SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egyszerűen elkészíthető, megható ajándékötletek anyák napjára

Németh Noémi [cikkei] - 2022-04-25
Közeleg május első vasárnapja: itt az ideje elkészíteni az anyák napi ajándékot. Bárhogy is sikerüljön, az öröm nem marad el, hisz egy anya számára egy kis kavics is értékesebb, mint a legdrágább ajándék, ha a gyermekétől kapja. Mutatunk néhány egyszerű és szép ajándékötletet, amit kicsik és nagyok is elkészíthetnek az anyukájuk számára.
Egyszerűen elkészíthető, megható ajándékötletek anyák napjára

Kézzel készített ajándékötletek, anyák napjára

A következő ajándékokat a nagyobbak egyedül is elkészíthetik, a kisebbek viszont csak az apukájuk vagy a tesók, nagyszülők segítségével. Lepjétek meg anyut valamelyikkel május első vasárnapján, anyák napján!
 

1. Szívfa

anyák napi szív

Hozzávalók:

  • Kemény karton vagy kasírozó lap
  • Barna krepp papír
  • Színes papírok
  • Ragasztó

A kasírozó lapra (ha nincs, kemény kartonpapír is tökéletes) ragasszátok fel a fát, aminek darabjait barna krepp papírból vágjátok ki. Erre kerülnek a szív alakú, félbehajtott levelek. A fa mellé kerülhet egy kedves üzenet és aláírás is.


2. Szivecske papírból

szív papírból anyák napjára

Hozzávalók:

  • Kartonpapír
  • Színes papírok
  • Fonal (helyettesíthető bármilyen szalaggal is)
  • Papírlyukasztó
  • Ragasztó
  • Kulcstartóról leszedett fém karika

A fehér kartonból vágjatok ki egy szívet, a lyukasztóval készítsétek el a lyukakat, és ragasszatok rá egy kisebb, piros szívet. Színes papírokból vágjatok vékony csíkokat, tekerjétek fel kör alakban, majd ragasszátok a piros szívre. Csavarjatok össze 4 szál fonalat és a végeiket kössétek össze, majd fűzzétek át a legfelső lyukon és válasszátok kétfelé a szálakat - az egyiket jobbra, a másikat balra fűzzétek végig a lyukakon. Az alján hagyjátok hosszabbra a fonal végét, a kisebb szívet (egy ráírt üzenettel, aláírással) cellux fogja a fonalhoz. Végül bújtassátok át a fém karikát a fonal tetején, így kényelmesen fel lehet majd akasztani.


3. Tulipáncsokor üzenettel

anyák napi papír virág

Hozzávalók:

  • Színes papírok
  • Csipkeszalag (papírboltban és kreatív hobbi boltban is beszerezhető)
  • Ragasztó

Hajtsatok félbe egy színes papírt és razoljátok rá a bögrét úgy, hogy a papír behajtott fele a bögre egyik oldala. Vágjátok ki, majd a felül lévő félről vágjátok le a fület. Ragasszátok fel a csipkét és írjátok rá, amit szeretnétek. Vágjátok ki a többi virágot is és ragasszátok a felül lévő fél belsejébe. Végül a bögre belsejébe írjatok egy szép idézetet.


4. Krepp-szivecske

szív üzenettel anyák napjára

Hozzávalók:

  • 1 fehér rajzlap
  • Színes krepp papírok
  • Ragasztó
  • Egy előhívott fénykép

Hajtsátok félbe a rajzlapot és vágjátok ki belőle a dupla szívet. Színes krepp papír csíkokat gyűrjetek össze és ragasszátok fel a szív külső felére. Ha van, ragasszatok egy fényképet a belső oldalra, ha nincs, akkor egy rajzot, kedves üzenetet. Készítsetek “legkedvesebb anya”, “legviccesebb nagyi”, stb. pecsétet és ezt is ragasszátok be a belső oldalakra.


5. Tavaszi virágcsokor papírból

ajándék virág papírból

Hozzávalók:

  • Színes papírok
  • Csipke szalag
  • Mintalyukasztó (papírboltban kapható)
  • Ragasztó

A zöld papírból vágjatok ki egy téglalapot, majd az egyik szélétől indulva ollóval osszátok csíkokra, úgy, hogy a téglalap másik szélén meghagytok egy vastagabb sávot, amibe nem vágtok bele (olyan alakja legyen, mint egy fésűnek). A csíkok tetejét hajtsátok vissza és ragasszátok hozzá az alsó sávhoz, ezek a levelek. Tekerjétek össze az alsó csíkot és tűzőgéppel rögzítsétek. A többi színes papírból vágjátok ki a virágokat és ragasszátok fel a helyükre, végül tapasszátok a virág aljára a csipke csíkot.


6. Tulipáncsokor papírból

tulipáncsokor papírból

Hozzávalók:

  • Hurkapálca
  • Színes papírok
  • Ragasztó

A zöld papírból vágjatok csíkokat, tekerjétek fel a hurkapálcákra, a csíkok végét pedig vágjátok levél formájúra. Színes papírokból vágjatok ki csepp formákat és félbehajtva ragasszátok össze, majd az egészet ragasszátok a virág szárára. A cserép hajtogatásáról itt találsz képeket: papír cserép
Végül ragasszátok a virágokat a cserép belsejébe, ahová pont befér még egy kedves anyák napi üzenet is.
 

7. Papírrózsa

ajándék papír rózsa anyák napjára

Hozzávalók:

  • egy nagy hungarocell golyó (legalább 5cm átmérőjű legyen)
  • egy ív rózsaszín vagy más szép színű selyempapír
  • egy hurkapálca
  • ceruza

A ceruza segítségével bökj pici lukakat a hungarocell golyón, egyenletesen. Vágd össze a selyempapírt 2x4 cm-es darabokra, fogj össze kettőt, tedd a ceruzádat a közepére, és tömködd be a selyempapír darabokat a lukakba.

Végül tűzd fel egy hurkapálcára a rózsafejet, és állítsd bele anya virágosládájába!

 

8. Szeretetfa

Rajzold körbe kicsi kezét és fessétek is be együtt az így kapott fácskát, majd a mutatóujjatokat festékbe mártva formáljatok belőle szívecskéket, amik a faleveleket szimbolizálják.

ajándék anyák napjára


9. Szeretetkezecskék

Egy félbehajtott papírlapon körberajzoljuk a kicsi tenyerét úgy, hogy egy nyitható kezecskét kapjunk, amit aztán kívülről-belülről tudunk majd dekorálni. Rajzok mellett kedves üzenet, megszólítás is kerülhet a papírra.

anyák napi ajándékötlet


10. Szeretetkavics

A lapos kavicsokat alaposan tisztítsuk meg, erre festhet a kicsi temperával amit csak szeretne (pl. szivecskék).
 festett kő anyák napjára


11. Virág saját fotóval

fotós virágok anyák napjára

Hozzávalók:

  • színes rajzlap (rajzlap vastagságú színes papír)
  • a gyerekről készült fotó
  • zöld színű zsenilia szál
  • mintás (csomagoló) papír
  • olló
  • papírragasztó
  • ragasztószalag

Vágd körbe, kör alakúra a gyerekről készült fényképet - ez lesz a virág közepe. Rajzoljatok a színes papírra egy egyszerű virágformát. Vágd ki, tedd a csomagolópapírra és rajzold körbe - ebből készül majd a virág szép szegélye. Most rajzoljatok a csomagolópapíron lévő virágforma belsejébe egy kisebb virágot. Vágjátok körbe a nagy virágot, majd a belsejében lévő kisebb virágformát is.
A szegély hátulját ragasztózzátok be, és illesszétek pontosan a színes papír virágra. A közepére kerül a beragasztott saját fotó.


