SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

6 szép, kézzel készített anyák napi ajándék anyának, nagyinak

Németh Noémi [cikkei] - 2018-05-04
Összegyűjtöttünk néhány egyszerű ajándék ötletet, amiket egy kis segítséggel a kicsik is el tudnak készíteni: lepjétek meg valamelyikkel anyát és a nagymamát anyák napja alkalmából!
6 szép, kézzel készített anyák napi ajándék anyának, nagyinak

A közös barkácsolás mindig nagy élmény, alkotás közben pedig fejlődik a kicsi kézügyessége is. A kellékek papír-írószer üzletekben beszerezhetőek - ugorjatok el egy papírboltba és lepjétek meg anyát és a nagyit anyák napján!
 

Kézzel készített ajándékok anyák napjára
 

1.

Hozzávalók:

  • Kemény karton vagy kasírozó lap
  • Barna krepp papír
  • Színes papírok
  • Ragasztó

A kasírozó lapra (ha nincs, kemény kartonpapír is tökéletes) ragasszátok fel a fát, aminek darabjait barna krepp papírból vágjátok ki. Erre kerülnek a szív alakú, félbehajtott levelek. A fa mellé kerülhet egy kedves üzenet és aláírás is.


2.

Hozzávalók:

  • Kartonpapír
  • Színes papírok
  • Fonal (helyettesíthető bármilyen szalaggal is)
  • Papírlyukasztó
  • Ragasztó
  • Kulcstartóról leszedett fém karika

A fehér kartonból vágjatok ki egy szívet, a lyukasztóval készítsétek el a lyukakat, és ragasszatok rá egy kisebb, piros szívet. Színes papírokból vágjatok vékony csíkokat, tekerjétek fel kör alakban, majd ragasszátok a piros szívre. Csavarjatok össze 4 szál fonalat és a végeiket kössétek össze, majd fűzzétek át a legfelső lyukon és válasszátok kétfelé a szálakat - az egyiket jobbra, a másikat balra fűzzétek végig a lyukakon. Az alján hagyjátok hosszabbra a fonal végét, a kisebb szívet (egy ráírt üzenettel, aláírással) cellux fogja a fonalhoz. Végül bújtassátok át a fém karikát a fonal tetején, így kényelmesen fel lehet majd akasztani.


3.

Hozzávalók:

  • Színes papírok
  • Csipkeszalag (papírboltban és kreatív hobbi boltban is beszerezhető)
  • Ragasztó

Hajtsatok félbe egy színes papírt és razoljátok rá a bögrét úgy, hogy a papír behajtott fele a bögre egyik oldala. Vágjátok ki, majd a felül lévő félről vágjátok le a fület. Ragasszátok fel a csipkét és írjátok rá, amit szeretnétek. Vágjátok ki a többi virágot is és ragasszátok a felül lévő fél belsejébe. Végül a bögre belsejébe írjatok egy szép idézetet.


4.

Hozzávalók:

  • 1 fehér rajzlap
  • Színes krepp papírok
  • Ragasztó
  • Egy előhívott fénykép

Hajtsátok félbe a rajzlapot és vágjátok ki belőle a dupla szívet. Színes krepp papír csíkokat gyűrjetek össze és ragasszátok fel a szív külső felére. Ha van, ragasszatok egy fényképet a belső oldalra, ha nincs, akkor egy rajzot, kedves üzenetet. Készítsetek “legkedvesebb anya”, “legviccesebb nagyi”, stb. pecsétet és ezt is ragasszátok be a belső oldalakra.


5.

Hozzávalók:

  • Színes papírok
  • Csipke szalag
  • Mintalyukasztó (papírboltban kapható)
  • Ragasztó

A zöld papírból vágjatok ki egy téglalapot, majd az egyik szélétől indulva ollóval osszátok csíkokra, úgy, hogy a téglalap másik szélén meghagytok egy vastagabb sávot, amibe nem vágtok bele (olyan alakja legyen, mint egy fésűnek). A csíkok tetejét hajtsátok vissza és ragasszátok hozzá az alsó sávhoz, ezek a levelek. Tekerjétek össze az alsó csíkot és tűzőgéppel rögzítsétek. A többi színes papírból vágjátok ki a virágokat (ha nincs …., akkor ollóval vágjátok ki a szirmokat) és ragasszátok fel, végül ragasszátok a virág aljára a csipke csíkot.


6.

Hozzávalók:

  • Hurkapálca
  • Színes papírok
  • Ragasztó

A zöld papírból vágjatok csíkokat, tekerjétek fel a hurkapálcákra, a csíkok végét pedig vágjátok levél formájúra. Színes papírokból vágjatok ki csepp formákat és félbehajtva ragasszátok össze, majd az egészet ragasszátok a virág szárára. A cserép hajtogatásáról itt találsz képeket: papír cserép
Végül ragasszátok a virágokat a cserép belsejébe, ahová pont befér még egy kedves anyák napi üzenet is.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja