünk úgy juthat jó levegőhöz, ha ezt megtesszük, hiszen ahol megáll a levegő, ott felgyűlhet a por is.

”Egy festés, vagy friss bútorvásárlás után nagyon kellemes illatot érzünk a lakásban, de ettől ez még nem lesz jó levegő. Ezt mindenképpen érdemes kiszellőztetni, mert ez irritálhatja a gyerekek légutait.” – javasolja Dr.Hidvégi Edit gyermek-és felnőtt tüdőgyógyász, aki azt is elmondta, hogy a kruppos gyerekeknek is kifejezetten jót tesz a hideg, friss levegő.
 

3. Használjunk légtisztítót!

Ahhoz, hogy az otthonunkban kiváló minőségű levegő legyen, légtisztító berendezést is használhatunk. A szakértő szerint alaposan szét kell nézni a piacon, hogy melyik az, amelyik megfelel az általunk elképzelt céloknak.
 

Philips légtisztító- 4000i sorozat

A Philips légtisztító készülék eltávolítja a vírusok és aeroszolok 99,9%-át, így egy gombnyomással eltünteti a láthatatlan szennyezőanyagokat és allergéneket, és azonnal tiszta levegőt varázsol. Ráadásul intelligens automatikus tisztítással rendelkezik és akár egy 60 négyzetméteres helyiség légtisztítására is alkalmas.

 

Számos előnye van még:

  • a légtisztító tetején egy színkódolási rendszer segít abban, hogy beazonosítsuk vele a levegőminőséget
  • kiemelkedő szűrési hatékonysággal rendelkezik, amit egy háromrétegű szűrő is biztosít
  • intelligens szűrő állapotjelzővel van ellátva, melynek köszönhetően a készülék jelzi, hogy mekkora hátralévő élettartammal számolhatunk még
  • levegőminőség kijelzője is van, amire elég csak rápillantani és máris pontos információt kapunk a valós idejű levegőminőségről
  • azonnali tisztításra képes
  • automatikus környezeti világítással rendelkezik
  • a Clean Home+ alkalmazás lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor ellenőrizzük az otthoni levegőminőséget és szabályozzuk a légtisztítót
  • innovatív kialakításának köszönhetően bármilyen stílusú helyiségbe beleilleszkedik, akár egy gyerekszobába is.

Kép forrása: Helena Lopes képe a Pexels oldaláról

Olvasd el ezeket a cikkeinket is a kicsik levegőztetéséről!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
A szerkesztő ajánlja