12. Sógyurma karkötő, nyaklánc

sógyurma ékszer anyák napjára

Amire szükséged lesz:

- só-liszt gyurma
- 1 csomag fogpiszkáló
- akrilfesték
- akrillak spray
- metál filctollak (arany, ezüst, bronz…)
- rugalmas damil szál

Formálj a tésztából borsónyi gombócokat, és tűzd fel a fogpiszkálókra (egyre csak 2-3 gyöngyöt tűzz fel, hagyj helyet köztük, hogy ki tudd festeni a szemeket később). Tedd a fokpiszkálós gyöngyöket egy tálcára, és szellős helyen hagyd egy napig száradni.

Másnap fesd ki a gyöngyöket akrilfestékkel. Száradás után metál- (vagy bármilyen más színű, fedő filctollal) mintákat rajzolhatsz a gyöngyökre. Ha a filctoll is megszáradt és fényes gyöngyöt szeretnél, akkor le is lakkozhatod őket.

Száradás után fűzd fel a szépséges gyöngyszemeidet! A legegyszerűbb, ha rugalmas damilt használsz, és takács csomóval rögzíted a végeket.


13. Kézzel festett mécsestartó

mécsestartó anyák napjára
Kép: Depositphotos.com

Amire szükséged lesz:

  • üveg mécsestartó (a lapos, félkör alakúra a legkönnyebb festeni) + mécses
  • üvegfesték kontúrozó (amilyen színűt szeretnél)
  • üvegfesték
  • ecset

A kontúrozóval rajzolt meg a mintákat, amiket ki szeretnél festeni, vagy az elválasztó vonalakat. Ha megszáradt, ecset és üvegfesték segítségével fesd ki az üveget. Helyezd biztonságos helyre, és hagyd egy napig száradni, mielőtt átadod.

Arra készült, hogy az üveg nem szívja be a festéket, mint a papír, idő kell hozzá, hogy rászáradjon a felületére. Ezért sokkal egyszerűbb vízszintes felületre festeni, ahol nem folyik le az üveg oldalán a festék - ha még nem próbálkoztál az üvegfestéssel, elsőre válassz egy lapos mécsestartót, ahol nem lesz ilyen problémád.


14. Díszített befőttes üveg

festett üveg anyák napjára

Kép: Depositphotos.com


A befőttes üveget szinte bármivel ki lehet dekorálni, és nagyon sokféleképp használhatja majd anyu. Lehet belőle fűszertartó, mécsestartó, váza, stb... Festhetsz is rá üvegfestékkel, ragaszthatsz rá dekorcsíkokat, színes fonalat, decoupage technikával szépséges szalvétát is ragaszthatsz rá (ezzel a technikával nagyon mutatós darabot készíthetsz, és nagyon egyszerű az elkészítése is). 
 

dekor befőttes üveg anyák napjára
Kép: Depositphotos.com

 

15. Puha szivecske fonálból

szivecske anyák napjára

Kép: Depositphotos.com

Vágj ki kemény kartonból egy szív formát. Ragasztópisztollyal ragaszd a szív egy pontjára a fonal végét, majd kezd el betekerni a szívet a fonállal. Itt nem kell szabályosan haladni, össze-vissza tekerheted a fonalad: minél több irányból tekered át a szíven, annál szebb és izgalmasabb lesz a végeredmény. Többféle színű fonalat is használhatsz, csak a végét ne felejtsd el leragasztani!


16. Varázsüveg

üveg üzenetekkel

Kép: Depositphotos.com

A varázsüveg mindig mosolyt csal az ember arcára, amikor szükség van rá. Kedves üzenetekkel, a legszebb, legviccesebb közös emlékekkel, pozitív gondolatokkal töltjük fel: színes cetlikre írjuk és üvegbe vagy dobozba tesszük őket. Aki kapta, minden reggel kihúzhat és elolvashat egyet, így mosollyal indulnak majd a napjai.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja