A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Legyél te is mesehős! - A Szívünk rajta pályázata kisiskolásoknak

Családinet [cikkei] - 2018-05-03
A Szívünk rajta gyerekkönyvajánló program pályázatot hirdet Legyél te is mesehős! címmel kisiskolások részére. A nyertesek egy 50 könyvből álló olvasósarkot nyerhetnek, kiemelkedő gyerekkönyvekkel, polccal és babzsákokkal, hogy az iskolában is legyen hol és mit olvasni.
Legyél te is mesehős! - A Szívünk rajta pályázata kisiskolásoknak

A Szívünk rajta program a Libri-Bookline Zrt. és az Unicef három éve indított kezdeményezése, aminek célja, hogy segítse a szülők könyvválasztását és független szakmai zsűrijének segítségével havonta ajánljon minőségi gyerekkönyveket.

A program most Legyél te is mesehős! címmel pályázatot hirdet, amire kisiskolás osztályok jelentkezését várják. A jelentkezők feladata mindössze annyi, hogy a Szívünk rajta matricát kapó könyvek listájából válasszanak ki egy mindannyiuk számára fontos művet, és mutassák be azt filmen. A jelentkező osztályok számára a szervező Libri-Bookline vállalja, hogy biztosítja a kiválasztott könyvet.
A vállalkozó kedvű csapatok tetszés szerint - némafilm, bábjáték, pantomim, hangosfilm formájában - feldolgozott, majd beküldött mesevideókat a Szívünk rajta YouTube csatornára töltik fel, amik a szívünkrajta.hu oldalon is elérhetőek lesznek. A közönség itt tud szavazni és szavazatuk alapján kerül majd ki a 10 nyertes pályamű.

A legtöbb tetszést begyűjtő 10 osztály egy ötven könyvből álló csodás mesesarkot nyerhet, könyvespolccal és babzsákokkal kiegészítve, hogy mindig kéznél legyenek a legjobb mesekönyvek, és hogy mindig legyen hely és idő az olvasásra.

- A Szívünk rajta Legyél te is mesehős! pályázata minden bizonnyal olvasásra sarkallja a kisiskolásokat. Kezdeményezésünkben talán nem is a nyeremény a legfontosabb, hanem, hogy a gyerekek olvasnak, könyvekről beszélgetnek, és heteken át csak a mesékkel foglalkozhatnak - mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketingigazgatója.

A Legyél te is mesehős! pályázatra május 13-ig lehet jelentkezni, és június 15-én már ki is derül, kik nyerték a szuper mesekönyvekből, babzsákból és könyvespolcból álló mesesarkot.


A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, amiket a program független zsűrije a legkiemelkedőbb műveknek talál. A könyvajánló program több mint 3 éve segít a szülőknek és gyerekeiknek megtalálni a számukra legérdekesebb könyveket. A programba a kiadók által felterjesztett, friss megjelenésű gyerek-, ifjúsági és gyereknevelési könyveket különböző szakterületekről érkező szakmai bizottság szemlézi: Jónásné Bánfi Csilla könyvtárpedagógia-tanár, Dr. Kádár Annamária gyerekpszichológus, D. Tóth Kriszta író, újságíró, az UNICEF jószolgálati nagykövete, Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, Magyarósi Éva szobrász, animációs rendező, könyvillusztrátor, Ruff Orsolya újságíró, Bényei Judit, a MOME egyetemi docense, valamint az UNICEF Magyarország képviseletében olyan gyerek olvasók, akik az "UNICEF Gyerekbarát Település" címmel díjazott településein élnek. A programban részt vevő, új megjelenésű gyerekkönyvek értékelésével havonta találkozhatnak a szülők a Bookline és az UNICEF Magyarország weboldalán, a Libri oldalán és könyvesboltjaiban.

A Szívünk rajta minden hónapban ajánl egy kötetet, ami az adott hónap kiemelt könyve címet nyeri el, illetve megjelöli azokat a műveket, amik kiérdemlik a Szívünk rajta matricát. A program a gyerekek véleményét tartja leginkább szem előtt, értékelésük vétót jelent a felnőtt zsűri véleményével szemben, vagyis a zsűrizés során a gyerekek értékelése dönt, akár egy pozitív felnőtt értékeléssel szemben is.

A zsűri négy kategóriában ajánlja a gyerekkönyveket, ezek a következők:

  • Mesél
  • Segít
  • Fejleszt
  • Rád talál
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja