SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Legyél te is mesehős! - A Szívünk rajta pályázata kisiskolásoknak

Családinet [cikkei] - 2018-05-03
A Szívünk rajta gyerekkönyvajánló program pályázatot hirdet Legyél te is mesehős! címmel kisiskolások részére. A nyertesek egy 50 könyvből álló olvasósarkot nyerhetnek, kiemelkedő gyerekkönyvekkel, polccal és babzsákokkal, hogy az iskolában is legyen hol és mit olvasni.
Legyél te is mesehős! - A Szívünk rajta pályázata kisiskolásoknak

A Szívünk rajta program a Libri-Bookline Zrt. és az Unicef három éve indított kezdeményezése, aminek célja, hogy segítse a szülők könyvválasztását és független szakmai zsűrijének segítségével havonta ajánljon minőségi gyerekkönyveket.

A program most Legyél te is mesehős! címmel pályázatot hirdet, amire kisiskolás osztályok jelentkezését várják. A jelentkezők feladata mindössze annyi, hogy a Szívünk rajta matricát kapó könyvek listájából válasszanak ki egy mindannyiuk számára fontos művet, és mutassák be azt filmen. A jelentkező osztályok számára a szervező Libri-Bookline vállalja, hogy biztosítja a kiválasztott könyvet.
A vállalkozó kedvű csapatok tetszés szerint - némafilm, bábjáték, pantomim, hangosfilm formájában - feldolgozott, majd beküldött mesevideókat a Szívünk rajta YouTube csatornára töltik fel, amik a szívünkrajta.hu oldalon is elérhetőek lesznek. A közönség itt tud szavazni és szavazatuk alapján kerül majd ki a 10 nyertes pályamű.

A legtöbb tetszést begyűjtő 10 osztály egy ötven könyvből álló csodás mesesarkot nyerhet, könyvespolccal és babzsákokkal kiegészítve, hogy mindig kéznél legyenek a legjobb mesekönyvek, és hogy mindig legyen hely és idő az olvasásra.

- A Szívünk rajta Legyél te is mesehős! pályázata minden bizonnyal olvasásra sarkallja a kisiskolásokat. Kezdeményezésünkben talán nem is a nyeremény a legfontosabb, hanem, hogy a gyerekek olvasnak, könyvekről beszélgetnek, és heteken át csak a mesékkel foglalkozhatnak - mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketingigazgatója.

A Legyél te is mesehős! pályázatra május 13-ig lehet jelentkezni, és június 15-én már ki is derül, kik nyerték a szuper mesekönyvekből, babzsákból és könyvespolcból álló mesesarkot.


A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, amiket a program független zsűrije a legkiemelkedőbb műveknek talál. A könyvajánló program több mint 3 éve segít a szülőknek és gyerekeiknek megtalálni a számukra legérdekesebb könyveket. A programba a kiadók által felterjesztett, friss megjelenésű gyerek-, ifjúsági és gyereknevelési könyveket különböző szakterületekről érkező szakmai bizottság szemlézi: Jónásné Bánfi Csilla könyvtárpedagógia-tanár, Dr. Kádár Annamária gyerekpszichológus, D. Tóth Kriszta író, újságíró, az UNICEF jószolgálati nagykövete, Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, Magyarósi Éva szobrász, animációs rendező, könyvillusztrátor, Ruff Orsolya újságíró, Bényei Judit, a MOME egyetemi docense, valamint az UNICEF Magyarország képviseletében olyan gyerek olvasók, akik az "UNICEF Gyerekbarát Település" címmel díjazott településein élnek. A programban részt vevő, új megjelenésű gyerekkönyvek értékelésével havonta találkozhatnak a szülők a Bookline és az UNICEF Magyarország weboldalán, a Libri oldalán és könyvesboltjaiban.

A Szívünk rajta minden hónapban ajánl egy kötetet, ami az adott hónap kiemelt könyve címet nyeri el, illetve megjelöli azokat a műveket, amik kiérdemlik a Szívünk rajta matricát. A program a gyerekek véleményét tartja leginkább szem előtt, értékelésük vétót jelent a felnőtt zsűri véleményével szemben, vagyis a zsűrizés során a gyerekek értékelése dönt, akár egy pozitív felnőtt értékeléssel szemben is.

A zsűri négy kategóriában ajánlja a gyerekkönyveket, ezek a következők:

  • Mesél
  • Segít
  • Fejleszt
  • Rád talál

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja