SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Májusi napló

Családinet [cikkei] - 2008-05-16
Szeretettel osztom meg veletek Nőkkel, Asszonyokkal és lányaitokkal naplóm részleteit, hiszen talán nyitottak is vagytok arra, hogy egy kis májusi lelkesítés részesei legyetek.
Májusi napló

  Engedjünk hát a mindennapok szorításán, kicsit engedjük magunkat túl a nehézségeken, hogy élvezhessük a mindennapok ajándékait, a Nap, a szél, az eső, a Mindenség áldását, barátaink, szeretteink társaságát, egyéni életünk történetét. Szeretetre, örömre vágyunk, hát legyünk az a virág, mely a szeretet és öröm számára nyílik.

Hétfő

Alig vártam, hogy átmelegítsen engem, ahogy a földet is átmelegíti a Nap. A szívemen cseppek várják az utolsó ugrást a Mindenség végtelenjébe. Bátorság, s egy lélegzettel kijjebb vagyok. Az arcomat a Nap melege felé tartom, s hagyom, hogy  a szememben a maradék könnycseppeket felszárítsa. Ahogy a szél az arcomhoz ér, a ráncaim kisimulnak, kacér mosollyal tűröm, hogy a gondok a vállamról legördüljenek. Dejó élni! A májusi széllel áramolni, s hagyni hogy a májusi Nap kiolvassza a nehézségeket, fájdalmakat a lélek jeges börtönéből. Nő vagyok, ahogy sokan ezen a csodás Bolygón. Nő vagyok, asszony, földből való, a Mindenséghez tartozó. Mennyire jó nőnek lenni, milyen jó egymás szívébe érni, egymás kezét fogni, egymás lélegzetét belélegezve a Mindenség ölében itt a réten megpihenni.

Kedd

Rohan a világ, rohannak az emberek. Rohannak az égen a bolyhos felhők. Rohan a pulzus, rohan szív, rohan a szeretet. Így rohannak el a lehetőségek is és lehet, hogy az egész életünk? Szoknyámat a szél lebbenti, mintha alá akarna nézni, játékos szelíden a blúzomba kapaszkodik. Élvezem, ahogy ebben a modern kavalkádban mégis megérint a Nap, meglökdös a szél Ereje és lassú léptekre hívnak a sétáló madarak. Ahogy egy padon leülök, egyik lábamat a másikra emelem, két térdem közé fogom a szelet. Csak nézem az embereket, így lassítom és fogom vissza a sietségemet. Milyen ismerős így ülni a padon, mint amikor kislányok voltunk és a lábunkat lóbálva sikongattunk a májusi Napfényben! Gyerekek szaladgálnak körbe-körbe a Teljességet megidézve a csúzda körül. Gondtalan, felszabadult kacagásuk az égig száll, válaszul a madarak csivitelnek.

Szerda

Talán a legjobb, ha felhívom. Igen felhívom és egy találkozót beszélek meg vele. Minden itt van hozzá. Süt a Nap, csodás délután van, a süti éppen elkészült, még meleg. Lefutok és veszek egy kellemes bort is, így egyszerűen ez bőven elég egy májusi délutánhoz. Ahogy az utcára érek érzem, hogy a levegő pezseg. Vajon milyen íz lenne a legmegfelelőbb? Száraz fehér! Azt szeretik a Férfiak. A vásárlás és a készülődés ébresztik a vágyat bennem, s a borhoz  ezzel a telített vággyal nyúlok. Ez jó lesz! Könnyedén felszaladok a lépcsőn, nyitom az ajtót. A lakást elárasztja a fény, s ahogy a táskámból kipakolok, megcsörren a telefon. Szívemben halk, erőteljes dobbanás. Ő az!
- Igen, akkor várlak...

Csütörtök

Beborult. A Nap megbújt a szürke felhők mögött. Talán mindjárt esik. Lezuhanyzom, s hagyom, hogy a víz apró cseppjei esőcseppként áztassák a testemet. Nevetek, ahogy eszembe jutnak a kinti fekete felhők, s nevetésemmel Napfényt csalok a fürdőszobámba. Mit nekem fekete felfők, egyedüllét, amikor minden légzésemmel megtisztítva átlélegzem magam. Ég és Föld közé helyezkedem. Fejem az Éggel, lábam Földanyával érintkezik, s csak hagyom hogy áztasson az eső, hiszen ma esik.

Péntek

Még mindig esni akar. Hát essen. Figyelem a legördülő esőcseppeket az ablakon. A reggeli tea gőzölög, kellemes illata reggelire hív. Fürdőköpenybe burkolózom és zoknit is húzok, kicsit hűvösebb van. Élvezem a meleget, ahogy megbújik a lábújjaim között. Micsoda reggel! Zubogó vízesés a város, hömpölygő víz mossa le a házak, fák, a tér és a járdák porát. Micsoda nagytakarítás! Vajon hogyan öltözzek? Egy esernyő nem is elég! Nevetek és bepakolok egy plusz pulóvert és nadrágot is.

Szombat

Felhők mögül kacsingat a Nap. Néhol az ég kékje is megvillan már. Kezemben a kabátom, s a vállamon a táska a lépteim ritmusára leng. Busszal megyek, majd gyalog, s kacsázok a tömegben az emberek között. Alig várom, hogy a kezemben a kosár megteljen friss zöldséggel és gyümölccsel, mindjárt a piacon vagyok! Szeretek a piacon nézelődni és a legkívánatosabbat kiválasztani. Sőt, néha megkóstolni is! Alkudok is és beszélgetek. Az idei termés és az árak, mi kell a jó terméshez, milyen a jó föld és hogyan terem bőségesen, milyen csinos ma kedves, milyen szép a mosolya...
Szombat. Egy jót főzök úgy, hogy a következő hétre is jusson.

Vasárnap

Korán kelek, hogy lássam a Napot felkelni. Az utcán csend, alszik a város, alszanak a padok, a hinták. Keresek egy megfelelő helyet, hogy a májusi Felkelő Nappal legyek. Csendben ébredezek.

Knolmár Marica                                                                                            
spirituális terapeuta

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja