SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Anyák napi virágok, amik kevés törődést igényelnek

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-04-28
Nem minden anyuka születik kertésznek, és nem minden nő szereti a vágott virágot, és ez így van rendjén. Közeledik az Anyák napja, ennek kapcsán kértünk tanácsot Griff Tímeától, a Timi virágműhelye tulajdonosától, hogy ajánljon nekünk olyan növényeket, amik kevés törődést igényelnek, mégis látványosak és szépek.
Anyák napi virágok, amik kevés törődést igényelnek

Timi a következő négy, csodás virágot javasolta olyan anyukáknak, akik nem szeretnek kertészkedni, viszont igénylik a növények jelenlétét a lakásban:

Zamiopálma, avagy agglegénypálma

Már a nevéből is sejthetjük, hogy ez nem olyan virág, amit desztillált vízzel kell 15 centiről vízpermettel locsolnunk, mert különben elpusztul. Kifejezetten agglegényeknek ajánlják, valamint olyanoknak, akik szeretnének egy szép növényt a lakásukba, amit nem kell minden másnap gondozni. A zamiopálma Kelet-Afrikában őshonos, ahol váltakozik a száraz és nedves időszak. Ennek köszönhetően gyökerei alkalmazkodtak a környezethez, és ha éppen kevés vizet kapnak, akkor átalakulnak, és a gumók képesek akár hónapokig is tárolni azt a kevés vizet, amihez hozzájutnak. A közvetlen napfénnyel nincsenek jóban, de a napfényes helyet szeretik, leginkább a szűrt napfény a barátjuk. Egyetlen módon lehet könnyen és gyorsan elbánni vele: ha túlöntözzük. 10 naponta, kéthetente érdemes locsolni, hőmérséklet tekintetében sincsenek nagy igényei, jól viseli a meleget és a hideget is, egyedül a huzattal nincs kibékülve.

Diermaier képe a pixabay.com-ról

Anyósnyelv, avagy szanzavéra

Szintén nagyon könnyen tartható szobanövény, ami nem igényel sok törődést. Afrikában őshonos, több mint 60 különböző fajtája létezik, így kedvünkre válogathatunk közülük. Ahogy a zamiopálma esetében, az anyósnyelvnél is egyetlen dologra kell figyelnünk, ez pedig a túlöntözés. Egyébként nagyon könnyen tartható, mutatós növény. Érdemes ablak közelébe tenni, ugyanis ő is kedveli a fényt, viszont közvetlen napfénytől védjük. Vízigénye is kevesebb, mint a zamiopálmának, elég havonta egyszer megöntözni és gyönyörű leveleket növeszt hálája jeléül. Hideg-meleg tekintetében az a fontos, hogy 10 fok alá ne csökkenjen a hőmérséklet, egyébként minden viszontagságot jól visel. Kiváló légszűrő növény, olyan vegyi anyagokat is képes kiszűrni a levegőből, mint a benzol, vagy a formaldehid.

Katia Maglogianni képe a pixabay.com-ról

Filodendron, avagy könnyezőpálma

Mostanában nemcsak a lakásokban, hanem a divatvilágban is megjelent a filodendron, ami rendkívüli népszerűségnek örvend. Eredetileg Közép-Amerika dzsungeleiben őshonos, amelyből arra következtethetünk, hogy kevés a fényigénye. Lakásban inkább az árnyékosabb helyeket válasszuk számára, a napfény könnyen megégetheti a leveleit. Hőmérséklet tekintetében télen ne legyen hidegebb 12 foknál számára, nyáron viszont akár a 27 fokos meleget is elviseli, de ilyenkor párás környezetben érzi a legjobban magát, a száraz levegőt nem kifejezetten kedveli. 10 naponta érdemes locsolni, fűtési időszakban a leveleit is lefújhatjuk vízpermettel. Kicsit több törődést igényel, mint a fent említett két növény, de ha biztosítva vannak a fejlődéshez szükséges feltételei, akkor szépen virágzik majd.

​​​​​​​Anca Dorneau képe a pixabay.com-ról

Bromélia

Broméliából is számtalan fajta létezik hazánkban, különböző színű és formájú levelekkel és virágokkal. Mivel trópusi környezetben őshonosak, ezért a lakásban is trópusi körülményeket kell biztosítani a számára: szereti a párás, nedves környezetet, és inkább félárnyékos helyet kell neki keresni. Hőmérséklet tekintetében átlagos igényei vannak, ne legyen se túl meleg, se túl hideg, és a vízigényük is kicsit más, mint az előbbi három növényé. Rendszeres öntözés mellett arra is figyelnünk kell, hogy a kehely alakú tőlevélrózsákba is kerüljön folyadék, amit bizonyos időközönként cserélni is kell. Ezt már kicsit gyakorlottabb virágtulajdonosoknak ajánljuk, de ők is a kevés törődést igénylő növények kategóriájába tartoznak.

Bernswaelz képe a pixabay.com-ról

Indexkép: Jacques Gaimard/pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja